Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
Meelis2712
Kroon

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas Meelis2712 »

Täienduseks eelnevale postitusele...
Saab huvitav olema, mis hinde mu 50 sendine saab, sest ootejärjekorras olevad kolm 50 sendist on pärit samast kohast ja samast karbist ning ilmselt ka sama säilivusega - nii et kas võit või kaotus ;)
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

Meelis2712 kirjutas:kolm 50 sendist on pärit samast kohast ja samast karbist
Pagan, kadedaks teeb kohe, et miks mul selliseid karpe pole, kust NGC karbiväärilisi münte "õngitseda"? : )
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

muhfff kirjutas:Pagan, kadedaks teeb kohe, et miks mul selliseid karpe pole, kust NGC karbiväärilisi münte "õngitseda"? : )
NGC karbivääriliste müntide "leidmise karbid" on kahes kohas, ühest leitud mündid osutuvad koopiateks ja teised on unistustes
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Meelis2712
Kroon

Päris Mardiga nõustuda ei saa. Kuna ma mingi eriline mündimees ei ole, siis minu leiud on tulnud pigem postkaartide otsimisega. Need 50 sendised tulid sama moodi. Esimese 50se sain juba üle aasta tagasi, kui käisin ühe tuttava juures postkaarte vaatamas, mis vanaemast- vanaisast järel. Ja siis sealt karpide vaatamise käigus tuligi üks tops müntidega välja. Peale EW oli ka kümmekond tsaari hõberubla ja kolm neli kuldmünti. Tsaari rublased olid kahjuks üsna kulunud ja tavalised aastad. Kuna 50 sendised olid ilusad ja tempelläikega, siis küsisin ühe omale. Pärast muidugi Andvari ja Platinum ütlesid, et miks sa teised maha jätsid - nii ei jäänud muud üle, kui need ka ära tuua:)
Teine näide. 2014 käisin ühe nii öelda põrandaluse koguja juures, samuti kaarte vaatamas. Kuna ta oli korjanud ka kõiksugu muud sodi, siis vaatasin ka lihtsalt huvi pärast münte. Tavapäraste müntide hulgas oli ka üks tsaari 50 kopikaline 1904, aga suht kulunud. Kuna ta aastate järgi ei korjanud, siis tegime temaga lihtsalt vahetuse - sama kulunud ja tava aasta 50 kopikalise vastu. Mul tädi oli just sama päev selle andnud ja oli käepärast sõna otseses mõttes taskust võtta. Ega ma ausalt ei teadnudki, et see 1904 kindlasti mingi parem aasta on. Helistasin peale tehingut Andvarile, et mis ta arvab - tema esimesene reaktsioon oli, et ära võta - kindel võltsing. Nii ma siis mõtlesingi, et ah umbes 10 eurone kaotus pole hullu. Pärast selgus, et siiski õige oli. Muhfff, kui mäletad, siis saatsin pildi sullegi.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Peab vist hakkama postkaarte koguma. Kõik hea kraam on põrandaaluste postkaardikogujate käes :D
Aga jah, kadedaks teeb... Kui 50-sendise MS66 saad ja müüa tahad, siis võid mulle pakkuda.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Meelis2712
Kroon

Nii hea säilivusega nad kahjuks ei ole. Proovin mingi pildi ka lisada.
2016-02-17 21.56.51.jpg
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Meelis2712
Kroon

See münt mis saadetud sai läks ka puhastusse, kuna ruume kus vana kraami hoiti oli vähemalt mingi periood kütmata.
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Meelise jutule lisaks selle 50 kop 1904 a kohta, et tõesti ma arvasin münti nägemata, et kindel Hiina koopia. Aga, kui Meelis pildi saatis, siis oli kindel, et originaal :) Võib juhtuda üllatusi! Muidugi sellest Meelise tuttavast on natuke kahju, kes selle 10 eurose "lutsu" vastu vahetas. Loodan, et vahest Meelis käib ikka tal puid lõhkumas tasuta :)
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

Meelise 50 sendine oli küll väga ilus(vist parim mis minu käes olnud) aga täppidega. Eks näis kui puhtaks nad ta saavad.

Muhfff, arvan, et kogu foorum on sinu EW peale kade mitte vastupidi. Kust sa need kõik leidnud oled?

Eestis olles müüsin 3-e Huga Lepiku õlimaali ja üks huviline kes kohale tuli oli ka mündikoguja. Näitasin talle oma MS67 2 kroonist ja ta arvas, et tal on kogus vähemalt topelt parem :D Pakkusin küll 1000.- eurost kihlvedu kui isegi sama hinde saab aga ta ei võtnud siis enam vedu.
Järgmine kord lähen kaen kogu üle ja ehk on midagi haruldast säilivust ka.
Veel taheti näidata teises kohas 26 aasta 5 margast mis pidi ilus olema aga polnud aega ka selle jaoks.
Head kraami on veel ootamas!
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

platinum kirjutas:Meelise 50 sendine oli küll väga ilus(vist parim mis minu käes olnud) aga täppidega.
Pildil olevad 50-sendised paistavad kah suht kenad. Suure tõenäosusega vajavad professionaalset puhastamist. Aga ilmselt MS66 mündid kahjuks pole (sellegi poolest õnnitlen Meelist hea ostu puhul ja kadestan)
platinum kirjutas:Muhfff, arvan, et kogu foorum on sinu EW peale kade mitte vastupidi. Kust sa need kõik leidnud oled?
Siit ja sealt... Viimati Eestist, aga enne seda USAst.
Aga inimloomus on lihtsalt selline, et ihaldatakse seda, mida endal pole. Seega ihaldan ma kõiki neid münte, mis on paremad, kui minu kogus olevad : ) Sinu MS67 2-kroonist tahaksin ka... Siiamaani kahetsen, et ise ei pakkunud seda.
Nii et võite julgelt mulle oma kogude pärle pakkuda!
Vasta