Ütlen nii, et osta küll ei julgeks. Lisaks kõigele muule tundub ka ääris ebaühtlane ja täpid ebaühtlased jne jne.
Aga sarnaselt aldok'ile ei ole ka mina nende müntide hingeeluga kursis.
Ütlen nii, et osta küll ei julgeks. Lisaks kõigele muule tundub ka ääris ebaühtlane ja täpid ebaühtlased jne jne.
Kõige lihtsam on seda teada saada kui see ngc-sse saata. Kui haruldane/kallis see münt on? On sellist mõtet võltsida? Kas kaal ja äär klapivad kindla originaaliga? Magnetile reageetib vòi mitte? Kas on koputades hõbeda kõla või ei? Kas diameeter ja paksus klapivad kindla originaaliga?
Niipalju võin öelda, et mulle ka see münt ei meeldi. Kujutised on kuidagi ähmased, kulumisel selline ähmasus pigem ei teki. Nii võib juhtuda kehva vermimiskvaliteedi korral, samas kindlad saksa originaalmündid sellest perioodist on üldiselt kvaliteetselt vermitud. Küll on igasugused võltsingud sageli samasuguste ähmaste kirjadega. Saksa Keisririigi paremaid münte on ka väga palju võltsitud ja 500+ eur hind on kindlasti piisav, et münti võltsida tasuks.muhfff kirjutas: 14 Dets 2024, 21:45Ütlen nii, et osta küll ei julgeks. Lisaks kõigele muule tundub ka ääris ebaühtlane ja täpid ebaühtlased jne jne.
Aga sarnaselt aldok'ile ei ole ka mina nende müntide hingeeluga kursis.
Kindlasti mitte! Üldiselt võib eeldada, et kõik Eestis ja praktiliselt kõik maailmas müüdavad Maria Theresia 1780 taalrid on koopiad või siis ametlikud uusvermingud. Neid on tehtud tehtud sajandeid kokku sadu miljoneid eksemplare. Kui mingi ime läbi peaks Eestis müüdama 1780 originaali, siis vajaks see kindlat tõestust müüja poolt ja kindlasti ei saaks originaali isegi mitte 100 euro eest. Keda teema huvitab, siis netis on piisavalt infot, kuidas neid eristada.121 kirjutas: 16 Dets 2024, 12:01 Selline vist küll originaal pole?
https://www.osta.ee/austria-1780-hobe-1 ... 97311.html