Tänud viisaka kommentaari eest!
Eks mu otsitud näide oli eelkõige seotud sellega, et juhtida läbi kerge huumori (kui keegi aru sai?) tähelepanu tõsiasjale, et tundub, et antud (väga huvitaval teemal) võtavad sõna nii ajaloolased kui ka "ajaloolased" (näiteks mina) ja kõigil on oma otsitud tõe jaoks oma otsitud vastus ja kinnitus. Ja kinnitust tänapäevase netinduse juures leiab iga huviline kindlasti! Just eelkõige juhuslikke sarnasusi! Aga kuidas eristada juhuslikke sarnasusi olulistest sarnasustest? Millises hauapanuses on rist usutunnistus ja millises on ta suvaline kaunistus või kaubanduse/röövimise vahendusel saadud tükike hõbedat? Kes otsustab? Ja see tõde võib olla 180 kraadi erinev!
Kui Mart Laar, Arnold Rüütel, Edgar Savisaar ja Tiit Made oma (mälestus)raamatutes, 30 aastat tagasi toimunud sündmuste osas, mille pealtnägijad ja osalised nad olid (paljud foorumikülalised vist kah olid?), toimunut niivõrd erinevalt näevad - kuidas siis saab olla absoluutset tõde mõnel ajaloolasel või "ajaloolasel" millegi kohta ajaloos , mis toimus 10-12 sajandil A.D.?
Lihtsalt, argumenteeritud diskussioon ja põhistatud väited viivad meid kõiki edasi otsitud ja kokkulepitava "tõe" suunas ja samas oponendi mahategemine ei ole konstruktiivne! ja mõjub tegelikult kaheteralise kirvena - pihta saavad negatiivselt mõlemad pooled!
Hea, et minu üles visatud kinnast (kerge lõks ta ju oli ja keegi sisse ei astunud

) keegi kohe ründama ei hakanud!
Nutikad olete foorumirahvas! Müts maha!

PS! Algsed Peremärgid (miks nad mandrilt kadusid suures osas - või muundusid?), vapid ja märgisüsteem tervikuna (s.h. ka risti ilmumine kohalikku kultuuri - s.h. läbi hauapanuste) (ka algsete vappide muundumine läbi aja) on tegelikult minu jaoks huvitav teema (kui vaadata muistseid hauapanuseid ja nendel kujutatud n.n. illustratsioone-kaunistusi siis minule tundub, et teatud märke (n.n. kaelavõrudel, käevõrudel, kaelakeedel, rinnanõeladel, ripatsitel, jne. jne.) on võimalik ühendada piirkonniti (peremärgid, piirkonnamärgid või sepamärgid vms - ma ei tea - ma pole pädev - kuid on endale huvitav. Kui keegi oskab soovitada kirjandust või uurimistöid - tänan juba ette! Tänu internetile ja just valimi kasvule muutub see teema lihtsalt üha huvitavamaks!
s.h. on huvitav ka vastus küsimusele, et mis hetkel sai rahast münt!?
Aga las see olla!
Ilma igasuguse irooniata!)
Põnev teema igal juhul!