Hõberubla 1807

Mis ta ka maksab?
Vasta
sassvass
5 senti

Hõberubla 1807

Postitus Postitas sassvass »

DSCN1683.JPG
Pole kunagi müntide vastu suurt huvi tundnud, kuid kaevasin juba ammu lahkunud vanaisa asjade hulgast hiljuti välja toosi põvevate müntidega. Neis kõige huvitavam paistab olevat 1807 aasta rubla.

Uurisin natuke selle mündi kohta, ning tundub olevat üsna haruldane. Oksjonitel sellist ei paistnud ja ainuke koht kus seda leidsin oli AVS Coins ( http://avscoins.com/listing.php?name=Ru ... %20Roubles" onclick="window.open(this.href);return false; ) üsna utoopiliselt tunduva hinnaga.

minu küsimus olekski seega, kallid numismaatika huvilised, mis selline isend tegelikult väärt võib olla, ning kes selliseid asju üldse ostab.

Samuti on kümne ringis selliseid münte, mille e-bay hinnad jäävad 10 ja 50 eurooplase vahele. lisaks hea meelega pilte, aga foorum lubab vist ainult ühte pilti postituse kohta.

Ootan Teie asjakohaseid soovitusi, märkuseid, küsimusi!
Lugupidamisega,
Aleksander
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Re: Hõberubla 1807

Postitus Postitas muhfff »

Mündist on neli erinevat versiooni - suure või väikse vapiga ning suure või väikse lindiga SPB all. Ja kõik on vähem või rohkem haruldased.

Rohkem hindu leiab siit.
Kui on huvi müüa, siis soovitaks panna osta.ee'sse 10-sendise alghinnaga. Saadav hind ongi turuhind.
sassvass kirjutas: lisaks hea meelega pilte, aga foorum lubab vist ainult ühte pilti postituse kohta.
Uutele kasutajatele panin vist piirangu peale, muidu ei tohiks probleemi olla. Võib teha mitu postitust, igas postituses oma pilt :)
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

ostjatele pakub kindlasti huvi, mis on vapipoolel kella 3 kandis, on see muljumine, kraapimine vms
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Caesar
Topeltkroon

Postitus Postitas Caesar »

Muhfff, kas saaksid seda piirangut uutele timmida nt. 2 pildi peale? Et igal mündil ikka vähemalt 2 külge ju! :)
Nüüd jää ootama järgmist keskööd, millal herr Aleksander aega leiab uut lisada.
Huvitavad heas säilivuses Eesti jt. Balti riikide mündid.
sassvass
5 senti

mart kirjutas:ostjatele pakub kindlasti huvi, mis on vapipoolel kella 3 kandis, on see muljumine, kraapimine vms
Kaks väikest ristikest paistab olevat vapi kohale tõmmatud millegi teravaga. Lisasin uue, natuke parema foto.
DSCN1697.JPG
sassvass
5 senti

Caesar kirjutas:Muhfff, kas saaksid seda piirangut uutele timmida nt. 2 pildi peale? Et igal mündil ikka vähemalt 2 külge ju! :)
Nüüd jää ootama järgmist keskööd, millal herr Aleksander aega leiab uut lisada.
Oleks tõesti mugav, kui saaks rohkem pilte lisada. Tõsi ta on - reeglina kipub neil ikka kaks külge olema. Samuti aga ka servad millel kõiksugu põnevat kirjas. Lisan praeguseks kirja poole. Seegi natuke ühest kohast kraabitud - järsku on kunagi proovi võetud vms...

Pole veel leidnud aega väiksemate müntide pilte lisada, laen nad vist pigem kuskile foorumivälisele lehele ja lisan lingi - ühe suure pildi saaks ka ju muidugi teha, aga mahupiirang on peal ja kardan, et nii ei jää detailid näha.

Suur tänu kõigile, kes vastasid!
teine külg.JPG
sassvass
5 senti

muhfff kirjutas:Mündist on neli erinevat versiooni - suure või väikse vapiga ning suure või väikse lindiga SPB all. Ja kõik on vähem või rohkem haruldased.

Rohkem hindu leiab siit.
Kui on huvi müüa, siis soovitaks panna osta.ee'sse 10-sendise alghinnaga. Saadav hind ongi turuhind.
sassvass kirjutas: lisaks hea meelega pilte, aga foorum lubab vist ainult ühte pilti postituse kohta.
Uutele kasutajatele panin vist piirangu peale, muidu ei tohiks probleemi olla. Võib teha mitu postitust, igas postituses oma pilt :)
Hmm, ma mingil põhjusel ei usalda väga osta.ee'd selliste asjade jaoks. Olen paar vana läpakat seal müüki pannud küll, aga kuidagi kahtlane tundub väärtuslike münte müüa. Siin foorumis on kirjutatud, et seal võib petta ka saada. On olemas veel mingi coins.ee oksjon, aga kui juba tavalisel oksjonil müüa, siis ma arvan et pigem e-bay äkki? Palju rohkem pakkujaid.
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

sassvass kirjutas:Hmm, ma mingil põhjusel ei usalda väga osta.ee'd selliste asjade jaoks. Olen paar vana läpakat seal müüki pannud küll, aga kuidagi kahtlane tundub väärtuslike münte müüa. Siin foorumis on kirjutatud, et seal võib petta ka saada. On olemas veel mingi coins.ee oksjon, aga kui juba tavalisel oksjonil müüa, siis ma arvan et pigem e-bay äkki? Palju rohkem pakkujaid.
pole kogemusi kallite müntide (hinda sa ei paku) ja üldse müntide müügiga, aga suunad ebaysse?

osta.ee-s müümine on kõige kiirem, soovitaks seal panna esilehele; coins.ee-s läheb aega, tuleb uurida, kas münt võetakse oksjonile, 11.novembri oksjonile saab 1.novembrini asju anda http://coins.ee/" onclick="window.open(this.href);return false;
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
sassvass
5 senti

mart kirjutas:
sassvass kirjutas:Hmm, ma mingil põhjusel ei usalda väga osta.ee'd selliste asjade jaoks. Olen paar vana läpakat seal müüki pannud küll, aga kuidagi kahtlane tundub väärtuslike münte müüa. Siin foorumis on kirjutatud, et seal võib petta ka saada. On olemas veel mingi coins.ee oksjon, aga kui juba tavalisel oksjonil müüa, siis ma arvan et pigem e-bay äkki? Palju rohkem pakkujaid.
pole kogemusi kallite müntide (hinda sa ei paku) ja üldse müntide müügiga, aga suunad ebaysse?

osta.ee-s müümine on kõige kiirem, soovitaks seal panna esilehele; coins.ee-s läheb aega, tuleb uurida, kas münt võetakse oksjonile, 11.novembri oksjonile saab 1.novembrini asju anda http://coins.ee/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma kaalusin e-bayd puhtalt selle pärast, et seal paistis sarnaseid münte palju rohkem liikuvat kui e-bays. Samuti usun, et kui müümiseks peaks minema, siis suurem keskkond ja sellest tulenevalt ka pakkujaskond tagab parema lõpphinna. Müügiga mul kiiret ei ole, ega ka mitte otsest plaani, pigem tahaks lihtsalt selle mündi väärtust teada.

Aga tänud soovituse eest, paar väheväärtusliku münti panin ma eile öösel osta.ee'se oksjonile, kui keegi neid tahab, siis panen 1800-te aastate kopikad, mis rublaga kaasas olid, sinna samma.

Lugupidamisega,
Aleksander
sassvass
5 senti

muhfff kirjutas:Mündist on neli erinevat versiooni - suure või väikse vapiga ning suure või väikse lindiga SPB all. Ja kõik on vähem või rohkem haruldased.

Rohkem hindu leiab siit.
Uurides siis pingsalt vapilooma tiibade pikkust ning lindi suurust kirja all, olen jõudnud järeldusele, et tegu on selle mündiga: http://www.m-dv.ru/catalog/id,2631/prohod.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sama aasta erinevaid versioone on märgitud viis. Olles jõudnud määramisega seeria täpsusele olen teada saanud järgneva:

1. tiraaz - 533 000 tk
2. Kaal - 20,73 gr
3. Kirjandus - Bitkin #66 (ei tea kahjuks mis teost täpselt viidatakse)
4. hinnad...
Hindade osas ei ole ma jätkuvalt päris selgelt mõistnud kuidas võib sama aasta ja sama seeria münt kõikuda väärtuses 230 ja 3000 euro vahel. Mingi seos on seisukorra ja hinna vahel olemas, aga mitte täiesti.

Järsku oskab keegi miskit tarka kõige selle peale kosta?
Vasta