Tervist !
Jäi mulle tänaselt Numibalt oksjonilt silma 5 marka 1926,mis on üle lakitud.Lakkimist reedavad väikesed pintslikarvad mündi pinnal. Tavaliselt on sellised mündid tulnud Saksamaalt,kus mingi aeg oli sellist viisi müntide säilitamine populaarne.Laki saab maha atsetooniga ,kuid tavaliselt läheb lakiga koos ka templiläige(juhul kui seal midagi on alles). Teise variandiga olen kohanud ka müntide õlitamist,kus mündid on mingi salviga kaetud. Kui lakk tekitab mündi pinnale kõva kihi ,siis õli on tavaliselt pehme ja elastne. Tuleb kergesti sooja vee või atsetooniga maha ja jätab templiläike alles. Samas peaks oktsjonimaja mündi kirjeldusse lisama sõna "Laquered",sest NGC selliseid münte ei karbista
Lisan seletuse NGC kodulehelt -"LACQUERED - Coins have had a coat of clear lacquer applied in an attempt to prevent tarnishing, a common practice in past decades. These coins can often benefit from NCS conservation, which can remove the lacquer and make the coins eligible for NGC or NGC Details grading."
Olen saatnud ka mõne kallima lakitud mündi ka oktjonimajja tagasi just samale punktile viidates,et tegu on defektse mündiga .
Müntide lakkimine/õlitamine
Müntide lakkimine/õlitamine
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Re: Müntide lakkimine/õlitamine
Ma pole väga neid oksjonipilte seal vaadanud, aga kui samasuguseid karvu on ka teiste müntide peal, siis on ka võimalik, et pildistamise aluspild oli "karvane".
Aga sellega olen nõus, et kui mündid on lakitud, siis peaks see alati ka oksjoniinfos kirjas olema.
Aga sellega olen nõus, et kui mündid on lakitud, siis peaks see alati ka oksjoniinfos kirjas olema.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com