Hehh...oleme nii ühte meelt. Jumal lõi inimesed ikka sügaval väga sarnaseks

Ja mulle meeldib kommentaar mis puudutab euro meenemünte. Ei tea tõesti miks on viimastel aastatel nii vähe õnnestumisi. Aga hea et meil on vähemalt krooni pagas koos kenade müntidega. Mina oma edetabelis jätsin käibekad välja aga olen ka seal päri. Ja lisaks 5krooni kits. No tõeline iludus. Ideaalne kitse kujund.
TOP5
10kr1992 Purjekas - lihtsalt väga ilus münt. Mõnes mõttes ehk klassikaline meenemünt?! Harmoonias ja samas detailne. Esikülg ja tagakülg sobivad jube hästi kokku.
500kr1998 EV80 Kalevipoeg - eristuv oma disainelementide poolest. Veidi omapärane. Samas jällegi esi-tagakülg heas sobivuses. Huvitav.
10kr2004 Lipp - üks väheseid värvilisi meenemünte. Lihtne, tagasihoidlik, aga suhteliselt kena.
10kr2008 EV90 Tamm - üks ilusamaid. Graafiline, reljeefne, lähedaltki põnev vaadata. Moodustab kena terviku. Erinevad "värvid" või "varjundid" kenasti kokku sobitatud. Väga hästi õnnestunud münt.
10kr2009 ERM - hästi omapärane oma kuju poolest. Aga mulle seletamatul põhjusel alati meeldinud. Keskel ilus graafika, mida on põnev lähedalt uudistada.
Kena oleks kui münt natukenegi räägiks mingit lugu või hakkaks vaatlemisel "elama", tekiks mingi dünaamika. Osa on kahjuks aga nii igavad või halvasti välja kukkunud elemendi valikutega, kuigi temaatika ja idee oleks andnud võimaluse palju paremaks tulemuseks. Näitena meenub kohe 2009 Laulupidu ja hilisemad olümpiamündid. Üldse tundub nende olümpiamüntidega mingi jama

olevat, et kuidagi ei teki sümpaatiat.
TOP3 euro
10eur2018 olümpia - igati huvitav ja originaalne lahendus. Annab temaatika täitsa kenasti edasi
100kr2018 kuld EV100 - pigem õnnestunud, tervik. Ilus vaadata, kuigi elementide mõistes lakooniline /lihtne.
8eur2021 olümpia - jälle igati originaalne ja detailid huvitavad. Moodustab kena terviku. Kohe aru saada, et olümpia teema.