Müntide hindamine NGC-s
Re: Müntide hindamine NGC-s
leidsin endalt veel sellised nagu Tooled ja obv damage
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
-
Meelis2712
- Kroon
Hannes neid on ka hea seetõttu koguda, kuna hinnad on märkimisväärselt odavamad kui MS-idel.
Jah. Päris huvitavad! Aga seekordsest saatmisest sai kinnitust see, et võib ise puhastada ja katsetada küll müntidega. 3 marka 1922 oli mõnusalt roheliste täppide ja muu mustusega: sain ms63. Kui oleks puhastamata saatnud ilmselt poleks karpigi läinud.
Nendest kõik 3 paremal olevat münti said ms63 ja see vasakpoolne scratced.
Hommik
Pole NGC registryt eriti uurinud. Mõtlesin, et arvutan kokku palju mul 1 kopkaste set punkte annaks.
http://coins.www.collectors-society.com ... tID=139481
Öelge mis vahe on hinnetel base ja *Star. Lisaks kas saab/võib panna ka kokku MS ja Proof mündid.
Pole NGC registryt eriti uurinud. Mõtlesin, et arvutan kokku palju mul 1 kopkaste set punkte annaks.
http://coins.www.collectors-society.com ... tID=139481
Öelge mis vahe on hinnetel base ja *Star. Lisaks kas saab/võib panna ka kokku MS ja Proof mündid.
Star läheb natukene "ilu on vaataja silmades" kategooriasse.
Seda antakse müntidele, mis on "erakordselt ilusad" (exceptional eye appeal for their assigned grade)
Et kui on ilus münt, saad MS66,
kui on erakordselt ilus MS66, saad MS66*,
kui on erakordselt hea MS66 (peaaegu MS67), saad MS66+
ja kui on erakordselt hea ja ilus MS66, saad MS66+*
Aga MS ja proof münte minuteada kokku panna ei saa. Vaata kasvõi Eesti set'e:
Republic Coinage, 1922-1926, Mint State
Reform Coinage, 1928-1939, Mint State
Mind ennast huvitab hoopis see, et kas prooflike münte saab MS set'idesse panna
Seda antakse müntidele, mis on "erakordselt ilusad" (exceptional eye appeal for their assigned grade)
Et kui on ilus münt, saad MS66,
kui on erakordselt ilus MS66, saad MS66*,
kui on erakordselt hea MS66 (peaaegu MS67), saad MS66+
ja kui on erakordselt hea ja ilus MS66, saad MS66+*
Aga MS ja proof münte minuteada kokku panna ei saa. Vaata kasvõi Eesti set'e:
Republic Coinage, 1922-1926, Mint State
Reform Coinage, 1928-1939, Mint State
Mind ennast huvitab hoopis see, et kas prooflike münte saab MS set'idesse panna
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
See on MS63PL näiteks, ehk muidugi saab neid ms setti panna. Punkte natuke on rohkem aga ei midagi erilist. Mul on 5kop 1853
Tsaari on ms ja proof eraldi sette ja näiteks 20kop proof and ms set ehk kõik segamini. Nii nagu keegi on neid kûsinud
Tsaari on ms ja proof eraldi sette ja näiteks 20kop proof and ms set ehk kõik segamini. Nii nagu keegi on neid kûsinud
Krt kohe kadedaks teeb Raivo 1 kopkaste setti vaadates. 1kop 1869 spb on ülikõva. Mäletad sa kus see pärit on? Samas 1867 a omasid sul karbis pole. On see taotluslik, et soovid vaid MS karpi panna või pole lihtsalt leidnud neid?
Sorry. See ei ole minu set. Panin lingi näiteks, et arvutan omal analoogse kokku jne. Sain natsa alla 5000 punkti. Kolm münti on veel hindamata, lähevad veebruaris. 1 kopkas 1902, seda ei oska ka sinna lisada, kuna see on PF64. Hetkel kukuks 2.kohale seal tabelis.
1 kopkased selle tüübi omad püüan MSid saada. Kui huvi võin listi meilile panna. Saada mulle oma meil.
Ma uurisin natuke veel. Tundub, et PL münte siiski (tavaliselt) Mint state set'idesse ei saa panna.
Küll aga saab PL münte panna Circulation set'idesse.
Küll aga saab PL münte panna Circulation set'idesse.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com