Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
Marvin
Topeltkroon

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas Marvin »

NGC uued/muudetud hindamisteenused:
https://www.ngccoin.com/news/article/56 ... s-changes/

NCSi promovad ikka täitsa varjamata nüüd.
Modernseid münte ei pea enam miinimum 5 kaupa saatma.
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

Minu loogika ütleb, et kui see pole seotud karmi konkurentsiga, kui midagi langetati, siis midagi tõsteti, näiteks ühe tellimuse töötlustasu.
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

Ma ei leidnud kogu hinnakirja, et mida tõsteti. Samas nendest mis langetati mind ei mõjuta kuidagi. Modern ja gold koos puhastamisega odavam. Sellest keegi võib säästa paar stotinkat.
Kuldmüntide hinded tulid eile, standard pandi täna Quality controli(edaspidi QC)
Pole küll selles pakis, aga üks skänn kah, et igav poleks.
Spoiler:
thumbnail_02554a00.jpg
thumbnail_02554r00.jpg
Pöidlad pihku!
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
platinum
Viiekroonine

Hmm, huvitav mis neid ajendas Registry markade punkte üle vaatama. Tõmmati neid lihtsalt väiksemaks aga loogikat päris ikka pole. 1mk 1922 on kehvem kui 1924 jne.
Ennem oli just hea vaadata, Kaupol natuke üle 7000 ja teised üritamas järgi. No samas need punktid on kõigile samad ja vahet pole aga oleks võinud nõu küsida nendelt kes neid sette ehitavad, et mis haruldusjärjekord ew markadel on.
Kas keegi on neile kirjutanud?
Marvin
Topeltkroon

Siin olen vist mina süüdi. Ma kaebasin 10M26 skoori peale kus *ÜKS* MS säilivuses münt on parem kui kogu ülejäänud komplekt MS säilivuses, aga nad on nüüd kõigest üle käinud...
platinum
Viiekroonine

Ega need punktid on meile kõigile samad, järjekord ei muutu kui väiksemaks või suuremaks punkte panna.
No samas sinu 10 marka 1926 on unc details ja see pole MS! Unc details punktid on 50% MS60-st. Kõikidel müntidel nii.
Natuke võib tunduda ebaausana, kuna F münt oleks palju rohkem punktidena väärt kui Unc det. aga tuleb ka aru saada, et details münt on rikutud.
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

Minu jaoks details võtab maha 0,5-1,5 säilivust (Unc.d => Au-XF, Au.d => XF-VF jne), muidugi sõltuvalt veel üldpildist, aga Unc details < F pole mitte kuidagi arusaadav, kui muidugi numbriline hinne pole eesmärk omaette.
platinum kirjutas:Natuke võib tunduda ebaausana, kuna F münt oleks palju rohkem punktidena väärt kui Unc det. aga tuleb ka aru saada, et details münt on rikutud.
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Marvin
Topeltkroon

Nagu kirjutasin ei läinud olukord karvavõrdki paremaks. Sisuliselt praeguse skoori järgi peaks ma oma UNC details surface hairlines mündi lõhkuma karbist välja, kandma seda jope põuetaskus paar aastat ja saatma hindamisse ning kui saan AU58 paraneb mu skoor 1062>2068. Seda kõike tehes olen muidugi ühe haruldase mündi (veel rohkem) ära rikkunud.
platinum
Viiekroonine

mart kirjutas:Minu jaoks details võtab maha 0,5-1,5 säilivust (Unc.d => Au-XF, Au.d => XF-VF jne), muidugi sõltuvalt veel üldpildist, aga Unc details < F pole mitte kuidagi arusaadav, kui muidugi numbriline hinne pole eesmärk omaette.
Jah, see on nii kui mündi rahalisest väärtusest rääkida. Sel ngc registryl pole aga sellega midagi pistmist.
10 marka 1926 on F 1702 punkti.MS60=2124 ja UNC det. on pool sellest, ehk 1062.
Kogu see registry on üles ehitatud nii, et details on pool kõige madalamast selle kategooria omast. Nt AU details on pool AU50 punktidest.
Marvin kirjutas:Nagu kirjutasin ei läinud olukord karvavõrdki paremaks. Sisuliselt praeguse skoori järgi peaks ma oma UNC details surface hairlines mündi lõhkuma karbist välja, kandma seda jope põuetaskus paar aastat ja saatma hindamisse ning kui saan AU58 paraneb mu skoor 1062>2068. Seda kõike tehes olen muidugi ühe haruldase mündi (veel rohkem) ära rikkunud.
Ei kannata seda registryt vast nii tõsiselt võtta. Rahaliselt on UNC det. 1926 10 marka vast kallim kui numbriline AU, siiski UNC. Tavalisemate müntide puhul toimiks Mardi valem.
Fakt aga on see, et kui eesmärk on ehitada tipp Eesti kogu registrys, siis ilma MS säilivuses 26a. 10 margata see ei õnnestu!
Marvin
Topeltkroon

Coinsi oksjonilt jäi silma. See on küll omaniku jaoks väga suure vedamisega saadud MS62.
Pilt
Pilt
http://www.coins.ee/eesti-5-marka-1926- ... -haruldane
Vasta