Müntide hindamine NGC-s
Re: Müntide hindamine NGC-s
Appi millised pedandid teist on tulnud! Palja silmaga seda rohelist vast ei pane tähelegi. Pilt on seekord kehva, templiläige on kadunud aga ms62 mündil ta siiski on seal.
Tammepuuga mündist võib kunagi tulla huvitav kui lasta paatinal edasi arendada. Karpi panek ja puhastus maksab umbes 50 eurot. See mûnt maksab lahtiselt ise vähem.
Tammepuuga mündist võib kunagi tulla huvitav kui lasta paatinal edasi arendada. Karpi panek ja puhastus maksab umbes 50 eurot. See mûnt maksab lahtiselt ise vähem.
Hmm,mina maksin selle mündi eest tegelikult rohkem..platinum kirjutas: Karpi panek ja puhastus maksab umbes 50 eurot. See mûnt maksab lahtiselt ise vähem.
http://osta-ee.postimees.ee/index.php?f ... dback_made
aga see ka minu probleem
Seda läiget tegelt väga pole. See ka peamine põhjus, miks minu meelest maksimum AU55-58.platinum kirjutas:Pilt on seekord kehva, templiläige on kadunud aga ms62 mündil ta siiski on seal.
Oleks võib-olla ilusamaks teinud küll.Marvin kirjutas:Mulle tundub, et see roheline pudru paistab selline mis oleks tõenäoliselt atsetoonis suht korra läbi kastes ära tulnud
Peamine on siiski see, et tühi auk kollektsioonis sai täidetud ja kui parema leian, vahetan välja.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Platinumi jutt käis vist 2008 10-kroonise kohta.mvahtra kirjutas:Hmm,mina maksin selle mündi eest tegelikult rohkem..platinum kirjutas: Karpi panek ja puhastus maksab umbes 50 eurot. See mûnt maksab lahtiselt ise vähem.
Aga jah, puhastamine pluss karbistamine ei tasuks selle mündi puhul kindlasti ära. Isegi kui puhastada poleks vaja, siis "turuhinnaga" ostetud mündi karbistamine ei tasu ära. Kui mündi hõbedahinnaga kätte saaks, siis oleks break-even ehk omadega nullis (võite mulle selle hinnaga pakkuda
Aga see pilt illustreerib pigem põhjust, miks inimesed üleüldse kaasaegseid münte NGC/PCGS karpidesse panevad (või lihtsalt pangapakendeid lahti lõhuvad) - pangapakend ei pruugi alati parim olla. Vaadake kasvõi 1992. aasta kroonikomplekti. Peaaegu kõigil (kui mitte päris kõigil) komplektidel on kollastel müntidel täpid peal. Võib-olla on 2016 euro-komplektil kah 25 aasta pärast täpid peal ja ainsad täppideta mündid on need, mis on mingil põhjusel komplektist välja võetud?
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Mitte ainult kollastel müntidel. Lõhkusin isegi ühe komplekti ära, et 1 kr 1992 pealt tumedad plekid maha pühkida, et edasi ei korrodeeruks. Paraku sai selgeks, et ilma mündipinda kahjustamata neid plekke sealt maha ei saa
, sest need plekid ei olnud seal lahtiselt. Vähe sellest, avastasin, et see kile, mille sees mündid olid, oli mingi liimiga kokku liimitud ja nt ühel komplektil puudutas see liim lausa ühte kollast münti, mis muidugi rõõmsalt rohetas. Õnneks küll mitte veel eemaletõukavalt, kuid kes teab, mida see 20 aasta pärast teeb. Olen näinud ka jubedalt korrodeerunud NL aastakomplekte plastmasspakendis. Sealt ei saa neid plekke ka enam kuidagi säilivust rikkumata maha. Õnneks on 1992 a komplekti ainus väärtuslik osa see 1 kroonine, mille metall paistab siiski kollastest müntidest vähem korrodeeruvat, kuid kompektide kogujal teeb see meele veel eriti mõruks.
Kes teab, mida see 2016.a kompektki endast kujutab, kas seegi parem on. Võta või kätte ja lõhu üks komplekt ära? Aga kus neid münte edasi hoida...? Ma ei tea ühtegi 100% kindlat hoidmisviisi (OK, ehk see NGC jne karp siiski on?, aga selliseid münte karpi panna??!!), mul on euromünte ka lahtiselt laekas rõõmsalt edasi korrodeerunud samas kui pappholderites mündid on korras. Kuigi laekas hoidmine olevat kindlam. Kuid kahjuks on ka vastupidiseid näiteid, kus münt korrodeerub holderis edasi. Isegi see õhukindlates karpides hoidmine võib olla vaieldav, eriti kui koos mündiga karpi igasugust jama ja mustust-niiskust jääb, see ei pääse sealt enam välja ja muudkui süvendab probleemi.
Kes teab, mida see 2016.a kompektki endast kujutab, kas seegi parem on. Võta või kätte ja lõhu üks komplekt ära? Aga kus neid münte edasi hoida...? Ma ei tea ühtegi 100% kindlat hoidmisviisi (OK, ehk see NGC jne karp siiski on?, aga selliseid münte karpi panna??!!), mul on euromünte ka lahtiselt laekas rõõmsalt edasi korrodeerunud samas kui pappholderites mündid on korras. Kuigi laekas hoidmine olevat kindlam. Kuid kahjuks on ka vastupidiseid näiteid, kus münt korrodeerub holderis edasi. Isegi see õhukindlates karpides hoidmine võib olla vaieldav, eriti kui koos mündiga karpi igasugust jama ja mustust-niiskust jääb, see ei pääse sealt enam välja ja muudkui süvendab probleemi.
Ma ise pole veel tegudeni jõudnud, kuid arvatavasti ühe komplekti siiski lahutan algosadeks ja mündid panen plastkapslitesse. Kapsleid saab osta 40 senti tükk, kogukulu kaheksa mündi kohta seega 3,20 eurot. Kapslid võib omakorda panna näiteks plekk-karpi.aldok2 kirjutas:Võta või kätte ja lõhu üks komplekt ära? Aga kus neid münte edasi hoida...? Ma ei tea ühtegi 100% kindlat hoidmisviisi (OK, ehk see NGC jne karp siiski on?, aga selliseid münte karpi panna??!!)
Ma ei ütle, et plastkapslid on perfektne lahendus (100% kindel arvatavasti ka ei ole), kuid mõned mündid on mul aastaid plastkapslites olnud ja senimaani on korras.
Vot see midagi esmakordset viimasest saatmisest:
011 1930 ESTONIA TOOMPEA FORTRESS 2K NOT GENUINE
See on ikka müstika - teen kõrgema resoga pilte kui tagasi käes asi. Ma tahtsin selle mündi teha näitemündiks atsetooni teemasse näitamaks kuidas PVC võtab puhtaks. PVC kihiga sama münt (need jooned on mitte pinnal vaid kileholder oli ajaga katki läinud sealt):

Saatmise hetkel oli see roheline kõik maas.
011 1930 ESTONIA TOOMPEA FORTRESS 2K NOT GENUINE
See on ikka müstika - teen kõrgema resoga pilte kui tagasi käes asi. Ma tahtsin selle mündi teha näitemündiks atsetooni teemasse näitamaks kuidas PVC võtab puhtaks. PVC kihiga sama münt (need jooned on mitte pinnal vaid kileholder oli ajaga katki läinud sealt):

Saatmise hetkel oli see roheline kõik maas.
-
Meelis2712
- Kroon
Midagi hõisata ei ole, aga kõik said vähemalt MS-i:
5 senti 64 ja 63 RB. 64 osa kõige suurem pettumus.
Pikk üks 64;
3arka 25 sai 63 ja ka 10 marka 25.
5 senti 64 ja 63 RB. 64 osa kõige suurem pettumus.
Pikk üks 64;
3arka 25 sai 63 ja ka 10 marka 25.
NGC pole loterii, kus iga loos võidab.
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Tundub, et on hoopis loterii kus võidupileti peale öeldakse, et see on võlts...