Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas muhfff »

platinum kirjutas:Kas ilma karbi ja serdita?
Jah, see konkreetne münt on ilma karbi ja serdita. Seega ma lasen ta NGC karpi panna. Komplektide laialilõhkumisel ei näe ma erilist mõtet.
platinum kirjutas:Ma olen mõelnud, et miks inimesed saadavad neid uusi münte hindamisele
Kui ma millalgi aega leian, siis ma teen ühest oma mündist pilti. See võib-olla vastab osaliselt, miks inimesed üleüldse uusi münte hindamisele saadavad. Münt on panga kapslis aga pruuniks tõmmanud. Ehk siis tundub, et need panga kapslid pole alati just kõige parem valik.
platinum kirjutas:Mis selle mõte on? Kas pf67 tooks oksjonil vähem raha kui 70? Aga 67 vs 69?
See ainus PF70 müüdi eelmine aasta vist mingi 1700 euroga? Aga väga vahet pole, mu eesmärk pole seda müügiks kapseldada. Pigem enda kogusse ja pangakomplekti saaks maha müüa.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Nii et suund Kaupo sul sinna poole, et otsid odavaid tooreid EV münte ilma karbi ja serdita ning saadad NGC-sse. Täiskomplekti oma kogust ( münt + karp + sert ) müüd maha? Ma arvan, et selliselt talitades sa hävid rahalises mõttes. Võibolla jah säilivad su NGC karpides mündid paremini. Võibolla sellepärast, et on näiteid, kui ka NGC/PGCS karbis münt on ussitama läinud.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Andvari kirjutas:Nii et suund Kaupo sul sinna poole, et otsid odavaid tooreid EV münte ilma karbi ja serdita ning saadad NGC-sse.
Jah.
Aga see pole üldse lihtne ülesanne, sest enamus münte müüakse siiski komplektidena. Ja kui midagi müüakse üksikuna, siis enamasti pole ta siiski odav. Ja lõpuks, paljusid münte pole mõtet ka odavalt ostes karpi panna; isegi tasuta müntide puhul peaks mõtlema (pääsukestega 100 krooni on hea näide).
Andvari kirjutas:Täiskomplekti oma kogust ( münt + karp + sert ) müüd maha? Ma arvan, et selliselt talitades sa hävid rahalises mõttes.
Kui odavalt osta, siis on raske hävida : )
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
viitas
Viiekroonine

Postitus Postitas viitas »

Hommik

Eks nende PF müntidega tekib hasart, et kas saab parema hinde, kui see mis juba olemas jne.
Saadan seekord ka mõned Tallinna olümpiad. Olemas PF68, eks vaatame mis see saab.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

Hommik
Järgmine saatmine on oktoobri teisel nädalal. Saatke aegsasti mündid teele, kõige kauem on tulnud pakk 10 päeva. Kõik pildistavad ise oma mündid üles arusaamatuste vältimiseks. Võib muidugi ka siia pilte postitada ja nõu küsida.
Eelmise saadetise kraam on quality controlis.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

muhfff kirjutas:Münt on panga kapslis aga pruuniks tõmmanud
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

100-kroonisest kah uus pilt - punased plekid on paremini näha. Pilt on tehtud läbi kapsli
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Ja lõpetuseks ka üks "saak" viimases ajast - Pikk 1 MS62.
See hinne on (minu arvates) natuke helde selle mündi kohta (mina oleks pannud AU55 või AU58), kuid vahet pole - auk kollektsioonis on täidetud.

Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Huvitav on see, et selle rohelise pudruga, mis mõlemal pool on ilusti näha, on münt siiski karpi läinud. Või on siis hiljem ussitama hakanud?
Marvin
Topeltkroon

Postitus Postitas Marvin »

Mulle tundub, et see roheline pudru paistab selline mis oleks tõenäoliselt atsetoonis suht korra läbi kastes ära tulnud.
Vasta