Müntide hindamine NGC-s
Re: Müntide hindamine NGC-s
Uurisin teemat. Tuli välja, et NGCs on ka varem sellist jama juhtunud, kui samasuguseid münte lehel mitu.
Mündid on mul käes ja sorteeritud. Aega läks aga kõik leidsid õige aadressi.
Hommik
Lõpuks jõudsid ka mündid kohale. Rahul, kokku 13 münti, üks sai AU58, lootsin ise nõrka MS-i.
Siin aga 1 kopikas 1892 mis sai hindeks MS63 BN. Lasin NGC-s ka puhastada ja konserveerida. Mingi aeg tagasi püüdsime prognoosida mis hinde saab. Esimene pilt siis enne saatmist.
Kaupo, millega rõõmustad.
Lõpuks jõudsid ka mündid kohale. Rahul, kokku 13 münti, üks sai AU58, lootsin ise nõrka MS-i.
Siin aga 1 kopikas 1892 mis sai hindeks MS63 BN. Lasin NGC-s ka puhastada ja konserveerida. Mingi aeg tagasi püüdsime prognoosida mis hinde saab. Esimene pilt siis enne saatmist.
Kaupo, millega rõõmustad.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
10 kopikat 1894 sai MS65, viimaselt Coins.ee oksjonilt.
Ehk siis oli hea päev.Andvari kirjutas:Tere. Ma pakun ka 10 kopkasele ms64, heal päeval vast 65 ka. 1 kopkane on keerulisem - sellele pakun AU58.
Ei teagi, kas rõõmustan või hoopis kurvastan?viitas kirjutas:Kaupo, millega rõõmustad
Lühidalt saan öelda, et jõulud tulid see aasta väga vara.
Alustan ainsast pettumusest, õigemini mikropettumusest - 20 senti 1935. Münt oli juba varasemast NGC karbis aga MS63, mis tundus madalavõitu. Saatsin seekord läbi puhastuse, sest mündil olid väiksed plekid. Uus tulemus - jälle MS63. Nii et ei läinud paremaks. Samas ma pildi pealt vaatasin, nad pole seda münti õnneks puhastuses õnneks ka pekki keeranud. Mündil oli enne ja on ka praegu kergelt kuldne läige (ehk siis pärast puhastust ei saanud sellest ilmetut valget münti) ja üldiselt on tegemist väga ilusa mündiga.
Aga ma saatsin teise 20-sendise veel, toore mündi. Sellega sain kogusse praeguse MS64 asemele siiski parema mündi - MS65
1922. a 1-margase praak oli ootuspäraselt Details, Env Damage. Mündil oli päris palju rohelist aga nad on selle NCSis ilusti maha saanud. Nii et olen rahul. 1992. a 20-sendise praak ületas ootusi. Enne NCSi nägi suht kole välja ja MS63 igatahes ei oodanud.
20 kopikat 1915, mis ma Riiast 1 euroga ostsin sai MS66. Ega ta väga midagi ei maksa sellises säilivuses, aga kahjumisse kah ei jäänud.
Murdsin välja. Minu üllatuseks tuli 5-margane MS65. Kolmas juba... Peab vist ühe maha müüma.muhfff millalgi veebruaris kirjutas:Küsimus veel laiale ringile, tõenäoliselt on kellelgi kogemusi. Kuidas neid karpe avada? "Seesam-seesam avane!" ei töötanud. Aga mul on ka haamer!
![]()
Natuke hinnetest kah - MS65 on natuke helde (minu arvates vähemalt). Aga paistavad olevat MS63-64. 1-margase üle on hea meel, seda mul karbis polegi (või noh, on, aga NNC karbis...)
3-margasega sain väikse edutuse, MS63 asemele sain MS64
1-margane teeb muidugi eriti rõõmu, sest sellise versiooni 1-margane oli mul puudu - MS64
Saatsin veel kaks 3-margast 1925. Ühega lootsin kogusse edutust, mis ka õnnestus - MS63 asemele sain MS64. Teine 3-margane tuli MS63
Ja muidugi täielik jack-pot oli 10 marka 1925. Lootsin MS63 asemele saada MS64, sain MS65
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Varsti 1000 münti ngc-s täis. Kahjuks ma pole arvet pidanud palju läbi minu on.
Üllatuslikult minu kaudu pole ainsa mündina 10mk 25 MS saadud. Samas 10mk 26 on 2tk ms. 5mk 26 1x ms ja 3mk 26 2x ms.
Tegin karbi servalt pildi. See punane kleeps mis kõige alumine, oli mul pcgs karbi kuil crossover läbi ei läinud. 2 eri rohelist tähendavad siis midagi muud.
Saabumis ja due date 15.7 ehk pikalt läks üle. Veel on pikk number mis ka toosil sama.
1-50/62 ehk 2 karpi. 50 ja 15 mündile.
Ncs candidates 1 ja suurelt NO!
Tore süsteem aga siiski ajasid mündid sassi.
Üllatuslikult minu kaudu pole ainsa mündina 10mk 25 MS saadud. Samas 10mk 26 on 2tk ms. 5mk 26 1x ms ja 3mk 26 2x ms.
Tegin karbi servalt pildi. See punane kleeps mis kõige alumine, oli mul pcgs karbi kuil crossover läbi ei läinud. 2 eri rohelist tähendavad siis midagi muud.
Saabumis ja due date 15.7 ehk pikalt läks üle. Veel on pikk number mis ka toosil sama.
1-50/62 ehk 2 karpi. 50 ja 15 mündile.
Ncs candidates 1 ja suurelt NO!
Tore süsteem aga siiski ajasid mündid sassi.
Raivo vase kopkasega panin ikka kõvasti pusse. Kaupole õnnitlused 10 margase ms65 osas! See on juba midagi!
-
Meelis2712
- Kroon
Küll see ka järgmise korraga tulebplatinum kirjutas:Üllatuslikult minu kaudu pole ainsa mündina 10mk 25 MS saadud.
1 kopkas 1897 coins.ee oksjonilt sai MS63 BN, nüüd siis mõlemad olemas nii RB kui ka BN, sama hindega.