Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas muhfff »

Marvin kirjutas:Tea kas 1 peal olev ala on 5% mis selle RBks keerab...
Pigem sulamis olev tsink... See sulam on lihtsalt pruunim, kui tammelehega 1-sendistel
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Marvin
Topeltkroon

Postitus Postitas Marvin »

Hmm, kas ma siis valesti aru saanud. See RD=red tähis ju peaks tähistama vaskmüntide "orignaalvärvi" mitte otseselt sõnasõnalt vasepunane. Antud juhul ongi siis punane=kollakas kuna seda münti pole lihtsalt olemas traditsioonilises vasepunase mõttes. Aga 1 peal olev pruun siis on mis red-browniks keeraks kuna võib viia originaalvärviga pinna alla 95%.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Marvin kirjutas:Hmm, kas ma siis valesti aru saanud. See RD=red tähis ju peaks tähistama vaskmüntide "orignaalvärvi" mitte otseselt sõnasõnalt vasepunane
Kõik on õige ja samast sulamist USA sentide puhul on ka RD münte olemas (ja mitte vähe). Samas Eesti 1-sendistele ei ole raatsitud RD anda.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Ma täpsustan veel natuke. See tsinki sisaldav sulam on natuke pruunim, kui punakad vasesulamid tavaliselt. USA müntide puhul (mingist ajavahemikust) hindajad tõenäoliselt teavad seda ja määravad RB/RD hinnanguid vastavalt sellele teadmisele.
Eesti mündid on nende jaoks "suvalised mündid suvalisest maailmanurgast". Neil on mündiga tutvumiseks 30 sekundit ning nad ei hakka süvenema, miks see münt on kergelt pruunika varjundiga ja milline peaks olema mündi perfektne värv. Panevad RB ära ja liiguvad edasi. Kurb aga tõsi...
Marvin
Topeltkroon

Meelis on oma telefoniga elades hädas, tegin pisut lõikamist/resizemist (pole mõtet võrrelda pilti mitukümmend korda suurema pildiga, ei paista tumedamad laigud samamoodi välja).

Münt mis läks hindamisse on:
PiltPilt

Üks nendest peaks olema see münt:
PiltPilt
PiltPilt

Mina ei oska siin midagi öelda, allikas pole nagu kummagi moodi... pigem ülemine kuna toorest mündist pildil pole üldse sära.
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

Marvin kirjutas:(pole mõtet võrrelda pilti mitukümmend korda suurema pildiga, ei paista tumedamad laigud samamoodi välja)...
Mis mõtet on üles panna liiga väikseid pilte, mis ei sobi võrdlemiseks? Kui ei oska NGC suuremaid pilte maha salvestada, anna päringu aadress ja omatehtud vähemalt 200% pildid.
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Marvin
Topeltkroon

Pole minu münt. Aga NGC täismõõdus pildid on üleval jätkuvalt http://bsd.ee/~olev/NGC/ (need siis 5 sendised 2tk seal lõpus minu omast ees).

Küsimus on selles, et ei pruugi enam näiteks eBayst saada täismõõdus pilti kätte kuna oksjonist nii kaua aega möödas. Või selle mündi näitel on pilt välja lõigatud suuremast pildist ja see ongi kõige parem reso mis olemas. Ja seda väikest pilti pole kindlasti mõtet NGC toorestega võrrelda.

Need on spetsiaalselt välja lõigatud ja väikseks tehtud, et oleks mingisugunegi sarnane võrdlusmoment.

Siin on samast pildist tehtud 200% suurendus 3 erineva algoritmiga:
PiltPiltPilt
Ma väidan, et need on kasutud, kõik on omamoodi moontusi teinud. Olukord on kehv kuna ainuke allika pilt on kehv.

Siin võrdluseks siis NGC omadest tehtud sama suured:
PiltPilt
Ja VEEL võrdluseks keskmise algoritmiga tehtud ngc>väike>suur:
PiltPilt

See on hea näide kus siis väiksemast suuremaks tehes on parempoolsel keskmisel lõvil ribid, mis täisresos NGC pildi peal on kindlasti andud mündil üks parim identifitseerimise tunnus, sisuliselt kadunud ja ega ta suurendades uuesti tagasi tule. Ehk siis otse täisresost minnes allika foto 200% peale on olukord ebaõiglane allika suhtes. Ja siin olid kasutusel kadudeta formaadid mitte pole vahepeal veel jpegiks tehtud.

Ja kogu pika jutu lõpuks - mina ütleks, et need on 3 erinevat münti, aga ootan teiste mõtteid sellel teemal.
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

Mis mul ikka öelda... {laiutab käsi} MEHED, KURAT, TE OLETE KUSES!!!

Kui ei oska korralikke pilte teha... kes on selles süüdi?
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

:D
Pole me midagi kuses.
Mündid on rootsist teel mulle. Unustage need kehvad pildid, käes uurin neid ja võrdlen.
Minu münte diiler puhastas kuna olid haisvast 80. date albumist. Ta tundis need sekundiga ãra.
Nagu varem mainisin, et 2 sendine peaks mul tulema 65. Tuli 64, iseloomulik läige peale äädikat ja oliiviõli. Teisi pole üldse puhastatud.
1kr 1933 on minu oma 025 ehk vahetuses Meelisega. Mõlemad 64 aga siiski...
2kr 1932 algses järjekorras oli mul ms64. Diiler kohe ütles, et see pole minu münt ja ta pole seda puhastanud. Minu oma on 63. Ehk algselt see oli hannese pundis.
Järgi on tü-d 64 ja mingi details. Hannese oma on ostast ja teen pildi järgi kindlaks milline.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Marvin kirjutas:See on hea näide kus siis väiksemast suuremaks tehes on parempoolsel keskmisel lõvil ribid, mis täisresos NGC pildi peal on kindlasti andud mündil üks parim identifitseerimise tunnus, sisuliselt kadunud ja ega ta suurendades uuesti tagasi tule.
Sa peaks CSI'st õppust võtma
http://mynt.spikriladu.net/fotod/csi.jpg

Aga kui tõsisemalt rääkida, siis minu meelest on algne münt pigem alumise moodi.
Aga loodetavasti saate ikka oma mündid kuidagi õiglaselt ära jagatud, et igaüks saaks enda hoole ja armastusega valitud eksemplarid kätte...
Vasta