Pilt esimesest, mis tehtud 1930. aasta kahekroonisest hõbemündist ja peale istutatud punane korund.

Mündi rikkumisega on kindlasti tegu, samas nagu Sa ka ise ütlesid, Toompea 2-kroonine pole eriline haruldus. Isegi kui sada münti sõrmusteks teha, ei mõjutaks see ülejäänud müntide hindu.aldok2 kirjutas:Minu meelest on tegu müntide rikkumisega, mida võiks pigem mitte tega.
Nende õnnitlustega ma ühinen. Kuigi õnneks on vist isegi 10-margane sõrmuse tegemiseks natuke väike. fengarm oskab kindlasti täpsemalt öelda.aldok2 kirjutas:Küll aga soovin õnne tarkpeale, kes võiks kunagi tulla mõttele teha sõrmus 1926. aasta 10 või 5 margasest, see sõrmus jääb kindlasti haruldaseks
Olen kuulnud, et kunagi tehti sõrmuseid ka Venemaa biljoonist 20 kopikalistest. Muidugi ei saa neist nii massiivset sõrmust, kuid kusagil ei ole ka öeldud, et sõrmus just nii massiivne olema peab. Seega saab 10 margasest mingisuguse sõrmuse kindlasti.Kuigi õnneks on vist isegi 10-margane sõrmuse tegemiseks natuke väike. fengarm oskab kindlasti täpsemalt öelda.
Jah, muidugi pole sellistest müntidest siis sõrmuseks kahju. Kuid kui see džinn (müntide eheteks tegemise propageerimine) pudelist välja lasta, siis ei ole mingit garantiid, et ehte (ei pea ju tingimata sõrmuseks tegema) või ka laiemalt kunstiobjekti tegemisel lähevad käiku ainult rikutud mündid. Ikka võetakse need, mis parajasti kätte satuvad, võhik ei tee vahet. Mul endalgi perekonnas üks aasta kohta väga ilus rubla 1896. Kahjuks sellest alles vaid pool, sest teine pool läks mingiks lõpusõrmuseks. Hea veel, et mingi parem aasta ei olnud.Selline ehteks tegemine annab mõnele rikutud Toompeale "uue elu" ja on ka rikutud Ülikoole-Laulupidusid, mis väga hästi sobivad oma välimise EESTI VABARIIK+tammepärg-kujundusega sellisteks sõrmusteks.
Kusjuures, olen ka jutte kuulnud, et kõvemad kullassepad kogusid münte ja paremad aastakäigud läksid oma kogudesse. Ning lõpusõrmus tehti odavamast mündist. Aga eks seal oli kindlasti erandeid.Andvari kirjutas:Nii palju, kui mina mäletan kasutati vanasti ikka lõpusõrmuste tegemiseks hõberahasid ja hambakroonideks tsaari kuldmünte
Müntide eesmärgipärast rikkumist ei toeta ma ise ka. Samas kui tegemist on levinud mündiga ja kui münt oli juba enne "surnud", siis pole minu jaoks väga vahet mis sellega tehakse. Sõrmus annab võib-olla mingile rappele "uue elu", selle asemel et see üles sulatada.aldok2 kirjutas:kuid mul on lihtsalt veidi kurb vaadata, kuidas münte hävitatakse, isegi kui need ei ole enda omad