Müntide hindamine NGC-s
Re: Müntide hindamine NGC-s
Infot nii palju, et üks nendest 20 sendistest on ms65 ja teine ms66. Kumb Teie arvates nendest ilusam on?
Ülemine on münt-mis-kunagi-oli-poldani-kogus MS66
Pildid jube väiksed.
Siin on NGC netis olevast suuremast pildist kadudeta välja lõigatud ja kokku kleebitud (hallid ribad on tehniline nõrkus selle juures, jpegi ei saa nagu teksti lihtsalt konkateneerida):

Minu MS66, NGC selgelt foto tegemist muutnud, valge ääris palju heledam:

Keda huvitab siis tööriistad on:
http://jpegclub.org/jpegcrop.zip
http://jpegclub.org/jpegjoin/jpegjoin.exe

Siin on NGC netis olevast suuremast pildist kadudeta välja lõigatud ja kokku kleebitud (hallid ribad on tehniline nõrkus selle juures, jpegi ei saa nagu teksti lihtsalt konkateneerida):

Minu MS66, NGC selgelt foto tegemist muutnud, valge ääris palju heledam:

Keda huvitab siis tööriistad on:
http://jpegclub.org/jpegcrop.zip
http://jpegclub.org/jpegjoin/jpegjoin.exe
Hannese ms65 on palju ilusam aga ms66 on nõksa paremas säilivuses!
Viitas, 20 kop on väga ilus, tundub naturaalne ja puhastamata. Mul puudub 20 kop Alex3 täiesti, müü ära
Nägin,et said coinsist uut saatmismaterjali.
Viitas, 20 kop on väga ilus, tundub naturaalne ja puhastamata. Mul puudub 20 kop Alex3 täiesti, müü ära

Nojah, kõik pole spetsialistid, pbrush+irfan
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Noh see hakkab teemast kõrvale minema, aga kuna NGC ei anna meile PNG või muus kadudeta formaadis pilti (vanakooli rahvale BMP või TIFF äkki tuttavad laiendid) siis ainuke võimalus säilitada kõik detailid mis pildil on seda lõigates suurest välja teha ise peale lõikamist PNGks või kasutada jpegcropi. Kui JPG teeb misiganes pilditöötlustarkvaras lahti ja salvestab uuesti JPGks tehakse juba korra kadudega pakkimist saanud pildile veelkord kadudega pakkimine. Paar korda seda veel korrata ja jõuab lõpuks selleni:

Vastavalt Gaussi normaaljaotusele peaks iga alahinnatud mündi kohta leiduma ka üks ülehinnatud münt. Ainult et erinevalt alahinnatud müntidest ei murta neid (üldjuhul) kapslitest välja ning ei saadeta teisele (kolmandale, neljandale, jne) ringile. Samas keegi ei keela seda teha, nii et kui MS66 on liiga hea hinna, siis tuleks münt välja murda ja uuesti saata : )
Aga mündikogujatel soovitaks hetke järgi mõelda - kas te kogute münte või holdereid? Ja vastavalt sellele tuleks siis kogumisprioriteedid paika panna : )
Aga mündikogujatel soovitaks hetke järgi mõelda - kas te kogute münte või holdereid? Ja vastavalt sellele tuleks siis kogumisprioriteedid paika panna : )
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Holder/karp pole piir, investorite jaoks on peamine garantii = hologrammiga paber (muidugi füüsiliselt terves karbis).muhfff kirjutas:Aga mündikogujatel soovitaks hetke järgi mõelda - kas te kogute münte või holdereid? Ja vastavalt sellele tuleks siis kogumisprioriteedid paika panna : )
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Tahan selle näitega järjekordselt viidata sellele, et liiga palju tehakse praaki seal NGC-s. Huvitav on asjajuures see, et nende maine on siiski väga hea. Olen kuulnud ka sellist "kõlakat", et NGC suurklientide münte hinnatakse nn. leebemalt ehk siis hinnatakse üle.
Ühe mündi baasil nii põhjapanev järeldus? Ja kas Sa oled raudpolt-kindel, et tegemist ei ole MS66 mündiga? : )Andvari kirjutas:Tahan selle näitega järjekordselt viidata sellele, et liiga palju tehakse praaki seal NGC-s
Kahtlemata nad eksivad, sest eksimine on inimlik. Ainult jumal ei pidanud eksima, aga temaga mul õnneks või kahjuks kokkupuuteid pole olnud. Arvestama peaks sellega, et hindajatel on ühe mündi inspekteerimiseks väidetavalt 30 sekundit ning münti vaatab kaks sõltumatut hindajat. Lõpuks on veel kvaliteedikontroll. Eks siis nad peavad mündi hinde paika saama 30+30+30 sekundi jooksul. Ma ütleks, et see on suhteliselt muljetavaldav saavutus. Mõttekoht kaaskollektsionääridele - kui täpselt teie suudate kolmekümne sekundi jooksul münte hinnata? 30 sekundi jooksul eksida pluss-miinus üks hindamispunkt tundub andestatav.
Teise nurga alt vaadates - kuna münti hindab (väidetavalt) kaks inimest (pluss kvaliteedikontroll), siis võib-olla tegemist ei ole hindamispraagiga? Võib-olla ongi tegemist MS66 mündiga?
Või siis oli nende valim hindamise hetkel nii väike, et nad ei osanud pädevalt paika panna 64/65/66 hindeid? See MS66 münt peaks olema hinnatud juba aastaid tagasi, kui 20-sendiste kogu populatsioon jäi alla kümne. Eks nad nüüd hindaksid võib-olla siis täpsemalt.
Minu teada hindajad ei tea, kelle münte nad hindavad. Samas, suurkliendid panevad tavaliselt kirja miinimumhinde, mis nad tahavad saada. Ehk siis karpi lähevad AINULT mündid, mis on näiteks MS69 ja paremad. Ülejäänud mündid saadetakse tagasi.Andvari kirjutas: Olen kuulnud ka sellist "kõlakat", et NGC suurklientide münte hinnatakse nn. leebemalt ehk siis hinnatakse üle.
Siis võib küll jääda mulje, et suurkliendid saavad ainult MS69 ja MS70 hindeid, samas kui Jaan Keskmine saab MS67 ja MS68 münte.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
20 kop 1887 on jah puhastamata ja pärit ühest vanast kogust.platinum kirjutas:Viitas, 20 kop on väga ilus, tundub naturaalne ja puhastamata. Mul puudub 20 kop Alex3 täiesti, müü ära![]()
Praegu on mul nõrkus ka vask 1 kopikaliste vastu, Coins.ee -st sai neid päris mitu tükki võetud. Osad on nn eksperimenteerimiseks, aastad omal olemas, kuid RB, nüüd siis paneks karpi ka BN või siis vastupidi. 10 kop 1894 aasta oli lihtsalt vahelt puudu.
Tänane postitus veel üks 20 kopikaline 1886 MS65.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.