Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas muhfff »

viitas kirjutas:Kaupo kuida sul läks?
Rõõm ja kurbus käsikäes...

Pettumused kõigepealt... Pikk E tuli UNC details ja prooflike'i kah ei saanud 1-kroonisele.
5 senti 1992 XF details oli ootuspärane, kuigi lootsin saada MINT ERROR XF details. Aga seal väga suurt vahet pole.

Väga rahul olen 5 marka 1924 - MS65.
1922 5-margase sain kah MS65, aga see oli mul juba varem sama hea olemas. Sellegipoolest olen tulemusega enam kui rahul.
1-sendise praak sai MINT ERROR MS64, olen rahul, ootasin hullemat.
Purjekaga 10-kroonine PF69 ultra cameo, võib vist rahul olla
20 senti 1935 - MS64. Natuke parem kui praegune, seega taaskord põhjust rahuloluks.
Veel praakidest - 1 kroon 1992 sai MS65, 10 senti 1996 MS64 ja 50 senti 1992 MS66. 50 senti on mul küll varasemast kah olemas (isegi kaks vist), aga nüüd sai parema hinde.

Lisaks veel pudi-padi - 2 krooni 1932 MS63, 50 senti 1936 MS63, 2 kopikat 1799 EM AU58 BN
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

viitas kirjutas:Rõõmu teeb 5 kop 1784KM, mis sai MS64. Sai hiljuti osta.ee-st ostetud
Oleksid selle palju odavamalt saanud kui ma poleks seal võidelnud sinuga :) Sõber palus mul see "võtta". 300 pealt siiski helistasin ja küsisin, et kui kõrgelt me võtame. Hea hinne, õnnitlused.
muhfff kirjutas:Eesti müntidega vast üleüldises top-10s ikka olen (kui need põrandaalused kogujad kah arvesse võtta)
Arvan, et sul on hinnatud müntidest parim EW kogu maailmas. See on ju avalik info mis hinnatud on ja sul on kõik MS olemas, nendest paljud parimad. Kõige veidram on, et 2. koht on ameeriklasel, praegu veel.
Ma ei võtaks väga tõsiselt või vähemalt samasse kategooriasse neid põrandaaluseid. Kes mäletab, siis keegi targutas, et neid MS67 toompeasi on paljudes vanades kogudes aga nad lihtsalt ei saada neid. Nüüd paar aastat peale seda on EW census väga võimsalt kosunud aga juurde pole ühtegi tulnud. Ehk siis nad ise arvavad kõik, et neil on parimad mündid....aga see ei piisa.
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

platinum kirjutas:Kes mäletab, siis keegi targutas, et neid MS67 toompeasi on paljudes vanades kogudes aga nad lihtsalt ei saada neid. Nüüd paar aastat peale seda on EW census väga võimsalt kosunud aga juurde pole ühtegi tulnud. Ehk siis nad ise arvavad kõik, et neil on parimad mündid....aga see ei piisa.
Täpselt nii, SHOW ME THE MONEY!!!

"Vanaisa kogud" või "vanad kogud" võivad pakkuda igasuguseid üllatusi, millest herr Viitas teab ühe osas kinnitada, et see koosnes sotsmaade alumiinium-müntidest :P
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
viitas
Viiekroonine

Postitus Postitas viitas »

platinum kirjutas:Oleksid selle palju odavamalt saanud kui ma poleks seal võidelnud sinuga :) Sõber palus mul see "võtta". 300 pealt siiski helistasin ja küsisin, et kui kõrgelt me võtame. Hea hinne, õnnitlused.
Arvasin ise, et piisab kuskil 200€ kanti. Eks hasart ka tekkis. Aga jah, münt on ilus, kuigi see NGC pilt on pruuni mündi kohta nii tume, et näha küll midagi ei ole.

raivo
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

Need NGC pildid on jah vahel sellised, et midagi ei saa aru.
Samas see 2-kopsine, mis ma AU58 sain, on pildi peal päris kena. See oli üks kahest mündist, mis mulle Haljaku sügisesel oksjonil meeldis. Aga muidugi õigustatult AU58, krooni peal oli natuke kulumist.

Muide Raivo, mulle on jäänud mulje, et Su 5-kopsiste kogu on suht esinduslik. Kas Sul on kõik olemas või on veel midagi puudu kah (Avesta või mingid Pauli ülelöögid)?
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Ma arvan, et nn. vanasid kogusid ei tasu alahinnata. Kui vaadata, kui jõudsalt NGC populatsioon täitub MS EW müntidega siis on selge, et kuskilt peavad need ju tulema. Näiteks alles oli NGC-s vaid üks 1 mark 1926 ms65. Nüüd juba kolm ms65 münti kirjas. Ise tean ka ühte kogu kus üliheas säilivuses EW münte. Eks mida rohkem inimesi NGC-sse münte saadavad seda suuremaks EW müntide populatsioon seal saab ja ega siis saadetakse ikka oma arust parimat kraami, mitte viletsat.
viitas
Viiekroonine

muhfff kirjutas: Muide Raivo, mulle on jäänud mulje, et Su 5-kopsiste kogu on suht esinduslik. Kas Sul on kõik olemas või on veel midagi puudu kah (Avesta või mingid Pauli ülelöögid)?
Hommik

Sealt ikka puudu, erimeid ja vaheaastaid on palju.

Lisan ka ühe 25 kopikalise, mitte küll viimasest saadetisest.
25 kopikat 1887 MS63

raivo
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

Ilus kogu viitasel, tänud jagamast.

Hannes, ma ei arvagi, et vanadest kogudest nüüd üksikuid pärle ei leiaks nagu 1mk 1926 ms65. Eks igal ole midagi ilusat.
Ma aga ei usu, et keegi lööb lauale albumi ew mûntidega kus kõik olemas ja veel keskmise säilivusega ms64/65 nagu Kaupol on kokku aetud.
Viimati muutis platinum, 05 Mai 2016, 17:32, muudetud 1 kord kokku.
viitas
Viiekroonine

Õhtaks veel üks huvitav münt.
15 kopikat 1 zlot 1838MW sai hindeks MS62

raivo
viitas
Viiekroonine

Hommik

25 kopikat 1827 sai hindeks AU53. Ise täitsa rahul, kuna seda tüüpi on üldse raske saada, rääkimata ilusatest müntidest.
Vasta