Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
viitas
Viiekroonine

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas viitas »

Õhtaks veel paar poltinnat
50 kop 1894 MS63
50 kop 1914 MS64

raivo
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

viitas kirjutas:Mõtlesin et peaks ise proovima puhastada ja uuesti tagasi saatma, vaataks mis siis hindeks saab. Oskab keegi kommenteerida
Oleneb tõenäoliselt mündist ja puhastamise oskustest. Kui mündi tagapõhi on rikutud, siis tuleb iga kord Details säilivus. Sa peaks püüdma aru saada, kas see environmental damage tuli musta laigu pärast või on seal lisaks ka krobelist/kahtlast pinda.
Ja meeles tasub pidada ka seda, et pärast puhastamist ei pruugi see enam AU Details olla, võib olla ka midagi hullemat; kuni selleni välja, et üldse ei panda enam karpi.

Parimatest kogudest - kui NGC registry set'e vaadata, siis on võimalus parimat kogu omada gasiljonil erineval moodusel (skooripunktid säilivuse eest erinevate nominaalide põhiselt, tüübipõhiselt, valitsejapõhiselt, jne). Lisaks veel võimalused, mida seal pole - kõige täielikum kogu tüübipõhiselt, aastapõhiselt, metallipõhiselt jne säilivusi arvestamata.
Vene müntidega on suhteliselt raske ja samas jällegi ka suhteliselt kerge omada parimat kogu : )
Aga mina muidugi pole Vene müntidega tõenäoliselt esisajaski, ükskõik millise nurga alt vaadata. Eesti müntidega vast üleüldises top-10s ikka olen (kui need põrandaalused kogujad kah arvesse võtta), mõnel spetsiifilisemal alal ka natuke parem.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

viitas kirjutas:Vask 2 kop 1803 sai hindeks AU Details ja märkusena et 'environmental damage'. Lasin selle NGC-s ka puhastada, kuid sellise musta laigu jätsid peale.
Mõtlesin et peaks ise proovima puhastada ja uuesti tagasi saatma, vaataks mis siis hindeks saab. Oskab keegi kommenteerida.
Vaskmündi puhastamine pole eriti lihtne teema. Ma küll ei tea mis tasemel keemik olete aga üldiselt nad lähevad "elutuks" ja eemaletõukavaks. 200 aastat vana münt, eriti vask peaks ikka välja nägema vastavalt.
Environmental damage korral ma olen peli kaotanuks lugenud ja liikunud edasi. Samas kui sulle tundub, et nad on huupi selle sinna peale pannud, siis lihtsalt uuesti saata.
Praegu saatsin NGC-sse uuesti vaskmündi mis sai ALTERED COLOR, kuigi midagi viltu ei tundu olema. Eks kajastan kunagi mis sai, EW 5 senti.

Silmailuks tsaari kogujatele, 1 rubla 1896 MS64
NII1.jpg
NII2.jpg
viitas
Viiekroonine

Hommikut

Kroonimine muidugi super.

1 rubla 1842 MS63
1 rubla romanov MS63

raivo
viitas
Viiekroonine

Õhtat

Olen saatnud karpi panemiseks ka kehvema kvaliteediga münte.
Üks mu lemmikutest.
Denga 1822 EM sai hindeks VF35 BN. Kuid kui vaadata, siis NGCs ainuke münt.
M-DV.RU näitab ainult kahte müüki. Iljin 15 rubla, Bitkin R2.

raivo
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

Ilusad asjad. Kui juba näitamiseks läks siis kas midagi 25 kopikalistest ka on?
viitas
Viiekroonine

Homme lisan veel mõned, näiteks
25 kop 1896 sai MS62.

raivo
viitas
Viiekroonine

Hommik
Mõned 25 kopkased veel.
25 kop 1846 sai hindeks MS62
25 kop 1878 MS65
Poolakas 25 kop/50 gr 1847MW AU55

Varsti peaks ka uus saadetis tulema, sai 16 münti saadetud.

raivo
viitas
Viiekroonine

Üks lemmikuid
5 kopikat 1785KM MS64

raivo
viitas
Viiekroonine

Hinded juba saabusid
Rõõmu teeb 5 kop 1784KM, mis sai MS64. Sai hiljuti osta.ee-st ostetud (https://osta-ee.postimees.ee/index.php? ... d=72908927), ma isegi pärast põdesin et palju sai makstud. Tellisin ka NGC-st konserveeringu, kuna münt oli müüja poolt puhastatud, roostene jne. Kuid läks hästi.

Lisaks olid
1 kopikas 1887 MS64
1 kopikas 1901 MS63
1 Kopikas 1903 MS63
Nikolai II seeriast on veel paar kopkast puudu, 1900 ja 1899. Kui kellegil on pakkuda MS säilivuses, oleks huvi.
1 kopikas 1855 N1 sai MS62, sain viimaselt Aura oksjonilt. Oli küll 'ne protsekan', kuid ikkagi MS62 on hea.
25 kopkaseid oli päris mitu, osadel ootasingi lahjat hinnet, kuna aasta pärast oli vaja karpi panna, et seeria täis saada.
25 kopikat 1835 VF20
25 kopikat 1840 AU50
25 kopikat 1839 AU53
25 kopikat 1850 MS61

rubalne 1897** sai AU58, ise ootasin nõrka MSi.

Selle laariga peaks teistel ka münte saabuma. Kaupo kuida sul läks?
Vasta