Müntide hindamine NGC-s
Re: Müntide hindamine NGC-s
Tegelikult tasuks meeles pidada ka seda, et on olemas kaks süsteemi - on technical grading ja on market grading.
NGC ja PCGS kasutavad market grading-ut, mis on mõnevõrra leebem.
NGC ja PCGS kasutavad market grading-ut, mis on mõnevõrra leebem.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Nägin, et NGC europe on hindasi tõstnud.
Standard $50 All coins. Maximum value $3,000.
Gold $40 All common date gold coins. Maximum value $3,000. No Ancient coins. Five (5)-coin minimum.
Value $30 All non-gold coins. Maximum value $300. Five (5)-coin minimum.
Sealt nagu lihtsamaid münte ei saagi enam saata. nt. tava aasta kuld 5 rublane 40$ 0n 37,5 eur + saatmised edasi tagasi ja kel veel kindlustused. Raha vahelt võitmine läheb juba keeruliseks.
NGC oleks nagu etiketti vahetanud aga miskit uudiskirja selle kohtsa saanud pole.
Olen veel näinud Morgan dollarit ja heritages 3 tsaari münti.
http://dyn1.heritagestatic.com/lf?set=p ... t.chain%5D
Vana stiil oli kuidagi parem minu meelest. Keskele paigutus sobis paremini.
Samas sert. nr on ühe numbri võrra lühem. Kui ma selle mündi andmebaasi toksisin, siis pilti seal igatahes pole. Ei tea kas nüüd enam ei näita üldse pilti uutel?
See pildi värk võiks olla nii, et maksad nt. 1$ münt ja saad sellise kvaliteediga pildi nagu ma siia 1886 rublasest postitasin. Ma isegi maksaks ja nagunii nad vähemalt varem pildistasid kõik mündid üles ja mingit näkast varianti näitasid meile ka andmebaasis.
Detsembris tulen Eesti kuuks ajaks vähemalt ja kellel huvi münte saata, siis oleks parim variant. Nüüd kui viimati saatsime, siis tuli 22,8 eur/münt. Võtke sõnumiga ühendust.
Standard $50 All coins. Maximum value $3,000.
Gold $40 All common date gold coins. Maximum value $3,000. No Ancient coins. Five (5)-coin minimum.
Value $30 All non-gold coins. Maximum value $300. Five (5)-coin minimum.
Sealt nagu lihtsamaid münte ei saagi enam saata. nt. tava aasta kuld 5 rublane 40$ 0n 37,5 eur + saatmised edasi tagasi ja kel veel kindlustused. Raha vahelt võitmine läheb juba keeruliseks.
NGC oleks nagu etiketti vahetanud aga miskit uudiskirja selle kohtsa saanud pole.

http://dyn1.heritagestatic.com/lf?set=p ... t.chain%5D
Vana stiil oli kuidagi parem minu meelest. Keskele paigutus sobis paremini.
Samas sert. nr on ühe numbri võrra lühem. Kui ma selle mündi andmebaasi toksisin, siis pilti seal igatahes pole. Ei tea kas nüüd enam ei näita üldse pilti uutel?
See pildi värk võiks olla nii, et maksad nt. 1$ münt ja saad sellise kvaliteediga pildi nagu ma siia 1886 rublasest postitasin. Ma isegi maksaks ja nagunii nad vähemalt varem pildistasid kõik mündid üles ja mingit näkast varianti näitasid meile ka andmebaasis.
Detsembris tulen Eesti kuuks ajaks vähemalt ja kellel huvi münte saata, siis oleks parim variant. Nüüd kui viimati saatsime, siis tuli 22,8 eur/münt. Võtke sõnumiga ühendust.
Ma küll näen : )platinum kirjutas:Kui ma selle mündi andmebaasi toksisin, siis pilti seal igatahes pole
Aga hiljuti kuskilt USA foorumitest lugesin, et nad pole vist veel päris ära otsustanud, et kas edaspidi hakkavadki olema "uued" sildid. (Keegi kes oli lootnud "uut" silti saada sai vana ja siis küsis klienditeenindusest). Kas see ka tõele vastab, ei oska lubada.
Muidu, USA foorumites arvati, et nad nihutasid teksti ühte äärde, et verifikaatorteenuste (CAC jmt) kleepsudele ruumi jätta.
Ma peaks detsembris oma mündid kätte saama... Kui populatsioonirepordi muudatusi uskuda ja sealt järeldusi teha, siis 3 marka 1925 sain MS62 ja MS63, 1 kroon 1933 kaks MS65te (jälle...) jne...
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Jahid MS67-laulupidu?muhfff kirjutas:Kui populatsioonirepordi muudatusi uskuda ja sealt järeldusi teha, siis 3 marka 1925 sain MS62 ja MS63, 1 kroon 1933 kaks MS65te (jälle...) jne...
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Ega ära ei ütleks, MS67 oleks väga tore. Aga MS66 oleks kah hea, mul praegu "tavaline" laulupidu MS65.mart kirjutas:Jahid MS67-laulupidu?
Tundub, et ma arvasin population reporti'i muutuste järgi kõik oma mündid ära. Tulemused:
3 marka 1925 MS63 ja MS62
1 kroon 1933 MS65 ja MS65
10 senti 1931 MS62
1 kroon 1993 (praak) MS63
1 kroon 1992 MS66
2 krooni 1930 MS64
100 krooni 1996 MS68
1 rubla 1912 AU58
3 marka 1925 MS63 ja MS62
1 kroon 1933 MS65 ja MS65
10 senti 1931 MS62
1 kroon 1993 (praak) MS63
1 kroon 1992 MS66
2 krooni 1930 MS64
100 krooni 1996 MS68
1 rubla 1912 AU58
Ahjaa, osad mündid on "vanade" siltidega, osad uutega.
Nüüdsest peaks kõik mündid tulema uute siltidega.
Ikka veel pole hindeid meie viimasest saatmisest. Peaks juba aeg tegelikult täis olema aga seal võib enne pühasi kiired ajad olla.
Viivituse põhjuseks võib olla ka 2 münti mille kohta eelmine nädal saadeti kiri, et nad tahaks need mündid NCS saata puhastusse. Ühel andvari mündil residue ja minu mündil PVC. Selline kehv röövimise tunne jäi sellest.
Tegemist oli minu puhul Sveitsi 1 frangise hõbedaga. Olin ostnud korraga kunagi ammu 1/2, 1 ja 2 frangise samast kohast. Kõik mündid on identse säilivuse ja väga õrna paatinaga kirja ümber. Säilivus selline MS65+ kõigil. Kuidas nüüd oli võimalik, et ühel neist PVC ja teised puhtad???
See residue ja PVC mõlemaga on läbi proovitud selline tsenaarium, et pole soovitud puhastust 25$ eest ja tuleb kotis tagasi. Kohe järgmisse pakki sama münt ilma MIDAGI tegemata ja tuleb MS karbis tagasi. Vot teile NGC-d
Ikka veel pole hindeid meie viimasest saatmisest. Peaks juba aeg tegelikult täis olema aga seal võib enne pühasi kiired ajad olla.
Viivituse põhjuseks võib olla ka 2 münti mille kohta eelmine nädal saadeti kiri, et nad tahaks need mündid NCS saata puhastusse. Ühel andvari mündil residue ja minu mündil PVC. Selline kehv röövimise tunne jäi sellest.
Tegemist oli minu puhul Sveitsi 1 frangise hõbedaga. Olin ostnud korraga kunagi ammu 1/2, 1 ja 2 frangise samast kohast. Kõik mündid on identse säilivuse ja väga õrna paatinaga kirja ümber. Säilivus selline MS65+ kõigil. Kuidas nüüd oli võimalik, et ühel neist PVC ja teised puhtad???
See residue ja PVC mõlemaga on läbi proovitud selline tsenaarium, et pole soovitud puhastust 25$ eest ja tuleb kotis tagasi. Kohe järgmisse pakki sama münt ilma MIDAGI tegemata ja tuleb MS karbis tagasi. Vot teile NGC-d
Halvemal juhul on kõigil PVC, aga nüüd alles avastati.platinum kirjutas:Kuidas nüüd oli võimalik, et ühel neist PVC ja teised puhtad???
Tegelikult oleks üldse huvitav teada, kuidas nad seda tuvastavad. Jah, teatud juhtudel võib juba läike ja värvi järgi öelda, et midagi on valesti, aga huvitav oleks teada, kuidas NEMAD seda teevad. XRF skänneriga?
Kui nad seda ainult silma järgi hindavad, siis on muidugi puhastusse saatmise vajaduse ebastabiilsus juba süsteemi sisse kirjutatud.
Öösel siis viimaks tulid hinded. Enda kogust mis veel saatsin odavama otsa hõbedat sain kõik MS. Kehvem oli MS61 ja päris palju oli MS65 aga ei midagi enamat. 2 münti mis müügi eesmärgil saatsin, tuli AU, nagu ikka
Täna postitan uue laari minema. Ühtlasi ka suurim saatmine mälu järgi. 46 münti ja väga palju EW. Endal mul 5 senti, 2x2 senti ja viikingi kroon, TÜ ja mõned margad millega ma väga rahul pole ja küsin veel konsultatsiooni.
Tsaarist loodetavasti saan moneta poltina viimaks oma kogusse MS säilivuses. m-dv.ru-s on see münt üleval kui VF-XF aga ehk tuleb MS64 välja? Natuke palju sai makstud aga nii juhtub kui kõik teised mündid pakuti üle ja viimase siis võtad vihaga ära. Head vana-aasta lõppu!

Täna postitan uue laari minema. Ühtlasi ka suurim saatmine mälu järgi. 46 münti ja väga palju EW. Endal mul 5 senti, 2x2 senti ja viikingi kroon, TÜ ja mõned margad millega ma väga rahul pole ja küsin veel konsultatsiooni.
Tsaarist loodetavasti saan moneta poltina viimaks oma kogusse MS säilivuses. m-dv.ru-s on see münt üleval kui VF-XF aga ehk tuleb MS64 välja? Natuke palju sai makstud aga nii juhtub kui kõik teised mündid pakuti üle ja viimase siis võtad vihaga ära. Head vana-aasta lõppu!
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.