Müntide hindamine NGC-s
Re: Müntide hindamine NGC-s
Puhastamisega on alati see oht, et paatina alt võib igasuguseid "üllatusi" välja tulla.
Kolladel on vapipoole järgi mu meelest lihtsam hinnata, aga muidu pakuks kõigile müntidele AU55-AU58.
Aga pildi järgi on tegelt jube raske ikka hinnata...
Kolladel on vapipoole järgi mu meelest lihtsam hinnata, aga muidu pakuks kõigile müntidele AU55-AU58.
Aga pildi järgi on tegelt jube raske ikka hinnata...
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
see oligi trikiga küsimus. Kõik mündid on MS65.
esimene müüdud 7,7k$, teine 14k$ ja kolmas on hetkel oksjonil.
Kordan veel kord, et paatina ja täpid ei vähenda säilivust. Mündi säilivus on mida ta on, kas valge hõbemünt või kollane või must või pruun, pinna säilivus loeb.
Nüüd kui küsida, et kui need puhastada ja oleksid säravvalged kui kuulsuste hambad, et kas siis oleks saanud MS67, EI! Ärge puhastage münte kui just porine, rokane pole.
esimene müüdud 7,7k$, teine 14k$ ja kolmas on hetkel oksjonil.
Kordan veel kord, et paatina ja täpid ei vähenda säilivust. Mündi säilivus on mida ta on, kas valge hõbemünt või kollane või must või pruun, pinna säilivus loeb.
Nüüd kui küsida, et kui need puhastada ja oleksid säravvalged kui kuulsuste hambad, et kas siis oleks saanud MS67, EI! Ärge puhastage münte kui just porine, rokane pole.
Ei oleks arvanudki. Samas ühe külje põhjal on raske hinnata kah : )platinum kirjutas:Kõik mündid on MS65.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Täpid, paatina jms välistab tipp MSd, mõõdukate keskkonnajälgedega peaks saama käibemüntide tavatipu MS 66; omaette juhtum, kui mündile tekib karbis paatina.
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Kusjuures nii see tavaliselt ongi.mart kirjutas:Täpid, paatina jms välistab tipp MSd
Omast kogemusest - 5 marka 1922. Kui esimest korda saatsin, siis läks teele muidu väga kena münt, kuid reversil oli ühe tärni peal must carbon spot. Sai MS63.
Mõni aeg hiljem saatsin samasuguses säilivuses mündi, millel sellist musta täppi polnud - sain MS65.
Nende müntide hindamist raskendab see, et neid on pildistatud läbi karbi. Karpidele kohe tekib kuidagi kriime. Nad võiks teha sellisest plastikust neid karpe mis oleks kriimustuskindel. Ma ise arvan, et kui ikka lasta puhastada, siis saaks kõrgema hinde. Aga paraku ei ole kätte juhtunud ühtegi münti mis oleks must ja karbis ning kõrge hinnanguga. Et võiks eksperimendi korras katsetada puhastamist ja vaadata siis mis hinnang tuleb. Enda kurb kogemus on ühe Nikolai II kroonimis rublasega mille paatina alt tõesti tuli peale puhastamist välja väga palju kriime.
Sommer Islands 6-pennine
Huvitav on see, et kui väiksed kriimud toovad kaasa DETAILS hinnangu, siis rohelised laigud ei tee midagi. Peale vaadates ei usuks küll, et etegemist on AU50 mündiga. Pigem oleks nagu keegi selle maa seest välja kaevanud.
Huvitav on see, et kui väiksed kriimud toovad kaasa DETAILS hinnangu, siis rohelised laigud ei tee midagi. Peale vaadates ei usuks küll, et etegemist on AU50 mündiga. Pigem oleks nagu keegi selle maa seest välja kaevanud.
Paatina osas 2010 vermitud Eesti münt:

Kui 2009 laulupidude täpid olid ilmselt rafineerimise järel ebapiisavast sulatamisest, siis huvitav, millest tekkis selle mündi 999,9' kuld / 999,9' hõbe rõveda paatinaga möödapanemine, pole seni veel näinud ühtegi paatinalaiguta münti ja üsna mitmed on veel sellise "sinise paatinaga", mida mõni mees püüab Vene hõbemüntidel müüa erilise haruldusena!
Kusjuures Soome pea 10.a vanemat 2003.a 750' kuld / 925' hõbe bimetalli olen seni näinud paatinata!

Kui 2009 laulupidude täpid olid ilmselt rafineerimise järel ebapiisavast sulatamisest, siis huvitav, millest tekkis selle mündi 999,9' kuld / 999,9' hõbe rõveda paatinaga möödapanemine, pole seni veel näinud ühtegi paatinalaiguta münti ja üsna mitmed on veel sellise "sinise paatinaga", mida mõni mees püüab Vene hõbemüntidel müüa erilise haruldusena!
Kusjuures Soome pea 10.a vanemat 2003.a 750' kuld / 925' hõbe bimetalli olen seni näinud paatinata!
Munade maha lõikamine VÄLISTAB laste saamise.mart kirjutas:Täpid, paatina jms välistab tipp MSd.
Paatina ei välista MS67
http://www.ebay.com/itm/1884-A-Alexande ... Sw7hRWO4RL
http://www.ebay.com/itm/GREAT-BRITAIN-V ... SwyQtVnUGl
http://www.ebay.com/itm/ITALY-Vittorio- ... SwAYtWMppq
No täpid raskendavad küll MS67 saamist aga sellel itaallasel on peas 2 musta täppi. Mu 15 kop 1915 MS67(ise saatsin) on mõned mustad täpid. No nagu neil tsaari .500 hõbedal on tavaliselt.
Välistab on liiga karm sõna, ütleks raskendab.
Mu eesti 2kr 1930 MS67 on üleni halli paatinaga. Mingit läiget pole mündil. Saatsin muideks ta praeguse satsiga NGC-sse, hetkel münt PCGS karbis.
Siis on meil erinevad arusaamad TIPP-MSist, mis on 70, 69 ja ehk ka 68.