Müntide hindamine NGC-s
Re: Müntide hindamine NGC-s
Päris hea valik : )
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Jäi mainimata 10 kop 1917
1 kop 1924
1 rub 1913 Romanov
10 rub 1910
Ma vaatasin neid õhtul, mõlemad ülikoolid on kahtlased.
10 marka on vapipoolelt 64-65, reverse aga õrnad hairlines ja väikseid täkse ka natuke. Ei teagi mis sellisega tehakse
Kui koju jõuan, siis vaatan korralikult üle kõik.
NGC selgitus mis on hairlines:
http://www.ngccoin.com/news/viewarticle ... icleID=511" onclick="window.open(this.href);return false;
Üks huvitav lõik
"Easily seen hairlines are tolerated and even expected for grades of MS 63 and lower."
Ehk vabatõlkes lihtsalt nähtavad juuskriimud on sallitud ja isegi OODATUD hinnetele MS63 ja alla.
1 kop 1924
1 rub 1913 Romanov
10 rub 1910
Ma vaatasin neid õhtul, mõlemad ülikoolid on kahtlased.
10 marka on vapipoolelt 64-65, reverse aga õrnad hairlines ja väikseid täkse ka natuke. Ei teagi mis sellisega tehakse
Kui koju jõuan, siis vaatan korralikult üle kõik.
NGC selgitus mis on hairlines:
http://www.ngccoin.com/news/viewarticle ... icleID=511" onclick="window.open(this.href);return false;
Üks huvitav lõik
"Easily seen hairlines are tolerated and even expected for grades of MS 63 and lower."
Ehk vabatõlkes lihtsalt nähtavad juuskriimud on sallitud ja isegi OODATUD hinnetele MS63 ja alla.
kuidas siis müntide kulumine toimub peale vermimise ja pakkimise jälgede MS-joont?
ikka kriipshaaval, nagu veetilkade kaskaad purustab kivi
details'i hairlines käib rohkem sihiliku mingi koha hõõrumise kohta, üle mündi või erisuunaliselt cleaned
ikka kriipshaaval, nagu veetilkade kaskaad purustab kivi
details'i hairlines käib rohkem sihiliku mingi koha hõõrumise kohta, üle mündi või erisuunaliselt cleaned
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Vist kõige kiirem hindamine üldse. Mündid saadeti ära 18.dets ja täna tulid vastused
pühad ka veel vahel.
Vene
20kop 1915 ms64
5 kop 1757 au55
5 kop 1758 ms62
25 kop 1896 ms62
poltina 1871 au58
15kop 1915 ms64
20 kop 1923 ms62
Saksa
1 mark 1892 ms65
1 mark 1910 ms65
2 marks 1913 ms64
Morocco
200 francs 1953 ms65
Indo-china
10c 1920 ms63
Estonia
2 krooni 1930 unc det
Kreeka
50 drachma 1967 MS66
Eesti mündi pilt mul oli ka siin. Äkki see roheline täpp vapi all?? Ei tea miks selline hinne.
Poltina AU58 oleks võinud ka parem olla.
25 kopikat on nii alakanti hinnatud kui võimalik, diiler arvas MS63-64 ja nüüd ka ütles, et arvatavasti see on parim 62 mis üldse olemas
Need mündid mis väga tähtsad polnud, said head hinded ja need millelt ootasin head, said kehvemad.
1758 5 kopikat MS62 ootasin ka tegelikult vähemalt kraadi võrra paremat. Siiski sellises säilivuses haruldane münt, 5 tk vist ainult MS ja parim 64

Vene
20kop 1915 ms64
5 kop 1757 au55
5 kop 1758 ms62
25 kop 1896 ms62
poltina 1871 au58
15kop 1915 ms64
20 kop 1923 ms62
Saksa
1 mark 1892 ms65
1 mark 1910 ms65
2 marks 1913 ms64
Morocco
200 francs 1953 ms65
Indo-china
10c 1920 ms63
Estonia
2 krooni 1930 unc det
Kreeka
50 drachma 1967 MS66
Eesti mündi pilt mul oli ka siin. Äkki see roheline täpp vapi all?? Ei tea miks selline hinne.
Poltina AU58 oleks võinud ka parem olla.
25 kopikat on nii alakanti hinnatud kui võimalik, diiler arvas MS63-64 ja nüüd ka ütles, et arvatavasti see on parim 62 mis üldse olemas

Need mündid mis väga tähtsad polnud, said head hinded ja need millelt ootasin head, said kehvemad.
1758 5 kopikat MS62 ootasin ka tegelikult vähemalt kraadi võrra paremat. Siiski sellises säilivuses haruldane münt, 5 tk vist ainult MS ja parim 64
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Pilt pole muidugi väga suur, kuid mündi pind tundub natuke "poorne", eriti Toompea lossi juurest. Äkki seetõttu? Ja kas peale UNC detailsi mingit täpsustust polnud? Tavaliselt ju pannakse Surface hairlines või Environment damage vms.platinum kirjutas:Eesti mündi pilt mul oli ka siin. Äkki see roheline täpp vapi all?? Ei tea miks selline hinne.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Mälu järgi oli mündi pind hea, täkse ja muud väiksemat oli. Kindlasti on mingi märge aga saan selle teada siis kui mündid käes.
Eelmise saatmise mündid nüüd käes. Üli kiire hindamine + postitused. Kuu ajaga asjad aetud.
EW 2 krooni 1930 on UNC details, surface hairlines. Mööda hinne, midagi seal pole. Samas liiga odav münt, et uuesti üritada. Olen kindel, et teist korda saates saaks sootuks teise hinde.
Indo-hiina 10c 1920 puhastati ära ja tulemusega väga rahul. Hindeks anti MS63
EW 2 krooni 1930 on UNC details, surface hairlines. Mööda hinne, midagi seal pole. Samas liiga odav münt, et uuesti üritada. Olen kindel, et teist korda saates saaks sootuks teise hinde.
Indo-hiina 10c 1920 puhastati ära ja tulemusega väga rahul. Hindeks anti MS63
kui kindel sa oled, et kui see karbist lahti murda, siis sellel pole ühtegi hõõrumist-kriipsu: 99% või 100%?platinum kirjutas:EW 2 krooni 1930 on UNC details, surface hairlines. Mööda hinne, midagi seal pole. Samas liiga odav münt, et uuesti üritada. Olen kindel, et teist korda saates saaks sootuks teise hinde.
ma ju nägin seda münti ka varem, enne karpi. Olen muideks varem korra lõhkunud välja unc det. ja sain MS hinde, tegu oli kallima mündiga. 99% kindel!
vähemalt 99% korral pole ju probleem, et annad mündi numbri NGC baasis, ütled, palju maksab sulle gradeerimine, kanname kumbki selle summa Kaupo arvele, lõhud karbi lahti ja saadad uuesti.
kui münt tuleb tagasi numbriga UNC, kannab Kaupo laekunud 2x gradeerimistasu sinu arvele, kui tuleb ikka UNC details, on see raha minu, UNC-details karp jääb sulle
kui münt tuleb tagasi numbriga UNC, kannab Kaupo laekunud 2x gradeerimistasu sinu arvele, kui tuleb ikka UNC details, on see raha minu, UNC-details karp jääb sulle