Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
Kasutaja avatar
Nõunik
Kroon
Kontakt:

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas Nõunik »

Teele läksid ainult 3:
5 rubla 1885
15 rubla 1897
5 marka 1926
Kõik loodan MS60+.
Ostan Tsaari-Venemaa münte. Pakkuge ka teisi münte. Pakkumised saata: sander@numismaatika.ee
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Üks müntidest mille hindamisele saatsin oli 5 senti 1991.
http://www.ngccoin.com/certlookup/index ... 792982-028" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

Andvari kirjutas:Üks müntidest mille hindamisele saatsin oli 5 senti 1991.
http://www.ngccoin.com/certlookup/index ... 792982-028" onclick="window.open(this.href);return false;
Ma ei suuda siiamaani ära imestada, et see tõesti karpi pandi. Mu enda proof 1-kroonine tuli body-bag'is tagasi, nad ei suutnud uskuda, et selline olemas on...
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Pannakse ju karpi ka Pattern ja error jne. Miks see sinu arust nii tavatu on, et see karpi läks? Minu jaoks on see lihtsalt pettumus, et ma MS-i ei saanud. Pean endale Mardi soovitatud luubi ostma. Tuleb kirjutada jälle "kooliraha" arvele need väljaminekud.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Andvari kirjutas:Miks see sinu arust nii tavatu on, et see karpi läks?
NGC ja PCGS lähtuvad kapseldamisel kataloogidest. Kui münti kataloogis pole, siis pole seda ka nende jaoks olemas.
Ok, minu kataloogis on see sees, kuid NGC ja PCGS pole mu kataloogist kunagi kuulnudki. Nemad lähtuvad näiteks Krause kataloogist. USA müntide jaoks on neil oma kataloogid. Vene münte vaatavad vist ka Bitkinist jmt.
Aga rukkilille või mis tahes muid Eesti proovimünte pole Krauses olemas (või mõnes muus "suures" kataloogis). Neid ei mainita ka Eesti Panga kodulehel. Seetõttu imestangi : )
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

Njaa, aga miks sa muhff pole neile kinkinud oma kataloogi?
Selle mündiga oli asi nii, et ma helistasin NGC-sse ja küsisin järgi. Pärast pikka jutuajamist andis ta mulle kellegi täpsema inimese e-maili ja sinna saatsin pildid pikast E-st, V-st ja rukkilillest. Lisasin ka osta.ee linke, et neile selgeks teha, et erimid maksavad kordades rohkem kui tavalised. Siiski erimeid karbile ei märgitud.
Rukkilille link oli siit kodulehelt ja seletasin, et see oli proov mis käiku ei läinud.
http://mynt.spikriladu.net/coin.php?lang=et&id=60" onclick="window.open(this.href);return false;

1. Hello Mr.
I'll send these to our graders to see if these would be something we would grade. I'll be in touch.
Have a wonderful evening!
Lisa

2. Hello Mr.
Our graders say that this is something that we would grade.
Thank you and have a wonderful weekend!
Lisa

Diiler ütles, et ta vahel saab oma erimid toosile kirja, vahel mitte. (jutt pole eesti müntidest) Kui võtaks nüüd kätte ja saadaks kataloogi, helistaks ja kirjutaks neile erinevustest, siis ühel päeval äkki saaks erimi ka karbile kirja.

Võta mündid kaasa ja tule külla Andvari, ma võin täitsa tasuta seletada miks selline hinne ;) Kuigi ma ise pakkusin sellele UNC details.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

platinum kirjutas:Njaa, aga miks sa muhff pole neile kinkinud oma kataloogi?
Kusjuures, see mõte on mul isegi olnud ja ega mul kahest raamatust kahju pole.
Aga viimati, kui mul see plaan oli, ei olnud mul veel raamatule tõlget (vaevalt seal väga eesti keele oskajaid on, nüüd mul mingi tõlge isegi on);
teiseks ei suutnud ma nende kodulehelt tuvastada, kuhu selle raamatu peaks saatma, et see õigesse kohta jõuaks;
ning lõpuks, sel hetkel ei saanud USAsse saata üle ühe naelaseid pakke (mingi terrorismi tõkestamine tõenäoliselt, praegust seisu ei teagi).
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Valisime täna koos Platinumiga 21 münti mu kogust mida hindamisele saata. Valgustus ei olnud kõige parem, aga esmapilgul üritasime võtta kõik sellised milledel "surface hirelinese" pole. Eriti põnev asja juures on see, et kui palju läheb enda hinnang täppi NGC omaga võrreldes.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Kui saladus pole, siis mis mündid saatsid?
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Tere.
Ei ole saladus. Parimatest parimad :) Katsusin seekord säilivusele rohkem rõhku panna, kui eelmine kord. Nii mõnigi münt sai valitud just haruldaselt hea säilivuse pärast. Lähevad näiteks 10 marka 1926, 5 krooni 1993 proov, 2 ülikooli, 2 laulupidu, 1/4 Tsaari kopikaid 1868, 1900, 1910, 1915, 15kop 1952, 10,15 kop OSAKA, 20 senti 1935, 100 krooni 1996 BU. Ei tulegi rohkem meelde vast Platinum värskendab mu mälu, et mis mündid veel olid. Oleksin üli rahul, kui ühtegi surface hairlines ei saa! Meenus veel Monaco 1 euro 2007 ilma mintmaster märkideta.
Viimati muutis Andvari, 28 Dets 2014, 21:49, muudetud 2 korda kokku.
Vasta