Müntide pildistamine

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
Nunn
10 senti

Re: Müntide pildistamine

Postitus Postitas Nunn »

Üritan samuti arendada enda pildistamisoskusi. Seoses sellega ostsin hiljuti Temust 20-eurose väikese fotostuudio komplekti, sees erinevad taustapaberid (hall, punane, must jt) ning 3 reziimiline LED ring laes, mille heledust saab reguleerida. Stuudiol ise on seinteks peegeldavad ääred mis teevad valgustuse sees üllatavalt korralikuks.

Hõbemüntide pildistamiseks kasutan peamiselt halli või punast tausta koos sinaka/külma valgusega. Selline kombinatsioon toob hõbedastel müntidel väga kenasti esile naturaalse metallilise läike, tooniüleminekud ja kriimud, ilma et tekiks liigseid kollakaid või inetuid peegeldusi.

Vask ja pronksmüntide puhul isiklikult kasutan neutraalsemat või soojemat valgust, et vältida liigset sinakust, mis on vase hallimaks mul tavaliselt muutnud. Taustaks eelistan musta või halli kuna see rõhutab vase sooja tooni ja tekstuuri.

Kõige paremad tulemused endaarvates olen saanud samuti nurga alt pildistades kasutades keskmist heledustaset kuna liiga ere valgus “sööb” kriimud ära (Google Drives hea näide 1915 15 Kopikalise puhul kus nurga ja liiga ereda valgusega saab kriimud ära peita) , liiga tume valgus aga võib detailid ära kaotada.

Kokkuvõtteks olen ise selle ostuga rahul ning soovitan kõigile! Samuti kui kellegil on sarnase stuudioga kogemusi, siis ootan Teiepoolseid trikke ja nippe :D

Mõned fotostuudios telefonikaameraga tehtud näidispildid Google Drives: https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing

Stuudio ise näeb välja selline
photobox.png
Näited erineva valgustooni ja taustaga, eraldi pildid Google Drives: https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
toonid.jpg
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Kasutaja avatar
Hiid
50 senti

Postitus Postitas Hiid »

sa siis pildistad telefoniga ja küljelt?
Ma ostsin ka sarnase, aga sisuks kas valge või must ja pirn põleb laes ühe tooniga triibuna.
Paar korda tegin, siis rohkem ei viitsinud :lol:
Inimene õpib kogu elu, sureb aga ikka lollina....
Nunn
10 senti

Postitus Postitas Nunn »

Üksikult münte, siis telefoniga ja küljelt pigem jah. Suurema hunnik müntide puhul, siis kõlbab ka pealt läbi augu teha. Telefoniga pealt münte pildistada, siis oleks hea mündile alla mingisugune pikk ja peen silinder leida mille peal münti pildistada, siis ka rahuldavad pildid saanud kuna münt kaamerale lähemal ning ei pea liialt zoomima.

Mul, siis vast vedas selle ostuga :)
Vasta