Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
Rahvegrenader
10 senti

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas Rahvegrenader »

Mulle meeldib see 1 kopkane rohkem.
Kogumine - raske haigus, millel ravi puudub!!!
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

Andvari kirjutas: 09 Juul 2025, 23:27
muhfff kirjutas: 09 Juul 2025, 21:42 Sellises säilivuses väga-väga haruldane...
Minu meelest sellel mündil ei ole mingit erilist säilivust. Vähemalt piltidelt ei saa mina aru, et oleks. Jah detailid on ilusad, aga näiteks vapi pool olevat suurt musta laiku ei õnnestu ilmselt maha saada. Sellest tulenevalt pakun, et karbile tuleb kiri unc det. stained.
No see aastakäik on Unc detailsina ka haruldane. Varasemad aastakäigud on tavaliselt suht lutsuks kulunud.
Aga Raivo on vähemalt minu arvates kindlasti Eesti, ja tõenäoliselt isegi terve Euroopa parim tsaari-vase konserveerija : )
Ma arvan, et tuleb hea tulemus!
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

muhfff kirjutas: 10 Juul 2025, 19:52
Aga Raivo on vähemalt minu arvates kindlasti Eesti, ja tõenäoliselt isegi terve Euroopa parim tsaari-vase konserveerija : )
Ma arvan, et tuleb hea tulemus!
Minu kogemus ütleb, et Tsaari vaske on väga keeruline puhastada. Ma ei ole nedega väga katsetanud, kuid kui hapet näitad (isegi nõrka ), siis on roosa nagu põrsas ja altered color.
Ma ei kahtlegi, et Raivol on suured kogemused Tsaari vaskedega. Aga kõike ei ole võimalik ilusaks teha.
viitas
Viiekroonine

Postitus Postitas viitas »

Kaupo ikka liialdab ka. Aga selge see et münte peab puhastama, ei saa selliselt karpi panna. Kas siis ise või NCS teenusena. Vaske ma proovin ise. Kuna enam reeglina käest kätte ei liigu, siis peadki otsustama pildi järgi, minu jaoks see 2 kopkane ideaalne toorik. Eks ma annan teada kui hinde kunagi saab. Sinna läheb veel palju aega. Hannesel õigus, nüansse on hästi palju. Piltidega veel manipuleeritakse ka jne. Siin veel üks toorik, mis sellest arvate.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

viitas kirjutas: 11 Juul 2025, 15:56 Siin veel üks toorik, mis sellest arvate.
Väga keeruline nende piltide põhjal midagi öelda. Vapi pool tundub ka mingi must laik/ala olema.
viitas
Viiekroonine

Postitus Postitas viitas »

Sai ms63bn
Rahvegrenader
10 senti

Postitus Postitas Rahvegrenader »

Mõned kandidaadid järgmisele hindamisele. Ei midagi erilist, ilmselt mõned neist nopin välja.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Kogumine - raske haigus, millel ravi puudub!!!
Vasta