Vene Tsaari 10 rubla. Kuld

Mis ta ka maksab?
Vasta
Harakas12
Sent

Vene Tsaari 10 rubla. Kuld

Postitus Postitas Harakas12 »

Tere, küsimus siis võhikult. Kui palju see võiks väärt olla umbes?

Tänan.
Caesar
Topeltkroon

Re: Vene Tsaari 10 rubla. Kuld

Postitus Postitas Caesar »

Vastus võhikule. Aastaarv ja muud erisused, tähed serval, tärnid vms. lisamine oleks mitte ainult abiks vaid elementaarne, et teada "mis mündist me üldse räägime!?". Ja siis oleks vaja veel korralike pilte, kuna säilivus määrab kõige enam mündiväärtust.
Huvitavad heas säilivuses Eesti jt. Balti riikide mündid.
Harakas12
Sent

:) Terve teadus. Selge, aga katsun siis lähipäevil sellega tegeleda, et pildid üles saaks. Tänud vastuse eest.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

Aastaarv oleks tõesti minimaalne vajalik info. Kuigi tõenäoliselt on kõnealune münt vahemikust 1898-1911 ja maksab (sõltuvalt säilivusest) 350-400 eurot.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

alustaks piltidest ja kui on mustlaselt ostetud, hoia kõigi aega kokku, pane ostas 10 sendiga üles
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Harakas12
Sent

Ei ole mustlaselt ostetud. Sain ühelt vanainimeselt "hambarahaks" selle, kui imik olin. Lihtsalt hakkas huvitama, mis selle väärtus võib olla. See on vähemalt terve minu eluaja küll seifis seisnud. Müüa ma seda samuti ei plaani, jääb lapse pensionifondi koos paberrahadega ja muu kolaga. Ma vaatasin, et ebays on need päris kallid, kas nendel on mingeid erisusi siis?
Mis teeb üldse mündi väärtuslikuks?
Vabandan, ma olen tõesti võhik sellel alal :)
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

Harakas12 kirjutas:Ma vaatasin, et ebays on need päris kallid, kas nendel on mingeid erisusi siis?
Mis teeb üldse mündi väärtuslikuks?
Mündi teeb väärtuslikuks nõudlus.
Oluline on mündi säilivus, väljalaske aasta (õigemini, kui haruldane münt on), müntmeistri initsiaalid ja veel sada pisiasja, mis teevad mündi kogujatele ihaldusväärseks.

1906. a 10-rublane võib maksta sadu tuhandeid eurosid, sest neid tehti 10 (kümme) eksemplari (kui Wolmari kataloogi uskuda).
1899. a 10-rublaseid tehti 27,6 MILJONIT, seega pole nende müntide väärtus kuigi palju suurem müntides sisalduva kulla väärtusest.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Vasta