Müntide pildistamine

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
murfor
10 senti

Re: Müntide pildistamine

Postitus Postitas murfor »

Vb peale pildistamist pildid tõstetud ühele mustale taustale kokku?
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

Jah, ma arvan kah, et see on kokku tõstetud pilt.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
mvahtra
Viiekroonine

Postitus Postitas mvahtra »

siis on vähemalt hea tulemi pärast vaeva nähtud..
margusmaki
Topeltkroon

Postitus Postitas margusmaki »

Küsiks ka huvipärast kas keegi teab kuidas pcgs oma pilte teeb? Olen vaatanud et väga paljud saadavad lihtsalt münte, vahet ei ole kas cleaned, altered, drilled vms lihtsalt selleks et saada pilte.

https://www.pcgs.com/trueview
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

margusmaki kirjutas: 30 Dets 2021, 23:18 Küsiks ka huvipärast kas keegi teab kuidas pcgs oma pilte teeb?
Neil on üks võimekas fotograaf seal. Olen vist Youtube'is isegi intervjuud temaga näinud, kus ta natuke rääkis sel teemal.
Samas mõned jälle kritiseerivad, et need trueview pildid pole päris "true", ehk siis tegelikkusest kõvasti ilusamad.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Üritan ka leida parimat tulemust müntide pildistamisel. Päris veel ikka rahul ei ole.
IMG_3486.jpg
IMG_3487.jpg
IMG_3488.jpg
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Veel mõni pilt.
IMG_3483.jpg
IMG_3484.jpg
IMG_3485.jpg
aldok2
Kümnekroonine

Postitus Postitas aldok2 »

Soovitan pildistada ühevärvilise tausta peal. Siis on soovi korral lihtsam taust üldse ära võtta.
121
Topeltkroon

Postitus Postitas 121 »

Hõbemünte on üldse raske pildistada kui nad läikivad on, paatinaga kaetuna on lihtsam. Kuigi peegelkaamera ja makroobjektiiv on ka olemas, ei ole müntide pildistamiseks viitsinud seda põhjalikumalt katsetada ja telefoniga läbi ajanud. Kindlasti valgus on asja juures A ja O- kaugus, suund, tugevus, valgusallika pinna suhteline suurus võrreldes objektiga... on vaja katsetada erinevaid variante. Läikivaid hõbemünte on mulle meeldinud pildistada kerge nurga alt. Kui läiget eriti pole, siis kannatab ka rohkem otsesuunas aga mul pildistamiskohas valgus tuleb üsnagi otse pealt ja siis hakkab ära varjama.
Näiteks selliste piltidega olen igati rahule jäänud, aga mõnikord tulevad ka kehvemad. :D
margusmaki
Topeltkroon

Postitus Postitas margusmaki »

Küsi Katzi pildistaja käest kuidas pilte teha sest see vend oskab si*tast saia teha ja mul on selliseid kratsituid münte mis pildil on MS800
Vasta