... saana aru, et Eesti Pank ja Eesti Vabariigi Valitsus on teinud otsuse EV müntide ja EV mittemüntide defineerimise ja sisulise olemuse erisuses (loe Defineerisid uuritavad objektid) : ühed on käiberahad ja teised on kaup, millele lisandub käibemaks. Vaidlust pole.
Nõus olen sellega, et (teadlikud) koopiad ja valerahad tekitavad sisuliselt kerge hämara ala! Selles osas on kindel erisus olemas! Legaalselt loodud valerahad näiteks.
Muus osas ei näe põhjust vaielda! Võtame müntide tellija (minu poolt siin foorumis ka varem kasutatud mündi tellija sõnaga " Looja") (ehk Eesti Pank, EV Valitsus) tahtel kasutusele jagunemisele ja hoiame sellest kinni? Või ... ?

Kuldmünt versus hõbemünt näiteks: alates 01.01.2022 on vist maksustamisel päris oluline hinnavahe!?
Kui see teema on juba jagatud varem kusagil foorumis, siis palun lisada käesolev mõte konkreetsesse foorumisse. Mittemünt ehk medal muutub Mündiks alles siis kui ta on käibes. Münt oli käiberaha.
Olen pisut eemal olnud! Aga tundub , et Eesti Pank ja EV Valitsus on pigem minu lahterdamist toetavad : tegelik käibemünt (ilma maksustamata) versus medal (mida võib jagada miljoniteks allhoovusteks ja millelt saadavat tulu või käivet maksustatakse mündi looja, vermija, valitseja nimel)
Lihtsalt üks uitmõte

Terv. A