Müntide hindamine NGC-s
Re: Müntide hindamine NGC-s
scratches:lol:
Ma olen seda meelt, et need jutid on peale vermimist sinna tekitatud. See, et münt muidu unc on, ei tähenda midagi. Võin võtta EV meenemündi kapslist välja, viilida servale jutid ja kapslisse tagasi panna.
Tegelikult on ca. 100 -st UNC biljoonist 1/3 analoogsed aga põhiliselt kriipsudega ühel serval.Ma ise oleks spekuleerinud ,et vermimisel jäid mingil hetkel kuhugi masinasse kinni ja keegi pidi näpitstangidega servast kinni hoides kuskilt neid välja sikutama.(triibud mõlemal pool serva)
Jääb muidugi mingi õhkõrn võimalus, et loetakse toorikuveaks.mvahtra kirjutas: 08 Jaan 2020, 23:14 Tegelikult on ca. 100 -st UNC biljoonist 1/3 analoogsed aga põhiliselt kriipsudega ühel serval.Ma ise oleks spekuleerinud ,et vermimisel jäid mingil hetkel kuhugi masinasse kinni ja keegi pidi näpitstangidega servast kinni hoides kuskilt neid välja sikutama.(triibud mõlemal pool serva)
ma ei usu, et ekre liikmeid ka NGCsse jagub, ilmselged vermimisjärgsed vigastused, mille üle arutamine on ajaraisk
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Ühe mündiga võid proovida ju, vaadata mis tuleb. Jänes šampust ei joo.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Ma kavatsen ise järgmine kord kahe mündiga proovida.muhfff kirjutas: 09 Jaan 2020, 20:06 Ühe mündiga võid proovida ju, vaadata mis tuleb. Jänes šampust ei joo.
Üsna väikesed vead tegelikult ja arvestan juba ette, et võib-olla on need NGC arvates mõttetud errorid, aga lehe miinimum oleks vaja kokku saada ja samas tahaks teada ka, mis nad arvavad.
Esimene on 10 senti 1998, arvaks et äkki paigast nihkunud templid. Küsimus on selles, et kas see on veel n-ö tavalise mündoi tolerantsi piires või on tegemist juba märkimisväärse veaga.
Teine on 50 senti 1992, proovin läbilööki (strike thru). Vapipoolel on alt äärmised mummud puudu. Mudugi münt ise on päris kohutavas seisukorras, nii et nad võib-olla ei ole sama elevil kui mina.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
selliseid 50seid jagub, nagu ka valgeid 1-krooniseid, kus pole 1 ja viimast numbit eriti näha, samas NGC Struck-through seletus käib pigem muu materjali tooriku ja matriitsi vahele sattumise kohta
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
1-kroonise puhul nad ütlesid küll, et "too minor". Aga eks ole näha, kui ei küsi error attribution'it, siis ei saa kindlasti.mart kirjutas: 12 Jaan 2020, 23:52 selliseid 50seid jagub, nagu ka valgeid 1-krooniseid, kus pole 1 ja viimast numbit eriti näha
Pole küll vermimise täpse tehnikaga kursis, aga kuidas templid saavad nihkuda paigast? Pigem pakun, et toorik ei olnud täpselt paigas.Esimene on 10 senti 1998, arvaks et äkki paigast nihkunud templid. Küsimus on selles, et kas see on veel n-ö tavalise mündoi tolerantsi piires või on tegemist juba märkimisväärse veaga.