No karbis müntidel on ka vahe sees. Kahtlemata on ka Eestis inimesi, kes ostavad ainult kabil olevat hinnet, samas tõsisemad huvilised lähtuvad ikkagi mündist endast. Ka siitsamast teemast on läbi käinud ilmselgelt üle hinnatud münte, mul oleks väga raske neid münte omades nende üle rõõmu tunda. Mõnikord ei pea münt isegi üle hinnatud olema, ta on lihtsalt kole ja meeldi.platinum kirjutas:Need kes karbist pole huvitatud ja tunnevad mündist siirast rõõmu, ei saada NGC-sse! Siinse rahva samalaadne jutt on natuke irooniline
Tõsi ta on... Samas praegu veel on võimalik otsida ja valida, paarikümne aasta pärast võib-olla enam mitte.Meelis2712 kirjutas:Kaupo vast kinnitab et väga ilusate (MS66) ja komplektis mitte olevate uuemate kroonide ja sentide leidmine polegi enam nii lihtne ja seda just algus aastate osas.
Ma olen seda ka varem öelnud, kuid võin veel korrata - on kahte sorti kogujaid - on investorid, keda huvitab ainult saadav kasum ja on mündikogujad, keda huvitavad ainult mündid kui sellised. Investori jaoks oluline ainult number karbil ja potentsiaalne kasum tulevikus. Mündikogujate jaoks on oluline münt ise, hoolimata hinnast ja karbil olevast numbrist. Enamus kogujaid paigutub muidugi kahe äärmuse vahele.
Uuema Eesti kroonide-sentide või eurode karbistamine on puhtakujuline mündikogujate tegevus, investorid ei teeks elu sees midagi sellist.