Müntide hindamine NGC-s
Re: Müntide hindamine NGC-s
Pilt selge,mina tekitasin lihtsalt "müra"
Detailina tuli tabelist välja NGC ootuspärane vase eelistus https://coins.www.collectors-society.co ... ypeID=2451
RD > RB > BN
RD > RB > BN
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Huvitav, kui ma saan oma "vana" infoga mündi eest 2,24 korda rohkem punkte, siis kas ma saaks müües kah 2,24 korda rohkem raha?
Ma isegi tean, kuskohast see viga kataloogidesse jõudis - kunagises Platbarzdise kataloogis on see "erinevus" välja toodud. Sealt korjas ilmselt Krause selle üles ja nii see läks.
Neil tehti jah sedasi vahet, aga tegelikult erinevust pole. Lisaks on mündid pigem 1,25-1,35 mm paksused.mvahtra kirjutas:1939 1 sendist siis kahte erinevat varianti -
"õhuke" e."THIN" e." 0,9 mm thick planchet" km.19.2 ja
"paks" e."THICK" e. "1,0 mm thick planchet" km.19.1
Ma isegi tean, kuskohast see viga kataloogidesse jõudis - kunagises Platbarzdise kataloogis on see "erinevus" välja toodud. Sealt korjas ilmselt Krause selle üles ja nii see läks.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Ma ei väsi ennast kordamast. Samuti ei imestaks, kui ükspäev seda registrit üldse ei ole enam. Tundke rõõmu oma müntide üle, mitte selle üle mitmes te kuskil mingis suvalises tabelis olete!Andvari kirjutas:Ei tasu seda NGC registry asja nii tõsiselt võtta. NGC teeb mis ise tahab. Tahab hindab münte/medaleid, tahab ei hinda, tahab annab punkte, tahab võtab punkte. Nii lihtne see ongi.
Kuldsed sõnad.Andvari kirjutas: Ma ei väsi ennast kordamast. Tundke rõõmu oma müntide üle, mitte selle üle mitmes te kuskil mingis suvalises tabelis olete!
raivo
Täpselt nii! Ja lisaks sellele, münte ostes lähtuge ikka mündist endast, mitte karbil olevatest numbritest.Andvari kirjutas:Tundke rõõmu oma müntide üle, mitte selle üle mitmes te kuskil mingis suvalises tabelis olete!
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Pühaduseteotus!
Njaa, kuldsed sõnad....
Just pakkisin 51 münti hindamiseks. Oli ka väga üllatavaid pärle, nt. 1 kroon 1999 laulupidu ja eesti 2 eurot ja 5 eurosenti, viimane küll proof. Laulupeo 1kr tugevate hairlinedega jne
Registry ei kao kuskile. Aastaid on seda ehitatud, kulutatud miljoneid $ raha.
Need kes karbist pole huvitatud ja tunnevad mündist siirast rõõmu, ei saada NGC-sse! Siinse rahva samalaadne jutt on natuke irooniline
Ka Hannesel oli hulk münte, st kulub palju raha plastikule mille eest oleks saanud osta häid tooreid münte ja nende sees õnnes püherdada aga ei...
Väike ärivaist siiski suures kogumise eufoorias tuleb kasuks. Saadan ise 5mk 1922, ta on selline 64-65. Lahtiselt müües saab 20.- eur äkki? Oleneb päevast aga kui sõltumatu hindaja lööb 65 templi peale, pole mul keeruline ta 300.-ga maha parseldada
Just pakkisin 51 münti hindamiseks. Oli ka väga üllatavaid pärle, nt. 1 kroon 1999 laulupidu ja eesti 2 eurot ja 5 eurosenti, viimane küll proof. Laulupeo 1kr tugevate hairlinedega jne
Registry ei kao kuskile. Aastaid on seda ehitatud, kulutatud miljoneid $ raha.
Need kes karbist pole huvitatud ja tunnevad mündist siirast rõõmu, ei saada NGC-sse! Siinse rahva samalaadne jutt on natuke irooniline

Väike ärivaist siiski suures kogumise eufoorias tuleb kasuks. Saadan ise 5mk 1922, ta on selline 64-65. Lahtiselt müües saab 20.- eur äkki? Oleneb päevast aga kui sõltumatu hindaja lööb 65 templi peale, pole mul keeruline ta 300.-ga maha parseldada
-
- Kroon
Need uuemad Eesti asjad on minu omad ja üllatavat pole miskit. Kuna tahan esialgu uuemad kroonid karpi panna ja vana Eestit väga ilusat ei ole leidnud siis ongi paras aeg midagi uuemat saata. See 2eurone on ka BU variant.platinum kirjutas: Oli ka väga üllatavaid pärle, nt. 1 kroon 1999 laulupidu ja eesti 2 eurot ja 5 eurosenti, viimane küll proof. Laulupeo 1kr tugevate hairlinedega
Ma arvan et see hairline-idega laulupidu on ikka vana?
-
- Kroon
Kaupo vast kinnitab et väga ilusate (MS66) ja komplektis mitte olevate uuemate kroonide ja sentide leidmine polegi enam nii lihtne ja seda just algus aastate osas.