Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
mart
Kahekümneviiene

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas mart »

nojah, odavate müntidega võib nii teha, kindlustuseta 20e eest karpi ja karbis saab alati kallimalt maha müüa, kui lihtsalt mündi, iseasi, mis saab kõigist kuludest

kogu müntidega või äriks kallimate müntidega ma ei soovita kindlustuseta postitada, kasvõi hea une pärast
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

Ükskord see võib juhtuda aga siiani on kõik mündid kodus. Ma olen kindlasti üle 100 mündi välismaalt ostnud tavakirjaga. Nt. see eelmisel lehel olev indo hiina 10c oli lihtsalt postiluugist sisse lükatud ja ka straits settlements 10c mis müüdi 1900$, ehk mitte just odav münt. Üldiselt olen alla 80 eur maksavad mündid võtnud tavakirjaga kui neid vähe on(1-3 tk)
Hindamisele saadetakse mündid fedexiga, see on jälgitav ja raport on vägagi täpne.
See 10 kop. läks koos teiste rsfsr ja ccccp hõbekopikatega, teise 10 ja mõlemad 15, ja rsfsr 20 kop sain MS64 kõik, see 1 tuli AU58 kuigi samast kogust ja nad olid algajale silmale kõik umbes samahead. See oli juba kaotus kui AU58 sain, see millega oksjon lõppes polnud enam oluline. Mulle ei meeldi asju kaua/mitu korda müüa ja omale ma teda ei vajanud. Olen rohkemgi hävinud, nt. ühe 25 kop 1896 mille sain AU details. Samas järgmine üritus tõi MS65 ja sealt võiks 1000 eur ka plussi tulla kui oleks huvi müüa. Kahjuks ei ole!
Ja magan rahulikult, rohkem pakub närvipinget see, et mis hinded kapslile saan.
platinum
Viiekroonine

Romanovi sain MS62 ja 10 öre MS64. Mõlemad oleks võinud kraadi kõrgema saada aga rahul niigi. Kreeka oma oli maha ununenud, läheb järgmisega.

platinum kirjutas:Sain siis järgmise Romanovi rubla endale ja läheb uuele üritusele NGC-sse.
Üllataval kombel sain Šveitsist paki ilma tolli maksmata, ega ma ei nurise ;) Loodan MS63, on väikest tsit-tsätti aga muidu väärt münt ilusa paatina all.
romanov1913.jpg
Teine münt mis samast kohast, rootsi 10öre 1871. See on väga heas säilivuses, loodan MS65-67
10öre1871.jpg
Veel läheb kreeka 50 drx 1967.
3 münti hea küll seekord, oluline oleks saada Romanovite rubla mint state ja lisada oma kogusse. Kuigi levinud münt, siiski unc-i polegi nii kerge leida.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

Sain Raini käest enda kolm münti ka kätte.
Infoks - saatmisest kättesaamiseni läks aega umbes 2,5 kuud. Ühe mündi hindamine 20 eurot (+ postikulu). Mingeid kindlustusi polnud (polnud ka kuigi väärtuslikud mündid kui tagantjärgi tarkusena 1-kroonine välja arvatud).
1 kroon 1934 tuli MS65, 10 kopikat 1915 sain MS65 ja 15 kopikat 1922 on MS64.

1 kroon oli täielik üllatus. Ei oodanud sellist säilivust. Samas, pannes MS64 ja MS65 mündid kõrvuti, siis säilivused ON erinevad... Näiteks 1 kroon 1934 - MS65 "läigib" rohkem (luster parem), mündipilt on tõesti detailsem jne. Ehk siis MS65 on tõesti parem kui MS64. Kui kellelegi huvi pakub, siis võin võrdluseks mõlemat näidata (kui ma just vahepeal MS64 maha ei müü).
10 kopikat ja 15 kopikat saatsin rohkem "augutäiteks", sest postikulu ainult ühe mündi kohta oleks olnud liiga suur (Soome saatmine on suhteliselt kallis lõbu). Aga kopikate säilivusega võib rahule jääda. Ühe mündi hindamiseks kulus mul täpselt 23,73 eurot ning kopikad ostsin euro tükist. 25 eurot nad kapseldatult vast ikka väärt on.

Muuseas, ma panin tähele, et NGC population reportist on ära kadunud erisus 1939. a 1-sendiste seas - enne olli THICK ja THIN planchet, nüüd on see kadunud (Registry set'ides on siiski veel sees). On keegi viimati 1-sendiseid hinnanud? On ka karbi pealt kadunud?
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
platinum
Viiekroonine

muhfff kirjutas:Infoks - saatmisest kättesaamiseni läks aega umbes 2,5 kuud.
Minu käes olid mündid juba palju varem aga kuna nagunii olin Eesti tulemas, siis polnud mõtet saata varem.
muhfff kirjutas: 25 eurot nad kapseldatult vast ikka väärt on.
1922 kopika võtaksin selle raha eest ;)

Üks kokkuvõttev artikkel kogu hindamisest. Parim mis leidnud!!!
http://www.coinmine.com/OnGradingCoins/ ... gCoins.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

¤Nagu Ebay juhendiski, on 4 tuntud: PCGS, NGC, ANACS ja ICG. Mul on neist kõigist firmast midagi, kõik on head.
¤Uskumatult palju on erinevaid hindamise firmasi.
¤Üks firma on tehtud eraldi hindama ühte kogu.
PICS - Paramount International Coin Corporation. A previous subsidiary of Amark used to purchase, grade, and sell the Redfield Collection. Buy one of these if you see them.
Siin on Redfieldist juttu: http://lynncoins.com/redfield.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
platinum
Viiekroonine

Järgmine saatmise kord on käes. Vast saab ennem jõule ära saadetud ja jõuavad ka kohale.

Eesti 2 krooni 1930, ehk MS62/63
2krooniav.jpg
2kroonire.jpg
Saksa 1 mark 1910F 63/64
Saksa 1892A 63/64
Saksa 2 marka 1913 MS64
Maroko 200 franci 1953, see on midagi ilusat, vast MS65 üles. Ilusa kollaka-oranži paatinaga äärtest. Selle mündiga saan õppida pildistamist pärast.
Prantsuse Indo-Hiina 10 cents 1920. MS64 loodaks. Ponterio müüs MS65 750$. Üks võiks arvata, et 10M tiraaži juures pole seda münti raske leida aga heas säilivuses ON!
NGC registrys on päris mitu indo hiina 10c kogujat ja kellelgi mint state seda münti pole. Euroopa asumaad aasias on väga populaarsed :!:
Tsaar:
20 kop 1915 MS65/66
25 kop 1896 MS63/64
25av.jpg
5 kopikat 1757
5 kopikat 1758
poltina 1871, tiraaž 20 003, 2 hinnatud MS 62 ja 63. Kumbagi neist müüdud veel pole aga juhuslikult netis kolades leidsin MS62 oksjonilt. Uus aasta võiks ju alata ilusalt!
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Üks avastus NGC teemal. Saatsin mingi aeg tagasi peotäie Eesti praaki hindamisele.
Huvitav on see, et kõik said "puhtad" hinded (ei olnud details münte), kuid kõik mündid Population Reportis pole.

Näiteks: 5 senti 1991. Hindeks on MINT ERROR MS 64 (mitte MS64!).
Samas väga samasse auku: 10 senti 1992. Hindeks XF45, mitte MINT ERROR XF45 nagu oleks loogiline

Ehk siis lühidalt - MINT ERROR MS 64 on erinev hinne, kui MS 64. Ja sarnaselt Details hinnetega ei kajastu kuskil.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
platinum
Viiekroonine

See, et neid kahte erinevalt hinnati, näitab küll ainult nende lohakust :(
Details hinnet ei saanud, kuna ei vastanud ühelegi details parameetrile järelikult. Kõik need on siin reas, rohkem variante pole olemas.
http://www.ngccoin.com/coin-grading/coi ... ssary.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

See on natuke veider jah, et mint erroreid kuskil pole kajastatud. Samas uniface mündid ja muud patternid on eraldi real alati. No need on muidugi tahtlikult nii tehtud.
Näiteks:
http://coins.ha.com/itm/lithuania/world ... 26-27927.s" onclick="window.open(this.href);return false;
Ngc-s on ka 1 sama münt MS64
Miks neid münte üldse toosi tahtsid panna?
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

platinum kirjutas:Miks neid münte üldse toosi tahtsid panna?
Praak on üldiselt haruldane, paljud mu vigamündid on tõenäoliselt suisa unikaalsed. Seega, et säilitada müntide seisukorda, võiks nad olla n-ö turvalises pakendis.
Lisaks, kui vaja kellelegi näidata, siis on kindel et ära ei "näperdata". Või siis müües/vahetades on võimalik viidata sõltumatule seisukorrahinnagule (osasid praake mul topelt).

Aga üldiselt jäin hinnetega väga rahule. Kõik peale ühe eelpool mainitud XF45 mündi said MS või MINT ERROR MS hinded.
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Tere.
Sain täna oma esimesed "linnukesed" kätte. Kasutaja Platinum vahendusel sai need hindamisele saadetud. Esimene vasikas pidi ikka aia taha minema. Kui soovitakse maksimum hinnet peab väga hoolikalt valima millist münti saata. Sain päris paljud hinded details surface hairlines. Ehk siis hõõrutud münt. Palusin Platinumil endal ka hinnata, et mis võiks tulemused tulla. Ta pani päris palju täppi. Samas oli ka üllatusi. Kõige suurem rõõm on Pikk E MS65. http://www.ngccoin.com/certlookup/index ... 792982-031" onclick="window.open(this.href);return false;
Platinumi teenusele saan anda vaid maksimum hinded ja soovitused! Plaanin lähiajal jälle uued mündid tema kaudu üle lombi lähetada.
Vasta