Mõistatus Mündihuvilistele!
- Huviline007
- Viiekroonine
Re: Mõistatus Mündihuvilistele!
Uus küsimus: See münt jäi teatud mõttes viimaseks sellises konkreetses kujunduses, omasuguste seas! Miks ja mis muutus?
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Äkki legend muutus? Kuningas polnud enam IND IMP
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
-
- Kroon
1949 tekkis Iirimaa Vabariik ja kadus mündilt riigi sümbol.
- Huviline007
- Viiekroonine
Õige vastus on juba kõlanud!
FID DEF IND IMP – tähendab – „FIDEI DEFENSOR INDIAE IMPERATOR“
Inglise keeles siis: „Defender of the Faith, Emperor of India“
India eraldus impeeriumist/iseseisvus 15. augustil 1947. aastal. George VI polnud ei selle 1948 aasta ega hilisemate aastate jooksul enam India valitseja!
Iseseisvumine toimus kuidagi segaselt – ta jagunes hindude osaks (India) ja muslimite osaks (Pakistan) ja siis, järgnesid pisut segased vaidlused (võib nimetada ka sõjaks) India ja Pakistani alade üle, ... jne.
.... ehk siis sellel põhjusel oli see kergelt ajalooga nihkes olev 1948 aasta münt oma disainilt ka viimane aasta mil müntidel Inglise / Suurbritannia kuningas India valitsejaks kuulutati! Pisut vale informatsioon (natuke aegunud selleks hetkeks) aga arvestades tolleaegset info liikumise kiirust vist andeks antav?!
Kellel rohkem huvi:
https://et.wikipedia.org/wiki/India_ajalugu
Lisan kaardi - tol ajal Briti rahvastest eraldunud riikidest !
Vastuseks: Meelis2712 - Iirmaa kannel ei kadunud mündilt! Ma ei tea miks? Ilmselt jäi Iirimaa mingisse liitu Suurbritanniaga ja Põhja Iirimaa eristaatus (tänaseni) võis jääda segama suhteid?? Kes teab - informatsioon on teretulnud!
FID DEF IND IMP – tähendab – „FIDEI DEFENSOR INDIAE IMPERATOR“
Inglise keeles siis: „Defender of the Faith, Emperor of India“
India eraldus impeeriumist/iseseisvus 15. augustil 1947. aastal. George VI polnud ei selle 1948 aasta ega hilisemate aastate jooksul enam India valitseja!
Iseseisvumine toimus kuidagi segaselt – ta jagunes hindude osaks (India) ja muslimite osaks (Pakistan) ja siis, järgnesid pisut segased vaidlused (võib nimetada ka sõjaks) India ja Pakistani alade üle, ... jne.
.... ehk siis sellel põhjusel oli see kergelt ajalooga nihkes olev 1948 aasta münt oma disainilt ka viimane aasta mil müntidel Inglise / Suurbritannia kuningas India valitsejaks kuulutati! Pisut vale informatsioon (natuke aegunud selleks hetkeks) aga arvestades tolleaegset info liikumise kiirust vist andeks antav?!

Kellel rohkem huvi:
https://et.wikipedia.org/wiki/India_ajalugu
Lisan kaardi - tol ajal Briti rahvastest eraldunud riikidest !
Vastuseks: Meelis2712 - Iirmaa kannel ei kadunud mündilt! Ma ei tea miks? Ilmselt jäi Iirimaa mingisse liitu Suurbritanniaga ja Põhja Iirimaa eristaatus (tänaseni) võis jääda segama suhteid?? Kes teab - informatsioon on teretulnud!
Kannel on Iirimaa sümbol ja kuna Põhja-Iirimaa on senimaani UK osa, siis seetõttu ilmselt on kannel ka (vähemalt osaliselt) õigustatult siiamaani alles.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
- Huviline007
- Viiekroonine
Hea küll! Vastuse kiirus tekitas uue küsimuse:
... minul neid münte (soovitavas kogus) 30 tk (hetkel pole kahjuks isegi ühtegi) pole. Kuid põhimõtteliselt, ma vist nad oma kogusse otsin!? Kõik 30 tk! Pikas perspektiivis! Eraldi karpi!
Aga!
Küsimus : kui mul oleks olnud neid omal ajal 30 tk siis : Mille/Kelle väärtusliku vastu ma nad ... siis ... sellel ajaloolisel hetkel oleksin saanud vahetada? Üks tuntud ese / tegelane ajaloost!
Kiiruse peale vist jälle!?
... minul neid münte (soovitavas kogus) 30 tk (hetkel pole kahjuks isegi ühtegi) pole. Kuid põhimõtteliselt, ma vist nad oma kogusse otsin!? Kõik 30 tk! Pikas perspektiivis! Eraldi karpi!
Aga!
Küsimus : kui mul oleks olnud neid omal ajal 30 tk siis : Mille/Kelle väärtusliku vastu ma nad ... siis ... sellel ajaloolisel hetkel oleksin saanud vahetada? Üks tuntud ese / tegelane ajaloost!
Kiiruse peale vist jälle!?
lähed viimasel ajal religioosseks kätte, vastuse leiab müütide poolelt 30ga, mündi leiab müntide poolelt otsingusõnu suunates kotkagaHuviline007 kirjutas: 11 Mär 2021, 23:14 Küsimus : kui mul oleks olnud neid omal ajal 30 tk siis : Mille/Kelle väärtusliku vastu ma nad ... siis ... sellel ajaloolisel hetkel oleksin saanud vahetada? Üks tuntud ese / tegelane ajaloost!
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Juudase hõbeseeklid..
- Huviline007
- Viiekroonine
Õige vastus on kõlanud : !!! (mart - ka sinu poolt kirjapandust sain selgelt aru
kuid kõik teised ei pruukinud saada!): nii ta vist on – 30 sellist-tollast-tolleaegset hõbeseeklit mille eest Juudas reetis (peamiselt väidetavalt just oma pahatahtliku naise kihutusel – nagu see tavaliselt sellistes lugudes kirjas on) Jeesus Kristuse Naatsaretist. Allikas: Piibel – Uus Testament!
https://en.wikipedia.org/wiki/Thirty_pieces_of_silver

https://en.wikipedia.org/wiki/Thirty_pieces_of_silver
mind hämmastas punktiiri-ringi kvaliteet, mida pole rooma enne meie aega-müntidel näinud, nagu ladina tähed, aga mitte rooma, kuna rooma müntidel pole nii suuri portreid, tavaliselt on kiri portree ümber ja pole eriti kotkaid, g00gle roman coin with eagle on back pilte klikkides jõudsin sarnase mündini, mille nimiväärtus tõi 30 paremini esile 

mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid