Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
platinum
Viiekroonine

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas platinum »

Mul omal ka pcgs ms66 rd. Mõtlesin kui teised sendid kroonid koos on, siis saadan lahtiselt.
Olen tegelikult proovinud 2 kr 1930 ms67 karbis ümber tõsta aga ei õnnestunud, punane ümmargune kleeps peal tuli tagasi.
1 sendise saadaks lahtiselt kuna loodaks kõrgemat hinnet :D kui pcgs karbis saadad, siis kõrgemat ei saa saada.
mvahtra
Viiekroonine

Postitus Postitas mvahtra »

platinum kirjutas: Olen tegelikult proovinud 2 kr 1930 ms67 karbis ümber tõsta aga ei õnnestunud, punane ümmargune kleeps peal tuli tagasi.
.
Mida tähendab punane kleeps?
viitas
Viiekroonine

Postitus Postitas viitas »

muhfff kirjutas:Arvestades, kui vähe paistab olevat heas säilivuses vanemaid kopikaid, siis tundub igati mõistlik tegu panna AU säilivuses mündid kah karpidesse. Isegi XF säilivuste karbistamine on tõenäoliselt mõistlik...
Hommik

Arvan et isegi teatud müntide puhul võiks VG/F sälivusega karpi panna. Lasin ehtsuse garantiiks panna karpi 10 kop 1762, VG10.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
viitas
Viiekroonine

Olen ka mõelnud, et peaks ühe katse tegema. Münt on NNC karbis MS62, prooviks NGC-sse panna. Kuid kahtlen et MS-i saab.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

platinum kirjutas:kui pcgs karbis saadad, siis kõrgemat ei saa saada.
Päris võimatu ei ole, kuid äärmiselt vähetõenäoline tõepoolest. Aga vähemalt USA müntidega on kindlasti paremaid hindeid saadud.
platinum kirjutas:Olen tegelikult proovinud 2 kr 1930 ms67 karbis ümber tõsta aga ei õnnestunud, punane ümmargune kleeps peal tuli tagasi.
Kui saladus pole, siis räägi lähemalt. Kuidas saatsid, mida nad kirjutasid jne.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

viitas kirjutas:Arvan et isegi teatud müntide puhul võiks VG/F sälivusega karpi panna. Lasin ehtsuse garantiiks panna karpi 10 kop 1762, VG10.
Nõustun. Ma ise lasin ehtsuse mõttes 10 kopikat 1804 karpi panna. Sain vist VF Details.
viitas kirjutas:Olen ka mõelnud, et peaks ühe katse tegema. Münt on NNC karbis MS62, prooviks NGC-sse panna. Kuid kahtlen et MS-i saab.
NNC karbid peab enne lahti murdma, nende puhul pole crossover vist võimalik. Aga ma nüüd viimase saatmisega saatsin kolm NNC münti - 1, 3 ja 5 marka 1922. Kõik olid NNC MS65. MS65 ei usu, et ükski saab. MS63-64 tundub siiski reaalne. Eks sügise poole saab teada, kui suur "loks" NGC ja NNC vahel sees on.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
kypvyl
10 senti

Postitus Postitas kypvyl »

Hai.Pole sellel PCGS teenusel viga midagi.Isegi karp tundub kuidagi soliidsem.Nagu vanarahvas ütleb hoia mune mitmes korvis.Ise olen oma kallimad kullad just otse neile saatnud.Läheb küll kallimaks,aga kui paned oma käega karbi kinni jääb südamerahu.Muide nende kontor Pariisis on ilusaim maja kus olen käinud marmor ja mahagoni puu Kaanaari linnud siristasid sise aias.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

kypvyl kirjutas:Pole sellel PCGS teenusel viga midagi.Isegi karp tundub kuidagi soliidsem
PCGSil on võrreldes NGCga (minu silmis) kaks suurt plussi - esiteks, Vene müntidel panevad nad karpidele õiged rahapaja-müntmeistri tähed (näiteks СПБ-ПС CNB-NC asemel) ja teiseks, neil on NGCga võrreldes veebis paremad pildid (sertifikaadi valideerimise juures)
Karbi koha pealt - ilu on vaataja silmis. Mulle jällegi meeldivad NGC karbid rohkem. Uuemate karpide tekstipaigutus veel eriti (kuigi tean, et paljudele ei meeldi).

PCGS suurim miinus ongi minu meelest kõrgem hind. Teine miinus (tulenevalt suure täenäosusega esimesest miinusest) - nad on maailma müntide hindamisel ebastabiilsemad (aga kuna nad on kallimad, saadetakse neile vähem münte ja see annab tunda). USA müntide koha pealt pidid nad NGCst paremad olema.
viitas
Viiekroonine

Võimalik, et polegi PCGS-il midagi viga, kuid mul viskas üle kui nad hakkasid sellistele müntidele MS hindeid andma. Nüüd vist teadjad rääkisid, et enam nii ei tehta, kuid ikkagi.

Mart oskab äkki öelda, Viljar lasi karbivahetusi kõvasti teha, kuidas seal statistika oli.

Mis arvate, mis see münt hindeks sai.
Viimati muutis viitas, 29 Juun 2016, 20:59, muudetud 1 kord kokku.
Meelis2712
Kroon

Postitus Postitas Meelis2712 »

Njah. Arvestades vihjet siis pakuks 63.
Vasta