Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
viitas
Viiekroonine

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas viitas »

platinum kirjutas: Mul on 20 kop 1853 ms64, 3 kokku, 2 ms64 ja kolmas au58. Samas tiraaž 1,8m.
Hommik

See 20 kop 1853 AU58 on minu.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
viitas
Viiekroonine

muhfff kirjutas: m-dv.ru võtab oma säilivused tõenäoliselt oksjonisaitidelt. Vaevalt nad neid sadu või tuhandeid münte ise hinnata viitsivad.
Nii peaks olema jah. MD-V skännib oksjoni info kokku ja paneb oma lehele välja. Hinne on seal ikka oksjoni korraldaja oma.
viitas
Viiekroonine

Lasin karpi panna ka 25 kopikat 1834. Hinne AU53. NGC-s hetkel 2 tükki. Lisaks üks MS62.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

viitas kirjutas:Lasin karpi panna ka 25 kopikat 1834. Hinne AU53. NGC-s hetkel 2 tükki. Lisaks üks MS62.
Arvestades, kui vähe paistab olevat heas säilivuses vanemaid kopikaid, siis tundub igati mõistlik tegu panna AU säilivuses mündid kah karpidesse. Isegi XF säilivuste karbistamine on tõenäoliselt mõistlik...
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
mvahtra
Viiekroonine

Postitus Postitas mvahtra »

Tervist !

Mul 1 sent 1929 MS 66 RD olemas PCGS karbis.Kui suur tõenäosus on saada NGC-s sama tulemus ?
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

mvahtra kirjutas:Mul 1 sent 1929 MS 66 RD olemas PCGS karbis.Kui suur tõenäosus on saada NGC-s sama tulemus ?
50-50, saab või ei saa : )

Aga kui tõsisemalt rääkida, siis pigem saab (80-20).
PCGS ja NGC hindamisstandardid on siiski suhteliselt samad. Ma olen lasknud neli münti ümber panna, kolm on saanud sama hinde ja üks hinnati ühe palli võrra allapoole (67->66). Tegemist oli samuti 1-sendisega 1929. Arvatavasti sai saatuslikuks see, et nad ei tahtnud võtta vastutust, et see münt üksi on parem kui parimad nende poolt hinnatud 1-sendised. Seega panid nad sellele sama hinde, mis ülejäänud parimatel 1-sendistel oli (läksid kindla peale välja).
Aga kuna MS66RD 1-sendiseid on NGCs hinnatud vähemalt 6, siis kaheksal juhul kümnest peaksid MS66RD saama küll.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
mvahtra
Viiekroonine

Hmm,tänan julgustamast Kaupo!
Kas saatsid PCGS karbis ja nad ise lõhkusid välja?
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

mvahtra kirjutas:Kas saatsid PCGS karbis ja nad ise lõhkusid välja?
Mina saatsin karbis, aga teoreetiliselt ei tohiks vahet olla (peale hinna). Rõhk sõnadel "ei tohiks"! : )
Kui karbis saata peaks olema võimalik panna ka lisatingimus, et nad murravad välja ja panevad NGC karpi ainult juhul, kui hinne on vähemalt sama hea (paremat hinnet ei saa nõuda). Aga ma ise seda võimalust kasutanud pole.
mvahtra
Viiekroonine

muhfff kirjutas:
mvahtra kirjutas:Kas saatsid PCGS karbis ja nad ise lõhkusid välja?
Mina saatsin karbis, aga teoreetiliselt ei tohiks vahet olla (peale hinna). Rõhk sõnadel "ei tohiks"! : )
Kui karbis saata peaks olema võimalik panna ka lisatingimus, et nad murravad välja ja panevad NGC karpi ainult juhul, kui hinne on vähemalt sama hea (paremat hinnet ei saa nõuda). Aga ma ise seda võimalust kasutanud pole.
Rain,kas oskad sellele teemale midagi lisada?Oled kokku puutunud?
Meelis2712
Kroon

Postitus Postitas Meelis2712 »

Kindla vastuse saab ära proovides.
Vasta