Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
viitas
Viiekroonine

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas viitas »

Samas MS 67 näeb välja selline, viimaselt coins.ee oksjonilt. Siin õun muidugi ilusam.
Arto ära pahanda, võtsin/lõikasin pildi sinu kodukalt.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

platinum kirjutas:Nüüd kui hoog sees, tüübi järgi sama münt, õun kulunud. Mis hinde saab?
http://ghcoin.ee/view_item.phtml?item_id=22569
Ei ole pikka ootamist, lähipäevil saan hinde teada.
Mina üle MS63 ei annaks.
Näiteks MS64 on selline. Riigiõun on ilusti detailne, kõik täpid näha.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Tegelikult, müntide hindamine on lihtne, ei tasu seda karta. Lihtsalt on vaja teatavat metoodilisust. Ma räägin kuidas mina teen. Selguse mõttes jagasin sammudeks.

Samm 0. Haruldused enda kollektsiooni jaoks (praagid näiteks). Säilivustesse pole isegi mõtet süveneda, absoluutne nobrainer, kõik läheb teele. Ehtsuses võiks siiski enne veenduda : )

Samm 1. Esimene pilk mündile - kas on üldse mõtet edasi vaadata. Näiteks ei vaevu ma tavaliselt süvenema "tavalises" säilivuses "tavalistesse" müntidesse. Ilmselget kriimud? Korrosioon? Augud? Sangad? Ma niikuinii ei saada selliseid. Mõttetu üldse süvenema hakata. Tõenäoliselt köidab mu huvi templiläikes münt. Haruldused muidugi kah, aga neid näeb harva.
Samm 2. Münt pakkus huvi. Järgneb mündi tagapõhja kontroll - surface hairlines, löögijäljed, kriipsud-kraapsud, plekid, täpid, oksiid ja muu taoline. Kui tekib kahtlus, et münti on hõõrutud, oskamatult puhastatud, korrosioon on söönud pinna sisse, kahtlane läige jne, siis tavaliselt ma ei viitsi edasi vaadata. Ma niikuinii ei saada selliseid.
Samm 3. Ok, tagapõhi oli korras. Järgmine küsimus, kui hea hinde võiks saada, ehk siis kas münti on mõtet saata? Punkti täpsusega ei vaevu ma hindama, pigem et kas kõrge või madal UNC. Nüüd on alles aeg süveneda detailidesse - kui tugev on olnud löök, kui kulunud on olnud tempel, kui kvaliteetne on olnud litter jmt. Lähtuvalt sellest panen enda jaoks säilivuse paika (kõrge või madal UNC) ja otsustan, kas antud münti on mõtet karpi panna. Näiteks ei ole minu meelest mõtet saata madalas UNC säilivuses 1-sendiseid 1929 või 2-krooniseid 1930. Lihtsalt ei tasu ära.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Tere.
Paljud vist cccp ei kogu? Minu üks "lemmikuid". Kokku NGC-s 9 tk hinnatud ja järgmised alles MS64.
15 kop tagant.jpg
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

15 eest.jpg
Teine pool ka mündist.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Andvari kirjutas:Minu üks "lemmikuid". Kokku NGC-s 9 tk hinnatud ja järgmised alles MS64.
Tõesti ilus!
Nende "tavaliste" aastakäikudega on see probleem, et karpi tasub panna ainult tõsiselt heas säilivuses münte (nagu see MS66). Madala MS korral on väga suur tõenäosus miinusesse jääda.
viitas
Viiekroonine

Hommik

Nii ta on jah. Tihti on madalama MS-iga münt parem osta koos karbiga, sest ise karpi panemine läheb kallimaks. Sama kehtib ka Soome pennide kohta, ülemised aastad. Ma olen mõned ikka karpi pannud, sellise keskmise hindega siiani MS63-65. Just varasemat perioodi.
Siin 20 kop 1923 MS63
viitas
Viiekroonine

Andvari kirjutas:Tere.
Paljud vist cccp ei kogu? Minu üks "lemmikuid". Kokku NGC-s 9 tk hinnatud ja järgmised alles MS64.
15 kop tagant.jpg
Selline on muidugi super.
viitas
Viiekroonine

20 kop 1932 MS62, ei oskagi öelda, miks lahja hinde sai. Kuid üldiselt ilus selle tüübi kohta. Kuigi pole seda teemat eriti taga ka ajanud.
mvahtra
Viiekroonine

Postitus Postitas mvahtra »

NGC "coin census" lehel oli vanasti "osta" nupu all e-bay ,nüüd MA shops. Võrreldes e-bay-ga MA shops Eesti NGC müntide kohapealt suht kasin...
Vasta