Valerahad

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Re: Valerahad

Postitus Postitas muhfff »

121 kirjutas: 14 Dets 2024, 21:25 Kas üldpildi põhjal julgeb keegi mingi seisukoha võtta?
Ütlen nii, et osta küll ei julgeks. Lisaks kõigele muule tundub ka ääris ebaühtlane ja täpid ebaühtlased jne jne.
Aga sarnaselt aldok'ile ei ole ka mina nende müntide hingeeluga kursis.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

121 kirjutas: 14 Dets 2024, 21:25 Kas üldpildi põhjal julgeb keegi mingi seisukoha võtta?
Kõige lihtsam on seda teada saada kui see ngc-sse saata. Kui haruldane/kallis see münt on? On sellist mõtet võltsida? Kas kaal ja äär klapivad kindla originaaliga? Magnetile reageetib vòi mitte? Kas on koputades hõbeda kõla või ei? Kas diameeter ja paksus klapivad kindla originaaliga?
121
Topeltkroon

Postitus Postitas 121 »

Mul rohkem infot selle kohta pole ja paremaid pilte ka pole. Väga suur haruldus ei ole, ostusoovi korral täiesti saab valida u. 20 tk hulgast, aga muidu alates 500 €, sellises seisukorras (kui originaal oleks) ehk veidi vähem.
Näiteks selle puhul mul ei ole kahtlust, et on originaal. https://www.ebay.com/itm/324724472355
Üldmulje põhjal ütleks, et see on vähem kulunud kui see koopia kahtlusega münt ja vaadates esiküljel pead (juukseid), umbes selline võiks see pea ka sellel arvataval koopial olla, arvestades täkkeid ja kulumise muljet näiteks tähtedel. Harilikult ka millegipärast on nii, et tagumine pool on kulumist silmas pidades parem kui eesmine pool. Isikliku kogemuse põhjal paarisaja sellise tagumise poolega mündi (enamik 1800-lõpu/1900 alguse Saksa hõbemüntidel selline) põhjal ütleksin, et isegi kõigil neist on tagumine pool parem olnud. Võibolla kuna seal on detailid päris tihedalt koos ja näiteks teiste müntidega koos olles need väga lihtsalt ei ulatu mündi madalamate pindadeni. Tihti isegi kui eest on veidike kulunud ja templiläiget pole, siis taga on veel templiläigetki näha.
121
Topeltkroon

Postitus Postitas 121 »

viitas
Viiekroonine

Postitus Postitas viitas »

tere

Kaal kindlasti midagi reedaks ja serv. Selle pildi järgi ei julge küll öelda.
Mul endal on paar sakslast.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
aldok2
Viiekroonine

Postitus Postitas aldok2 »

muhfff kirjutas: 14 Dets 2024, 21:45
Ütlen nii, et osta küll ei julgeks. Lisaks kõigele muule tundub ka ääris ebaühtlane ja täpid ebaühtlased jne jne.
Aga sarnaselt aldok'ile ei ole ka mina nende müntide hingeeluga kursis.
Niipalju võin öelda, et mulle ka see münt ei meeldi. Kujutised on kuidagi ähmased, kulumisel selline ähmasus pigem ei teki. Nii võib juhtuda kehva vermimiskvaliteedi korral, samas kindlad saksa originaalmündid sellest perioodist on üldiselt kvaliteetselt vermitud. Küll on igasugused võltsingud sageli samasuguste ähmaste kirjadega. Saksa Keisririigi paremaid münte on ka väga palju võltsitud ja 500+ eur hind on kindlasti piisav, et münti võltsida tasuks.

Samas ei julge ma 100% ka kinnitada, et münt ei ole õige. Sellise kvaliteediga pildi puhul oskaks midagi täpsemat kinnitada vaid nende müntide spetsialist või siis keegi, kes on sellist võltsingut (kui see ikka on võltsing) varem näinud. Kui on ostusoov, siis ei pea ju valima tingimata seda münti, eriti arvestades, ei neid liigub veel.
viitas
Viiekroonine

tere

Veel üks huvitav 15 kopkane
viitas
Viiekroonine

siis veel selline ilus töö
viitas
Viiekroonine

veel üks ilus töö, 20 kopkane
aldok2
Viiekroonine

Postitus Postitas aldok2 »

121 kirjutas: 16 Dets 2024, 12:01 Selline vist küll originaal pole?
https://www.osta.ee/austria-1780-hobe-1 ... 97311.html
Kindlasti mitte! Üldiselt võib eeldada, et kõik Eestis ja praktiliselt kõik maailmas müüdavad Maria Theresia 1780 taalrid on koopiad või siis ametlikud uusvermingud. Neid on tehtud tehtud sajandeid kokku sadu miljoneid eksemplare. Kui mingi ime läbi peaks Eestis müüdama 1780 originaali, siis vajaks see kindlat tõestust müüja poolt ja kindlasti ei saaks originaali isegi mitte 100 euro eest. Keda teema huvitab, siis netis on piisavalt infot, kuidas neid eristada.
Vasta