Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
platinum
Viiekroonine

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas platinum »

mart kirjutas:tuleb asju ajada inimestega, kes saavad PVCst ja "paatinatest" aru
Inimesed ikka ise valivad oma mündid mis nad tahavad saata. See minu vabatahtlik hinnang neile on ebaoluline. Ma ei ole müntide hindaja ja igaüks võtab ise omale riski oma müntide eest ja vastavalt kas hävib või võidab.
Seda pvc asja on kerge vältida kui lasta mündid lahusest läbi. Jällegi ei kuulu mulle teiste müntide puhastamine.
Sinult mart ma olen näinud ainult ühte saatmist ja selle põhjal sa küll õige arvustama pole teisi. Suurelt osalt ussipuru ja võltisnguid ka veel sekka, altered surface.... vot tak :!:
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Järjekordne NGC prohmakas. Müüja väitel on antud münt siiski PROOF säilivuses.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

originaalis on münt "prooflike", mis pole liha ega kala, NGCl pole prooflike määratlust.
prooflike toorikutele on tavavermingutest kõrgemad nõuded, aga matriits ja verming on "tavalised"

NGC baasis on praegu kolepääsukesi 5 MS ja 1 PROOF, tahad öelda, et NGC on mitte korra, vaid isegi 5 korda mööda pannud?
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Need 100 kroonise pääsukeste mündid mis turul liiguvad on ikka täiesti tavalised proof säilivuses mündid - see minu arvamus. Jah on ka täismatte ja selliseid pool-proofid-pool-matte aga neid liigub minu meelest suhteliselt harva. Järgmine kord saadan ühe oma arust proofi, vaatab mis hinnang tuleb.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

Lisaks veel niipalju, et kuigi see kolme pääsukesega 100-kroonine pole ka üldiselt just kuigi ilus münt (minu meelest vähemalt), siis nende piltide peal on ta kohe erakordselt kole.
mart kirjutas:originaalis on münt "prooflike", mis pole liha ega kala, NGCl pole prooflike määratlust.
Nõuka-kopikatele nad isegi panevad PL määranguid. Näiteks http://www.ngccoin.com/certlookup/index ... 500752-003
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

muhfff kirjutas:
mart kirjutas:originaalis on münt "prooflike", mis pole liha ega kala, NGCl pole prooflike määratlust.
Nõuka-kopikatele nad isegi panevad PL määranguid. Näiteks http://www.ngccoin.com/certlookup/index ... 500752-003
hmm, selgub, et on ka üksikud PL, aga selle kasutus Eesti meenemüntide osas ei vasta Eesti Panga pakutule, nagu varem kirjutasin. enda paar NL asja ei saanud NGCst PL, kuigi olid isegi PROOF kirjaservaga, kaasaegsete müntide puhul tuleb ilmselt ise PL välja tuua, aga lõpptulemus on ikkagi NGC otsustada, kas näiteks vastab või ei vasta PL-nõuetele

huvitav, mis töötluse NGC paneb mitte eriti mati reljeefiga Soome 2003 "diamond proof" eurokäibemüntide komplektidele? praegu pole veel baasis ühtegi selle aasta käibemündi nominaali
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Mis te arvate, mis selle eest NGCs saaks?
Mu 1929. a 1 sent MS67-st sai igatahes MS66.

Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

vähemalt 3 muljumist-kriipsu, mõned plekid ja siia-sinna verming, samas pind on kena, ilmselt saab sama või -1 MS62, ega PCGS täiega puusse kah pane, kui muidugi pole mingit salakavalat hõõrumist või jalgade all peidus olevat jama
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

mart kirjutas:ega PCGS täiega puusse kah pane, kui muidugi pole mingit salakavalat hõõrumist või jalgade all peidus olevat jama
Esmapilgul ei paista olevat. Ega küsimus ongi kantud rohkem sellest, et kas saab sama hinde või miinus 1. Aga eks elu näitab.
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Mina pakuks ka madalamat hinnangut kui MS63.
Vasta