"Pärlid" ehk siis kas nutta või naerda?

Nägid kuskil midagi huvitavat? Jaga teistegagi!
Vasta
halal
Kroon

Re: "Pärlid" ehk siis kas nutta või naerda?

Postitus Postitas halal »

http://www.osta.ee/ew-25-senti-1928a-33381643.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tubli Mart!
Küsimus on "asjalik"!!!!!
linc
Kroon

Postitus Postitas linc »

https://www.osta.ee/ew-1-mark-1926-33332514.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Tuntud miah78 pole vist tööd mündi kallal viitsinud korralikult ära lõpetada.

Pilt
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

oot, kes siin enne küsis templiläike järelaimamise kohta?
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
halal
Kroon

linc kirjutas:https://www.osta.ee/ew-1-mark-1926-33332514.html

Tuntud miah78 pole vist tööd mündi kallal viitsinud korralikult ära lõpetada.

Pilt
Samas pole kuskil mainitud UNC,AUNC,SUPPPPPERRRR SÄILIVUS,ERAKOGUST.
Tegemist on lihtsalt müüjaga,kes loodab algajate silmale.
Olen ise temalt paar münt ostnud ja kõik on olnud korrektne,isegi lihtpostiga,samas osad siin on väidetavalt petta saanud.
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

halal kirjutas:Samas pole kuskil mainitud UNC,AUNC,SUPPPPPERRRR SÄILIVUS,ERAKOGUST.
Olen ise temalt paar münt ostnud ja kõik on olnud korrektne,isegi lihtpostiga,samas osad siin on väidetavalt petta saanud.
nii ta on, et loodab algajat kogujat püüda, kuskil pole mainitud, et münt oli (peaaegu) üleni pruun=korrodeerunud pinnaga, gradeerimisfirmade jaoks surnud münt
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
halal
Kroon

mart kirjutas:
halal kirjutas:Samas pole kuskil mainitud UNC,AUNC,SUPPPPPERRRR SÄILIVUS,ERAKOGUST.
nii ta on, et loodab algajat kogujat püüda, kuskil pole mainitud, et münt oli (peaaegu) üleni pruun=korrodeerunud pinnaga, gradeerimisfirmade jaoks surnud münt
Samas on Osta.ee-s küll ja küll näiteid,kus kirjutatakse müntidele juurde säilivuseks UNC,aga tegelikult on maksimaalne VF.Algajaid kooritakse kahjuks kõikjal.Eesti ärimudel ongi ju see,et kliendile "kott pähe"ja JOKK!!!
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

halal kirjutas:Samas on Osta.ee-s küll ja küll näiteid,kus kirjutatakse müntidele juurde säilivuseks UNC,aga tegelikult on maksimaalne VF.Algajaid kooritakse kahjuks kõikjal.Eesti ärimudel ongi ju see,et kliendile "kott pähe"ja JOKK!!!
Paraku on nii jah, et algajaid üritatakse koorida. Kõik seda võib-olla ei taipa, kuid kaudselt "tulistatakse omale jalga".
Kui algaja koguja saab aru, et teda on petetud, võib ta kogumises kui hobis pettuda ja loobuda sellest. Kuna müntide hind oleneb nõudlusest, siis väiksem kogujate hulk toob kaasa ka madalama nõudluse ja madalamad hinnad.
Teine variant on, et kogutakse ka edaspidi, lihtsalt müüjat välditakse. Mis toob kaasa selle, et isegi korralike müntide eest ei pruugita normaalset hinda pakkuda ja neid peab hinnakergitajate abil kümneid kordi müüma (ma nimesid ei nimeta).
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Caesar
Topeltkroon

Postitus Postitas Caesar »

linc kirjutas:10 Marka. Tahab puhastamist! :)
http://www.osta.ee/10-marka-1925-eesti- ... 20973.html
Keemia kohapealt ei hakka väga sõna väga võtma, meil siin dipl. eng.'id võivad ise rääkida ja on ka juba sel teemal juttu ajanud. Aga sa siiski ei kujuta vist ette kui ilusaks saab mündi, nii kobedaks, et mõnel diletandil läheb silm nii hiilgama et krabab sul selle suisa käest ja jätab VF mündi lebama lauale. :D
Huvitavad heas säilivuses Eesti jt. Balti riikide mündid.
linc
Kroon

Postitus Postitas linc »

Ma selles üldse ei kahtle, et keemia ja füüsika pakuvad pea kõigele imelisi lahendusi. Ise õnneks ei oska neid müntide kallal tarvitada.

Mulle rohkem tegi nalja see, et müüja on tuimalt selle välja kirjutanud, et münd lausa kisab puhastamise järele.
Tõenäoliselt on see münt nädal peale oksjoni lõppu juba miah78-l müügis ja näeb välja samasugune nagu see 1926 aasta 1 Mark? :)
halal
Kroon

linc kirjutas:Ma selles üldse ei kahtle, et keemia ja füüsika pakuvad pea kõigele imelisi lahendusi. Ise õnneks ei oska neid müntide kallal tarvitada.

Mulle rohkem tegi nalja see, et müüja on tuimalt selle välja kirjutanud, et münd lausa kisab puhastamise järele.
Tõenäoliselt on see münt nädal peale oksjoni lõppu juba miah78-l müügis ja näeb välja samasugune nagu see 1926 aasta 1 Mark? :)
Aga samas,mis selles halba on?
Veidigi numismaatikast jagav inimene ei osta ju kumbagit varianti.
Muffiga üldjoontes nõus,et võib mõjutada edaspidist kollektsioneerimishuvi,aga tunnistagem nüüd ausalt-kes meist pole oma hobis nii alguses,kui ka paljud,veel suure staazi juures petta saanud?
Vasta