Mündiraamat on trükkimisel ja saab eeldatavasti lähiajal valmis.
Paberraha raamatuga on see-eest probleem...
Raamat on põhimõtteliselt trükivalmis (või noh, õigemini nagu Leonardo da Vinci ütles, et siis kunst ei ole kunagi valmis, see hüljatakse. Kehtib mu meelest ka tarkvaraarenduse ja raamatute kirjutamise kohta. Need pole kunagi lõplikult valmis), AGA... kuna mul kõiki Eesti paberrahasid endal pole, siis ma osad pildid pidin mujalt küsima. Ma sain need pildid, aga mul pole nende kasutusõigust. Oleks vaja üks kasutusõiguse leping sõlmida, ilmselt tuleb ka mingi sümboolne rahasumma maksta, aga mida pole, on leping.... Olen seda korduvalt küsinud, kuid pole veel saanud. Ja ilma selleta jällegi ei saa ilma autoriõigusi rikkumata n-ö kaubastatavat kataloogi teha..
Eks ole näha, võib-olla juhtub jõuluime ja ma saan piltide kasutusõigused. Tõenäolisemalt lükkub paberraha raamat määramatusse tulevikku, kui üldse tuleb.
Omale jõulu- ja sünnipäevakinkide jaoks mõned eksemplarid siiski tõenäoliselt tellin.
Raamat Eesti mündid, rahareformi medalid ja müntkodurahad
Re: Raamat Eesti mündid, rahareformi medalid ja müntkodurahad
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Hommik. Sain just kätte ahjusooja raamatu.
Vaatan, et 5 krooniste kitse ja panga proovidel on täpsed vermimis numbrid kirja pandud. Vastavalt 15 ja 5. Huvitav, kui usaldusväärsed need numbrid on?
Vaatan, et 5 krooniste kitse ja panga proovidel on täpsed vermimis numbrid kirja pandud. Vastavalt 15 ja 5. Huvitav, kui usaldusväärsed need numbrid on?
Pean märkmetest järgi vaatama, aga laias laastus pigem usutavad.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Ma arvan, et ma sain need numbrid kunagi isikult, kellelt ostsin terve kollektsiooni huvitavat kraami - 5-krooniste proovid, Rukkilillega 5-sendised, kroonimüntide kavandid (mündikataloogis lk 20) jne.Andvari kirjutas: 07 Dets 2024, 13:53 Vaatan, et 5 krooniste kitse ja panga proovidel on täpsed vermimis numbrid kirja pandud. Vastavalt 15 ja 5. Huvitav, kui usaldusväärsed need numbrid on?
Aga eks ta natuke usu küsimus ole, täpsuse huvides oleksin pidanud tegelikult küsimärgid juurde panema. Aga praegu juba läks ilma, eks tuleb tulevikus ära parandada.
Paberraha kataloogi koha pealt pole väga midagi muutunud. Enda jaoks natuke tellisin.
Aga avasasin, et kuna raamat on paksemaks muutunud, siis ohtra kasutamise korral hakkavad lehed liimist lahti tulema. Mündiraamatute puhul pole seda veel märganud, aga mu proovieksemplar on mingi kuu aja vanune ja juba mõned lehed lahti...
Kui millalgi peaks "päris" tellimiseks minema, siis peab äkki hoopis spiraalköites tellima.
Tsiteerides klassikuid, "Jää hakkas liikuma, härrad vannutatud mehed!".
Lepingutega on nüüd kõik korras.
Lepingutega on nüüd kõik korras.
Kaua tehtud kaunikene
https://safe-album.ee/et/toode/eesti-paberraha-2025/ (ääremärkus - praegu on seal kuulutusel oleval pildil mu prototüüpraamat aastaarvuga 2024, tegelikult on raamatute peal aasta 2025)
Erikokkuleppel saab mult neid ka otse tellida (ma ei hakka ju sõpradele ei ütlema), aga ütlen kohe ära (ning vabandan ette ja taha), et hind on sama ja kuskile saatma ma midagi ei hakka. Ise tuleb järgi tulla : )
Ning kui kedagi huvitab, siis 24. veebruaril on Eesti Pangas n-ö lahtiste uste päev vms, seal toimub suure tõenäosusega ka raamatu esitlus (ja soovijatele autogrammide jagamine).
Marko, kellele ma kogu selle müügipoole ära delegeerisin, lubas sinna ka mõned raamatud müügile tuua (loodetavasti saavad selleks ajaks ikka trükitud).
Aga seda infot ma veel täpsustan, kui detailid paigas on.
PS! Kui kellelgi väga-väga põleb ja raamatut on kindlasti vaja enne 24. veebruarit, siis ma võin ka mõne raamatu oma pisikesest eelseeriast ohverdada (need erinevad lõppversioonist pisidetailides).
https://safe-album.ee/et/toode/eesti-paberraha-2025/ (ääremärkus - praegu on seal kuulutusel oleval pildil mu prototüüpraamat aastaarvuga 2024, tegelikult on raamatute peal aasta 2025)
Erikokkuleppel saab mult neid ka otse tellida (ma ei hakka ju sõpradele ei ütlema), aga ütlen kohe ära (ning vabandan ette ja taha), et hind on sama ja kuskile saatma ma midagi ei hakka. Ise tuleb järgi tulla : )
Ning kui kedagi huvitab, siis 24. veebruaril on Eesti Pangas n-ö lahtiste uste päev vms, seal toimub suure tõenäosusega ka raamatu esitlus (ja soovijatele autogrammide jagamine).
Marko, kellele ma kogu selle müügipoole ära delegeerisin, lubas sinna ka mõned raamatud müügile tuua (loodetavasti saavad selleks ajaks ikka trükitud).
Aga seda infot ma veel täpsustan, kui detailid paigas on.
PS! Kui kellelgi väga-väga põleb ja raamatut on kindlasti vaja enne 24. veebruarit, siis ma võin ka mõne raamatu oma pisikesest eelseeriast ohverdada (need erinevad lõppversioonist pisidetailides).
-
- Kroon
Raamat käes.
Wow, muljetavaldav nö "taskuraamatu" formaadi kohta. Kui mündid on väikesed ja eriti silma ei karga siis paberraha pildid selle läikiva paberi ja prindiga on ikka teine level. Väga ilus ja kvaliteetne. Igati kiiduväärt töö.
Sind peab kiitma nagu kokka, toit oli väga maitsev, mitmekülgne ja kaloririkas!
Wow, muljetavaldav nö "taskuraamatu" formaadi kohta. Kui mündid on väikesed ja eriti silma ei karga siis paberraha pildid selle läikiva paberi ja prindiga on ikka teine level. Väga ilus ja kvaliteetne. Igati kiiduväärt töö.
Sind peab kiitma nagu kokka, toit oli väga maitsev, mitmekülgne ja kaloririkas!
Aitäh! Tore, et meeldib! : )