Või äkki iga eduka oksjoni kohta üks kiri? Sel juhul tunnen kaasa power selleritele, kelle postkastid on sel juhul ilmselt umbes...

0... ZERO... sellist kirjamuhfff kirjutas: 18 Dets 2017, 21:20 Osta.ee teavitas, et mul on raha! Ja mul peab seda ikka VÄGA palju olema, sest mind teavitati 10 korda järjest!
Või äkki iga eduka oksjoni kohta üks kiri? Sel juhul tunnen kaasa power selleritele, kelle postkastid on sel juhul ilmselt umbes...![]()
Mul sama lugu. Mõtlesin juba, et salasõna on häkitud vms.muhfff kirjutas: 18 Dets 2017, 21:20 Osta.ee teavitas, et mul on raha! Ja mul peab seda ikka VÄGA palju olema, sest mind teavitati 10 korda järjest!
Või äkki iga eduka oksjoni kohta üks kiri? Sel juhul tunnen kaasa power selleritele, kelle postkastid on sel juhul ilmselt umbes...
![]()
Minu teada ei olnud kuldraha kurss teiste metallide (nt hõberubla) suhtes alati stabiilne juba tsaariajal ja rubla kullas võis olla enam väärt kui hõberubla, rääkimata paberrahast. Alles 1897 viidi kuldmüntide kullasisaldus enam-vähem vastavusse turukursile, millest tulenes ka nende kaalu märgatav langus: Nikolai II kuldrublades on kulda tunduvalt vähem kui varasemates. Enne võis tsaariaegne kuldraha olla (kohati) omamoodi "kõva valuuta", millel olev nimiväärtus ei peegeldanud turukurssi nagu ka tänapäeva meenemüntide või untsiste hõbedollarite nimiväärtus. Selle väärtus määrati kursi alusel kas hõberahasse või paberisse, milles maksti palju sagedamini kui kullas. Seepärast ei pruukinud trahvimäär 1 rubla olla selle suuruse arvestamiseks piisavat täpne, nali või mitte.mvahtra kirjutas: 31 Aug 2018, 20:52 Leidsin sellise (nalja) dokumendi ja tekkis küsimus ,1885 aasta ja 1 rubla kullas? Ega Jelisaveta ja varasemad 1 rublased kuldmündid enam ei kehtinud või... ? Ma saaks aru ,et lihtsalt 1 rubla trahvi aga 1 rubla kullas?
Kui moodsaid mõisteid kasutada, siis tegemist on fake news-iga. Mingid naljahambad treisid selle juba aastaid tagasi valmis, aga nagu Mart juba mainis, siis näiteks tsaariga nad eksisid.mvahtra kirjutas: 31 Aug 2018, 20:52 Leidsin sellise (nalja) dokumendi ja tekkis küsimus ,1885 aasta ja 1 rubla kullas? Ega Jelisaveta ja varasemad 1 rublased kuldmündid enam ei kehtinud või... ? Ma saaks aru ,et lihtsalt 1 rubla trahvi aga 1 rubla kullas?