Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas muhfff »

PCGSi karpe pole ma lahti murdnud, kuid NNC karpe olen murdnud lahti.
Karp püstiselt või veel parem nurgaga kindlale pinnale (näiteks hoiad korralike näpitsatega betoonpinna peal) ja siis annad haamriga paar lööki nurga pihta (serva poolt lähenedes). NNC karbil igatahes lõi see "sooned lahti". Siis lükkad ettevaatlikult kruvikeeraja soone vahele ja keerad ja nihutad kruvikeerajat, kuni karbi pooled eralduvad.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Sain coins.ee'st ostetud pika 1 kätte.
Lasen karpi panna aga ilmselt pean läbi puhastuse saatma. Lossi kohal äärise juures hakkavad rohelised täpid tekkima. Mingi punane ollus on kah mündi peal.
Aga muidu mulle meeldib, "kahtlaseid" kohti ei paista olevat.
"Kotkasilmad" saavad ise vaadata ja hinnata:

Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Meelis2712
Kroon

Postitus Postitas Meelis2712 »

Tundub ikka parem olema, kui minu 64. Kahju, et omale ei saanud...
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Täna tuli kiri, et NGC Registry Setides ei saa uuest aastast enam teiste hindamisteenuste (ehk siis PCGS) münte lisada.
See pole tegelikult üldse oluline, sest muudatus mõjutab ainult USA münte ("maailma" müntide puhul ei saanud niikuinii PCGS münte registry set'idesse lisada).

AGA... see kiri oli, ütleks lausa et õpikunäide, kuidas corporate bullshit kirja koostada : )
Kogu selle 15-lõigulise teksti oleks saanud mahutada ühte lausesse - "uuest aastast ei saa Registry Setidesse PCGS münte lisada, sest nende kvaliteet on alla käinud".

Siiski oli seal üks huvitav fakt - NGCs on 30 täiskohaga hindajat - ja kaks huvitavamat tsitaati:
While my position as grading finalizer and chairman of NGC allows me to guarantee the precision and quality of NGC’s expert grading services, I cannot control what other grading services do.
After seeing the dramatic changes at other grading services over the last few years, however, I am no longer confident that their current standards are equal to their former standards or to those that NGC has maintained for nearly 30 years.
Artikkel ise, kui keegi pole veel näinud ja huvi tunneb:
https://www.ngccoin.com/news/article/5627/NGC-Registry/
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

staraya foorumi nurgast leidsin viite saidile mille kaudu siis ilmselt venelased saadavad hindamisele.
http://www.staraya-moneta.ru/grading-sm/

Kuni 5 münti mille hind alla 300$, maksab hindamine 69$ pluss 1% kindlustus mündi hinnast. Tammelehega 1 sendist vist ei saadaks sellise hinnaga :roll:
Pole ime, et oli vaja leida alternatiiv.
http://www.staraya-moneta.ru/forum/mess ... age1343568
Spoiler:
Pilt
Pilt
Siin ka vähe proffessionaalsem õpetus kuidas karpi avada.
https://www.youtube.com/watch?v=QjdY22M ... e=youtu.be
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Tere.
Igav õpetus, minu video on huvitavam :):)
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

platinum kirjutas:Pole ime, et oli vaja leida alternatiiv.
Huvitav... Aga ma vist püsin NGCga. Kolmanda osapoole hindajad müüvad eelkõige usaldust ja mul on raske usaldada äsja turule tulnud firmat : )
Meelis2712
Kroon

Postitus Postitas Meelis2712 »

Populatsiooni on hiljaaegu lisandunud paar paremat münti nt 1 mark 1926 MS 65, 5 marka 1922 MS65 ja kaks 5 margast 1926 MS62.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Meelis2712 kirjutas:Populatsiooni on hiljaaegu lisandunud paar paremat münti nt 1 mark 1926 MS 65, 5 marka 1922 MS65 ja kaks 5 margast 1926 MS62.
Hmm... 5-margase 1922 ma isegi saatsin.
Aga kui keegi hakkab oma MS62 1926. aasta 5-margast müüma, siis võtke ühendust.
Marvin
Topeltkroon

Postitus Postitas Marvin »

Kas meie saatmise tulemuste jaoks vara pole? Mu 2 sendiseid veel populatsioonis ei näe...
Vasta