Aasta 1956
Aasta 1956
Kas on Eestimaal veel keegi,kes on üritanud koguda kokku maailmas 1956 aastal välja antud mündid?Oleks huvitav teada,kas õnnestus saada ja mis seisundis? mul on probleemiks Jeemen ja veel mõni muu,aga 95% on olemas ja mitmed UNC.
Re: Aasta 1956
Huvitav mõte! Ise pole nii moodi münte kogunud.raamijaan kirjutas: 20 Sept 2026, 12:18 Kas on Eestimaal veel keegi,kes on üritanud koguda kokku maailmas 1956 aastal välja antud mündid?Oleks huvitav teada,kas õnnestus saada ja mis seisundis? mul on probleemiks Jeemen ja veel mõni muu,aga 95% on olemas ja mitmed UNC.
Miks just 1956? Sünniaasta? Üks mul siin tahtis 1967a, kuna siis sündinud 
Inimene õpib kogu elu, sureb aga ikka lollina....
Milline müntide arv sul selle aasta kohta üldse teada on, millega oled arvestanud?
Arvatavasti see kuulub sinna 5% ehk puudu olevate hulka?
https://en.numista.com/46426 Või kuldmünte ei ürita koguda?
Kuldmünte ikka mõnikümmend tk on selle aasta omasid, mõned küll suhteliselt väikesed ja mitte väga hullu hinnaga.
Arvatavasti see kuulub sinna 5% ehk puudu olevate hulka?
Kuldmünte ikka mõnikümmend tk on selle aasta omasid, mõned küll suhteliselt väikesed ja mitte väga hullu hinnaga.
Vastavalt "Numista"-le 300 +-10 sest islamimaade aastaga on probleeme.Aga kasvõi selle poolest on huvitav ,et annab ülevaate milline oli olukord majanduslikult, poliitiliselt ,traditsionaalselt selle aja maailmas.Kuskil tehti tsingist ja kuskil hõbedast maksevahendeid ,kuskil(Mehhiko) olid 29 grammised hõbekäibemündid(standard circulation coins).Kas on imelik,et keegi oma sünniaasta aastaarvuga mündid kokku kogub?