Osta.ee Acjmbgjnbhhh

Parem karta kui kahetseda!
Vasta
coold
Sent

Osta.ee Acjmbgjnbhhh

Postitus Postitas coold »

Tere!

Targematele mündimeestele meelelahutust ja võibolla mõni Osta.ee kasutaja blokeerib antud kasutaja profülaktika mõttes ka ette ära!
Ise ma veel pole jõudnud ostjale kommentaare panna, kuna pretensioon veel kestab!

Panen screenshotid!

Neljas pilt läheb eraldi postitusena (ei mahu)!

PS! Oksioneid on kokku 7 tükki, mida kasutaja Acjmbgjnbhhh ostis! Kõik on 2 eurosed Mälestusmündid! Oksionil on illustratiivsed pildid!

Tervitades,
Priit
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Viimati muutis coold, 15 Juun 2026, 16:38, muudetud 1 kord kokku.
coold
Sent

Re: Osta.ee Acjmbgjnbhhh

Postitus Postitas coold »

Nii see käib!
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Galalbert
Sent

Re: Osta.ee Acijmbgjnbhh

Postitus Postitas Galalbert »

Juhin tähelepanu, et tegemist on hinnangulise ja tõenditel põhineva vaidlusega, mitte isikliku rünnakuga. Minu seisukoht põhineb mündil tuvastatavatel füüsilistel kulumis- ja käsitsemisjälgedel, mis ei vasta UNC (uncirculated) kvaliteediklassi määratlusele.

Ootan, et hinnang eseme seisukorrale tugineks objektiivsetele tõenditele, mitte emotsionaalsetele või isiklikele tõlgendustele. Vaidlus on esitatud Osta.ee ametlikku menetlusse ning lasen selle lahendada platvormi reeglite alusel.

Palun hoiduda edasisest alusetute väidete ja isikliku iseloomustuse levitamisest.
121
Topeltkroon

Postitus Postitas 121 »

Pole see UNC määramine nii lihtne midagi, et mingeid jälgi vms ei või olla, isegi füüsiliselt puhastatud (hõõrumise jäljed näha) münt võib UNC olla- nagu näiteks NGC omadest UNC Details: Cleaned. Või siis UNC Details: Environmental Damage. Ilma kvaliteetsete piltideta vaidlusalusest mündist ei saa midagi öelda.
Galalbert
Sent

Postitus Postitas Galalbert »

Tänan täpsustuse eest.
Nõustun, et UNC ei tähenda automaatselt “täiuslikult jäljetut” pinda ning erinevates hindamissüsteemides (sh NGC/PCGS “UNC Details”) võib UNC staatus eksisteerida ka koos käsitsemis- või puhastusjälgedega. Samas on oluline, et UNC tähendus oksjonikirjelduses oleks selgelt defineeritud või vastaks üldisele turupraktikale (ringluseta, esteetiliselt puhas seisund).
Minu hinnang põhineb asjaolul, et mündil esinevad visuaalselt selged käsitsemis- ja kulumisjäljed, mis ei vasta tavapärasele “UNC mündilt eeldatavale” seisukorrale ilma täiendava täpsustuseta (nt “Details”, “BU” või sertifitseeritud hinne).
Seetõttu jään seisukohale, et tegemist on vaidlusaluse kvaliteediklassi tõlgendusega ning palun jätta otsus Osta.ee ametlikule hindamisele.
121
Topeltkroon

Postitus Postitas 121 »

Kui probleemsest mündist kvaliteetseid pilte pole (ja sinna juurde oksjoni link võrdluseks), siis pole vist mõtet seda teemat üritada pikemalt lahata. :roll:
Kasutaja avatar
Hiid
50 senti

Postitus Postitas Hiid »

Mul oli ka ükskord probleem, kuna kirjelduses oli, et münt on UNC, ehk pole käibel olnud, aga kollektsioonis seismisega oli kahjustunud. Seda oli ka pildilt ilusti näha. Ostja ostis ära, kaupa süvenemata ja kukkus siis hädaldama, et see pole UNC. Koos osta.eega sai siiski asi lahendatud ja mult eemaldati negatiivne. Tema jäi endale siiski kindlaka ja mina endale. :P
Inimene õpib kogu elu, sureb aga ikka lollina....
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Galalbert kirjutas: 15 Juun 2026, 16:13 Tänan täpsustuse eest.
Nõustun, et UNC ei tähenda automaatselt “täiuslikult jäljetut” pinda ning erinevates hindamissüsteemides (sh NGC/PCGS “UNC Details”) võib UNC staatus eksisteerida ka koos käsitsemis- või puhastusjälgedega. Samas on oluline, et UNC tähendus oksjonikirjelduses oleks selgelt defineeritud või vastaks üldisele turupraktikale (ringluseta, esteetiliselt puhas seisund).
Minu hinnang põhineb asjaolul, et mündil esinevad visuaalselt selged käsitsemis- ja kulumisjäljed, mis ei vasta tavapärasele “UNC mündilt eeldatavale” seisukorrale ilma täiendava täpsustuseta (nt “Details”, “BU” või sertifitseeritud hinne).
Seetõttu jään seisukohale, et tegemist on vaidlusaluse kvaliteediklassi tõlgendusega ning palun jätta otsus Osta.ee ametlikule hindamisele.
Väga ei viitsinud süveneda nendesse screenshot kribukirjadesse. Kuid minu arvates ostal ei ole selliseid eriteadmisi/spetsialiteeti, et nad oleks adekvaatsed hindama kas münt on unc või mitte. Rääkimata sellest kas müüjal või ostjal on see võimekus olemas. Kui oksjonil olid juures pildid, siis oleks pidanud ostja mündi seisukorda hindama pildilt ja mitte uskuma müüja subjektiivset kirjeldatud hinnangut säilivuse osas. Olen ise lugematul korral osta okjonite pealkirju lugenud a la väga ilus või super säilivus ja kui pilti mündist vaadata, siis tekib küsimus, kas müüja on vaegnägija või arvab, et ostjad seda on.
Vasta