Katz oksjonid

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
121
Topeltkroon
Postitusi: 256
Liitunud: 18 Okt 2020, 21:50

Katz oksjonid

Postitus Postitas 121 » 23 Jaan 2023, 20:00

mart kirjutas:
18 Apr 2021, 21:48
ise pole katzist midagi ostnud, aga minu mäletamist mööda diilerid rääkisid juba paar-kolm aastat tagasi, et seal peab olema hoolikas, kuna käib pidev sussa-mussa
mvahtra kirjutas:
19 Dets 2021, 20:49
KATZ-i ei tasuks 100% usaldada. Mõni aeg tagasi keeldus NGC mõnda sealt ostetud kallimat tsaarikat karbistamast,samas KATZ keeldus ka münti tagasi ostmast väitega,et mis tsaari-vene müntide asjatundja see NGC ikka on...
mvahtra kirjutas:
29 Nov 2022, 18:56
Katz-iga on olnud probleeme ennegi. Lahtised mündid on tihti puhastatud või kunstliku paatina all.Ostsin mõned aastad tagasi sealt rohkem ,kuid ühtegi "puhast" hinnet ei saanud. Tõenäoliselt karbistavad ise ja details mündid müüakse "lahtiselt " maha.
margusmaki kirjutas:
29 Nov 2022, 13:21
muhfff kirjutas:
29 Nov 2022, 11:25
margusmaki kirjutas:
28 Nov 2022, 23:42
Njaa... pilt müüb, aga nüüd kohe tahaks "tuhat sõna" öelda...
Njaa... Tundub, et jutud mida Katzi kohta räägitakse vastavad tõele...
Panin kerge poeetilise vastuse neile. Vaatab kas suvatsevad vastata.

I would like to notify you that I am extremely dissapointed with deceiving picture and no description mentioning about coin real condition.
You can see my pictures taken upon collecting package from post office yesterday: https://imgur.com/a/KpmfX7d
Also I will not pursue your Terms and Conditions Complaints section and will keep the coin as an example and will find better one.
This is not any rare or expensive item to hide something and make profit, you can remind the seller that numismatics should be about passion and fun and become a better person not leaving bad taste in your mouth.
Korjasin mõned varasemad Katz oksjonite kohta käivad postitused siia kokku. Mul on nüüd selline kogemus, et ostetud mündi asemel saadeti hoopis teine münt. Sama riigi oma, aga teises vääringus ja kordades odavam. Huvitav on asja juures see, et selliseid münte, nagu saadeti, oli seal oksjonil müügil ainult 1, aga see ei olnud kohe päris kindlasti mitte see mis mulle saadeti. :roll: Seega huvitav, kust selline münt siis välja võeti, mis mulle saadeti.

Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Postitusi: 5016
Liitunud: 25 Apr 2011, 08:45
Kontakt:

Re: Katz oksjonid

Postitus Postitas muhfff » 23 Jaan 2023, 20:08

Mis mündid olid ja mida Katz ise selle peale kostab?
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com

121
Topeltkroon
Postitusi: 256
Liitunud: 18 Okt 2020, 21:50

Re: Katz oksjonid

Postitus Postitas 121 » 23 Jaan 2023, 20:46

Täna alles sain kätte (oksjon oli detsembri lõpus) ja äsja saatsin kirja neile. Midagi väga hinnalist ei olnud, Leedu esimese vabariigi aegne münt oli see.

121
Topeltkroon
Postitusi: 256
Liitunud: 18 Okt 2020, 21:50

Re: Katz oksjonid

Postitus Postitas 121 » 02 Veebr 2023, 23:41

Kummaline lugu, et minu ostetud münti nad pole üles leinud (ja ilmselt ei leiagi), aga selle mulle saadetud vale mündi päritolu (mida üldse oksjonil ei olnudki) ja omanikku väidetavalt teavad küll. Kuna mul tegelikult sellist ka ei olnud, siis pakkusin esialgu, et jätan siis selle vale mündi omale kui ollakse nõus hüvitama selle ja ostetud mündi väärtuste vahe. Selle peale öeldi, et kahjuks ei saa seda teha kuna mündi omanik pole nõus. :roll: Ainukeseks variandiks jäi, et saadan mündi tagasi ning hüvitatakse saatekulu ja mündi ostusumma. Natuke mingit kahtlust tekitab selle asja juures see, et selle konkreetse mündi maksumus jäi üle 2x madalamaks kui teisel täpselt samasugusel mündil (väike säilivuse vahe muidugi oli, aga see ei olnud suur, et väärtust nii palju muudaks), justkui oleks "keegi" vaadanud, et ei-ei, nii odavalt nüüd seda münti küll ei saa ära anda, saadame talle mingi suvalise käki selle asemel hoopis ja kui sellega rahul pole ja vaidlema hakkab, siis lihtsalt anname raha tagasi, aga seda münti nii odavalt küll mitte. :lol:

121
Topeltkroon
Postitusi: 256
Liitunud: 18 Okt 2020, 21:50

Re: Katz oksjonid

Postitus Postitas 121 » 18 Mär 2023, 02:02

See varasemalt mainitud münt oli suhteliselt odav, õigemini siis õige mündi ja selle mis ma sain (vale) hinna vahe on väike ja ei viitsinud hakata selle tagasi saatmisega mässama, ausalt öeldes ei ole seni kunagi midagi Eestist välja saatnudki ja ei viitsi hakata uurimagi kuidas seda teha. Kui just ise ühendust võtavad ja tagasi soovivad, eks siis saadaks.

Teine jutt on selline. On mulje jäänud, et kuidagi mõttetult/üllatavalt kallilt lähevad paljud (ei julge öelda, et enamik või kõik, sest vaatan ja jälgin seal väheseid) mündid müügiks seal või vähemalt leht näitab, et on sellise hinnaga müüdud. Üks hiljuti Katz-is müüdud münt (ma ei sooviks täpsemat infot selle mündi kohta siia kirjutada) oli u. 2 kuud varem ka maha müüdud. Täpselt see sama, pildid on täpselt samad ja arvestades konkreetset münti, siis isegi üsna pealiskaudselt vaadates ei ole võimalik selles eksida. Siis varem müüdi see tunduvalt odavamalt ja nüüd hiljem u. 50% kallimalt (hinnad on mõlemal juhul sadades eurodes). Huvitav lugu, miks keegi pidi väga soodsalt saadud mündi kohe neile tagasi müüki saatma. Arvestades suhteliselt pikka saatmise aega (mul vähemalt oli see väga pikk), uuele oksjonile esitatavate müntide kohale toimetamise aega (ega eelmise päeva õhtul kohale jõudnud münti sellele oksjonile ei panda, ilmselt peab see nädal-paar või rohkegi aega varem kohal olema) ja oksjonite toimumise vahet, siis pidi see tagasi saadetama sisuliselt loetud päevade jooksul kui selle odavama hinnaga ostja selle kätte sai. Muidugi võis olla ka nii, et mingil põhjusel ostja ei ostnud seda välja ja seda ei saadetudki oksjonimajast välja. Tekib küsimus miks ostja seda nii soodsa hinnaga välja ei ostnud. Ega meie ju seda ei näe kes pakkumisi teevad seal. Väike vandenõuteoreetik minus käib välja sellise variandi, et esimesel oksjonil mündi hind ei saavutanud seda mida loodeti ja tehti "omalt poolt" viimane pakkumine ehk jäeti münt endale. Võibolla see nö. viimane pakkumine oli seatud teatud piirini- pakuvad omalt poolt alati üle kuni hind ei ole saavutanud soovitud piiri. Teisel oksjonil siis keegi huviline tegi juba natuke kõrgemaid pakkumisi ja võimalik, et alates eelmisel oksjonil pakutud lõpphinnast edasi käiski "võistlemine" juba ainult nende oma (automaatse?) pakkujaga, kes siis pakkus seni kuni see eelmise korraga võrreldes +50% hind oli saavutatud.

Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine
Postitusi: 1624
Liitunud: 25 Apr 2011, 20:18

Re: Katz oksjonid

Postitus Postitas Andvari » 18 Mär 2023, 04:29

121 kirjutas:
18 Mär 2023, 02:02
Väike vandenõuteoreetik minus käib välja sellise variandi, et esimesel oksjonil mündi hind ei saavutanud seda mida loodeti ja tehti "omalt poolt" viimane pakkumine ehk jäeti münt endale. Võibolla see nö. viimane pakkumine oli seatud teatud piirini- pakuvad omalt poolt alati üle kuni hind ei ole saavutanud soovitud piiri.
Siin pole midagi imestada. Sama asi toimub teisteski oksjonimajades ja interneti müükidel. See on selline südametunnistuse asi. Samas midagi seadusevastast ju ei tehta, kui ei ole reeglitesse kirjutatud, et ise ei tohi pakkuda. Kui ise ei tohi, siis palutakse kellegil tuttaval pakkuda või pakutakse teise konto alt. See teine konto kuulub siis üldjuhul kellegile teisele oma pereliikmele. See ei ole ka ju keelatud, et näiteks naine ei või oma mehe münti osta või vastupidi :) Ma võiks tuua välja mitmeid konkreetsed näited, aga siin avalikult seda tegema ei hakka.
Tegelikult oleks hea selline avalik list kus kirjas suuremate osta müügimeeste topelt või isegi tripel kontod. Kui oksjon on avalik teaks kohe kas on mõtet pakkuda või mitte.

mvahtra
Viiekroonine
Postitusi: 950
Liitunud: 21 Veebr 2012, 11:15

Re: Katz oksjonid

Postitus Postitas mvahtra » 18 Mär 2023, 10:11

Ei saa ka välistada võimalust,et oktjonimaja ostis ise mündi välja ,kuna nägi ,et lõpphind oli soodne ja pani siis uuesti müüki.See seletaks ka asjaolu,miks münt oktsjonimajast välja ei liikunud...

121
Topeltkroon
Postitusi: 256
Liitunud: 18 Okt 2020, 21:50

Re: Katz oksjonid

Postitus Postitas 121 » 18 Mär 2023, 14:27

See oleks väga ebaaus tegevus, sisuliselt see sama mida kirjeldasin, et kui hind soovitud hinda ei saavuta, siis jäetakse see omale. "Maksavad" enda taskust endale kenasti 20% komisjonitasu ka, eks ole? :lol:

aldok2
Viiekroonine
Postitusi: 930
Liitunud: 23 Aug 2015, 08:44

Re: Katz oksjonid

Postitus Postitas aldok2 » 18 Mär 2023, 18:10

121 kirjutas:
18 Mär 2023, 14:27
See oleks väga ebaaus tegevus, sisuliselt see sama mida kirjeldasin, et kui hind soovitud hinda ei saavuta, siis jäetakse see omale. "Maksavad" enda taskust endale kenasti 20% komisjonitasu ka, eks ole? :lol:
Aus või mitte, aga see on üsna levinud praktika, et sama münti keerutatakse oksjonimajade vahel või ka sama oksjonimaja piires. Vahel ka ulmeliste lõpphindadega. Ja siis on sama münt varsti uuesti kusagil müügis. Lisaks turumanipulatsioonile võib põhjuseks olla ka see, et mündi omanik jälgib ise oksjonit ja ostab mündi ise tagasi, kui ostjatel huvi ei ole. Sellel tegevusel on mingi mõte muidugi ainult olematu alghinna puhul. Samuti ei saa välistada, et eelmise oksjoni võitja on vahepeal ära surnud ja pärijad panevad uuesti müüki. Kallimate müntide puhul on vahel ostjateks rikkad vanamehed, kellele on raha piisavalt, kuid pole enam aega oodata järgmised 5 aastat odavamat hinda. Ei saa ka välistada, et eelmise oksjoni võitja sai vahepeal parema eksemplari või loobus kogumisest ja nii sattus asi uuesti müüki.

Ega siin ostjal polegi muud teha kui tuleb endale turuhinnad selgeks teha ja teha pakkumised vastavalt nendele ja enda taluvuspiirile. Või kui selline praktika häirib, siis loobuda sellistel "ebaausatel" oksjonitel osalemast. Kui seda paljud ostjad teevad, siis võib sellel isegi mingi mõju olla.

121
Topeltkroon
Postitusi: 256
Liitunud: 18 Okt 2020, 21:50

Re: Katz oksjonid

Postitus Postitas 121 » 19 Mär 2023, 00:50

Loomulikult kellelgi kõrvalisel on raske midagi raudkindlalt väita või veel vähem tõestada kui oksjonipidajad saavad teistele märkamatult ja jälgi jätmata trikitada, aga kui tegu ei ole ükskikjuhtumiga, vaid mingeid "jamasid" toimub perioodiliselt, siis on ikka põhjust kahtlustada. Äkki kellelgi on veel midagi huvitavat lisada, mida kogenud on või tähele pannud?

Vasta