Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
platinum
Viiekroonine

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas platinum »

1000 postitust teemas täis!
viitas kirjutas:Hommik

Pikka aega vaikus. Mis arvate, kui lasta NGC-s puhastada, mis hinde võiks saada.
Arvan, et 64 võks tulla kui saavad ilusti puhtaks. Sa kogud ise seda vaske hoolega, võiksid ju võtta kätte ja õppida nende puhastamise ise. Üks tüüp puhastas minu mündi ära, tulemusest on pilt aga kahjuks enne pilti pole. Oma vedeliku saladust ei soovinud avalikustada.
Spoiler:
10mils.jpg
Eks annan teada kuidas NGC seda münti hindas aga 65 oleks tore.
Kokku saadeti foorumist 54 münti ja ma ise umbes 30 münti. Ilusat EW-d oli ka
Esimest korda läks ports paberraha. Eks näis kuidas nendega läheb. Ise ma seda teemat ei tunne aga minu arust nad oli kõik UNC.
NCS-i saatsime u. 10 münti. Hannesele tuleks anda keemiku aunimetus 8-) Juba pcgs karbis olnud münti "paremaks tuunides" tundus, et läks tuksi. Nüüd paneme NCS proovile ja peale seda korda annan teada tulemusest ka, et edaspidi vältida selliseid vigu. Kui detailsid tulevad, siis edaspidi oskan anda nõu kas neid häguseid liiga kaua leotatud münte on üldse mõtet üritada ja kulutada 50 eur. Mul omal ka üks 5 marka 1924 ununes kogu ööks likku ja läks samasuguseks :cry:
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
viitas
Viiekroonine

Postitus Postitas viitas »

platinum kirjutas:1000 postitust teemas täis!
Arvan, et 64 võks tulla kui saavad ilusti puhtaks. Sa kogud ise seda vaske hoolega, võiksid ju võtta kätte ja õppida nende puhastamise ise.
Osad puhastan ise. Osad on mõtekas lasta NGC-s teha, võid saada 1 punkti võrra parema hinde.
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Tõsi ta on,et katsetades juhtus nii mõndagi. Pakun, et see pcgsi münt tuleb ms63. Hoopis rohkem on kahju ühest 10 margasest millel minu arust lootust ms64-65 saada oli. Eks näis mis hinded tulevad.
Meelis2712
Kroon

Postitus Postitas Meelis2712 »

Andvari kirjutas: Hoopis rohkem on kahju ühest 10 margasest millel minu arust lootust ms64-65 saada oli.
ehk NGC mõistes siis klassikaline 63 :)
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Oleks see asi nii lihtne, et see mis mina arvan võtta 1 punkt maha ja saadki teada oma NGC hinde. Ma oleks siis miljuneer, kui see asi nii oleks. :D
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

Orlandos oli nädalavahetusel suuremat sorti mess ja mingil pidulikul õhtusöögil valgustati NGC ja PCGS köögipoolt. Kahjuks ise kohal ei olnud, kuid vahendatakse sellist infot:
- mõlemad kasutavad kahte hindajat, lisaks on finalizer lõpukontrolliks;
- PCGSis ei tea teine hindaja esimest hinnet, NGCs teab. Finalizer'id näevad mõlemat;
- 80% müntidest hinnatakse ilma luubita, ainult lambi all münti keerutades;
- luupi kasutatakse põhiliselt ainult uurimaks, mis tekitas mündi läikes häireid, kui seda lambi all keerutatakse;
- hindajatelt, eriti kaasaegsete müntide hindajatelt oodatakse umbes 3600 mündi hindamist päevas. See on umbes 8 sekundit mündi kohta.
- NGC hindab väidetavalt 12000 münti päevas
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

. o ( aga teeks oma firma, mille point on PCGSi hinnetest 2 ja NGC hinnetest 1 punkt maha võtta? )
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

Võiks väikese raamatu kirjutada NGC seiklstest ja tähelepanekutest. Kommenteeriks paari asja.
Pean müüdiks mitut hindajat. Mu esimeses saatmises üldse ol ilus rubla 1912. Sain UNC det. ja sain veel mitmeid unc. det. Muud müüsin maha nii nagu olid. Selle hoidsin alles, kuigi ma olin väga algaja, tajusin, et ta erines teistest hairlines müntidest. Kunagi kui juba Cezari kaudu saatsin, võtsin selle jutuks ja lõhkusin lahti, saatsin talle. Ta on 1912 palju saatnud, korduvalt ka 65 saanud ja arvas minu oma olevat MS63. Sain 64! Sellel ajal hind unc det. 150.- ja MS64 1200.-. Kuidas sai juhtuda, et 3-sest kadalipust läbi minnes tehti selline viga? Marvini 2 krooni toompea võltsing! 3 spetsi vaatasid teineteisele otsa ja arvasid, et on jah võltsing. Järgmises pakis sama münt ja jälle panid pead kokku ja said MS63 vms. mis ta tuligi? Mul on neid näiteid liialdamata 50+

Luupi pole tõesti vaja kui võtad nt. toompea kätte ja ta on selline 62-64. Ilma luubita parem hairlines vaadata nagunii. Luup tuleb võtta kätte kui vigastust/veidrat kohta uurida või siis 66-67 münt kätte satub. Peab veenduma kas nii kõrge hinne on õigustatud.

mvahtra hiina münt mis vimati not genuine sai, oli Cezari arvates siiski õige. Ta kommenteeris seda kui see bodybagis tagasi tuli. Nad ei viitsinud value tieris sellele arvatavasti süveneda. Just selle 8 sekundi pärast. Selle ajaga heroglüüfe palju kataloogist taga ei aja.
Ja censuse järjehoidjatele! Ühel päeval kui 1000 NGC numbrilist silti koos on, siis saadetakse nad tagasi. Ka EW münte tuleb olema mõnevõrra vähem, ka olulisi. (ollakse üle poolel maal)
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

NGC karpide peal olevate numbritega on nii nagu oleks süstla otsa sattunud. Kirud ja vannud NGC hindajaid, aga samal ajal üritad ikka ja jälle suuremat numbrit NGC karbile saada. Kui korra oled sõrme andnud, siis tagasiteed ei ole. Samal ajal vaatad, kuidas ühe ja sama mündi uuesti ja uuesti saatmisel su rahakott aina õhukesemaks jääb. Kogumine on haigus/sõltuvus. Kunagi Viljar rääkis ( kes teab see teab ), et ta on mitu korda oma kogu maha müünud ja siis jälle uuesti koguma hakanud. Siiani ei ole mina raatsinud vähemalt oma täitkogu maha müüa, kuigi olen müünud päris palju ka oma kogust. Võidab see kellel on surres rohkem münte! :) Ka täna sai üks NGC karbis münt oma kogusse juurde ostetud - oli mul seda vaja? :) :D
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

platinum kirjutas:Pean müüdiks mitut hindajat.
Ma ei usu et see müüt on. Küll aga on see monotoonne liinitöö, kus eksimused on kerged tekkima.
AGA... nad eksivad mõlemale poole. Iga ebaõiglase UNC detailsi kohta on ka ebaõiglane MS. Ainuke vahe on selles, et details mündi eest MS saades patsutatakse endale tunnustavalt õlale ja kui on eriti kole münt, siis üritatakse see võimalikult kiiresti mõnele "hindan-numbrit-rohkem-kui-münti" tüübile maha müüa.
Lisaks, kuna nad eksivad, on pea kõikidele UNC details müntidele lõpuks võimalik puhas hinne saada. Mõnel juhul võtab see küll mitukümmend korda, kuid visadus viib sihile. Aga kas see konkreetne münt nüüd sellest paremaks läheb, et ta näiteks 9 korda details sai ja siis ühe korra MS? Kahtlen sügavalt.

Mündikogujale peaks kõige olulisem olema siiski münt ise ja kas see on +1 või -1 hindepunkti "õiglasest" hindest, ei tohiks oluline olla.
Müntide kapseldamine edasimüümise eesmärgil on muidugi teine teema, sest paljud vaatavad ju ainult numbrit kapsli peal.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Vasta