Ikka jagame ja tellitud, SAFE reklaamiriba nüüd 30
NB! Müügil trükisoe Kaupo Laane "Eesti mündid, rahareformi medalid ja müntkodurahad. 2022, 3. väljalase"! Saadaval veel 30 eksemplari!
Ikka jagame ja tellitud, SAFE reklaamiriba nüüd 30
Kusjuures ma mõtlesin seekord pikalt, kas liigutada pikk 1, pikk V ja pikk E põhiosast välja või mitte (ja lisada nad kuskile vigamüntide juurde).
Suurematest templikildudest on veel ühesendise katusega 1. Aga ma ei usu, et niisuguste vigade üksikasjalikult kataloogi põhiosasse liigutamine oleks väga mõistlik tegu, sest siis on hiljem väga raske pidama saada. Uusi avastamata templivigu leidub lihtsalt nii palju. Vaatasin hiljuti paarkümmend suvalist EW münti üle ja leidsin kaks mõra, millest varem juttu pole olnud. Panen mingi aeg foorumisse.
Sadu õnneks pole, aga 2021. aasta raamatus tuli juba juurde #60.2, kus on ka teine number puudu (ainul 99 on alles).fengarm kirjutas: ↑23 Veebr 2023, 16:29 Kui tuua konkreetne näide taolistest erimite tulva alustada võivatest müntidest, siis Kaupo 2020. a kataloogis on selliseks mündiks #60.1 ehk puuduva aastaarvu numbriga kroonine. Kõige tõenäolisemalt on mingi sodi kujutise ajutiselt ära täitnud (või matriits kergelt viltu olnud) ja potentsiaalselt on selliseid erinevaid vigu sadu
Selle ma lisasin alates 2021... Peatükk erinevate vigaerimite kohta, lühikirjeldus kuidas need tekivad ja mõned pildinäited. Kohati võib-olla vajaks natuke täiendamist ja ümbersõnastamist, aga olemas ta on...
Puuduva kolme vahevariante peaks Su enda koguski olema, millalgi jagasid pilte. Ma ei tea, kas just 98.muhfff kirjutas: ↑23 Veebr 2023, 19:49 Aga kui nendest 1-kroonistest rääkida, siis need alluvad mu meelest peamistele vigaerimi tingimustele - need on selgelt nähtavad ja selgelt defineeritavad. Aga krt seda teab, võib-olla varsti leiab keegi ülejäänud 98 vahevarianti ka ja vigaerim polegi enam üheselt defineeritav ja neid ongi sada : )
Seda ei teadnudki, peab siis ikka uue kataloogi hankima. Mul värskeim 2020.