kusjuures minu küsitud münti ikka veel ei ole läbi käinud
Mõistatus Mündihuvilistele!
-
margusmaki
- Topeltkroon
Re: Mõistatus Mündihuvilistele!
Super, tundub et ma ise võhik ja toompääsid rohkem
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
-
margusmaki
- Topeltkroon
Täpipealt.
Kiirelt surfates ei leidnud kuskil müügil kahjuks, libeeria oma pakkus miski hiina vabrik ebays.
Kiirelt surfates ei leidnud kuskil müügil kahjuks, libeeria oma pakkus miski hiina vabrik ebays.
- Huviline007
- Viiekroonine
Põhja Korea 10 Won oli minu jaoks küll uudis!
Tänud margusmaki , et liitusid! Et julgesid küsida! Küsi julgelt! Hea küsimus oli!
Kel on huvitav (ja nagu mina olen aru saanud siis iga küsimus on rohkem-vähem huvitav) küsimus - palun küsida - huvitav on otsida või lugeda vastust!
Tänud margusmaki , et liitusid! Et julgesid küsida! Küsi julgelt! Hea küsimus oli!
Kel on huvitav (ja nagu mina olen aru saanud siis iga küsimus on rohkem-vähem huvitav) küsimus - palun küsida - huvitav on otsida või lugeda vastust!
-
margusmaki
- Topeltkroon
Tänud tänud, alguses oli plaan küsida mis riikide müntidel on peale eesti kirjas "KROON" aga liiga kerge leida ja samas ei ole nad käibemündid. Võite surfata. Mina tean kahte aga vb on jälle neid rohkem nagu toompeasid 
-
margusmaki
- Topeltkroon
Võin ka puusse panna, 10min ainult telefonis faktikontrolli surffasin...
Mis on ühist eestil, itaalial, portugalil, serbial ja türgil ja miks ainsana eesti erineb sellest nimekirjast
Mis on ühist eestil, itaalial, portugalil, serbial ja türgil ja miks ainsana eesti erineb sellest nimekirjast
Kusjuures, huvitav lugu...margusmaki kirjutas: 15 Veebr 2021, 21:38 alguses oli plaan küsida mis riikide müntidel on peale eesti kirjas "KROON" aga liiga kerge leida ja samas ei ole nad käibemündid.
Oranje Vabariik Lõuna-Aafrikas plaanis teha oma münte, kus oli nominaalina kirjas 1 KROON. Tegemist oli küll proovimüntidega, kuid osad hõbedast proovimündid jõudsid ka käibele - Briti Ida-India Kompanii lõi neile omad templid peale ja mündid olid käibeks valmis.
https://www.ngccoin.com/news/article/26 ... 7-1-Kroon/
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
-
margusmaki
- Topeltkroon
Pole paha jah...muhfff kirjutas: 15 Veebr 2021, 22:31 Kusjuures, huvitav lugu...
Oranje Vabariik Lõuna-Aafrikas plaanis teha oma münte, kus oli nominaalina kirjas 1 KROON. Tegemist oli küll proovimüntidega, kuid osad hõbedast proovimündid jõudsid ka käibele - Briti Ida-India Kompanii lõi neile omad templid peale ja mündid olid käibeks valmis.
https://www.ngccoin.com/news/article/26 ... 7-1-Kroon/
![]()
![]()
https://www.ngccoin.com/certlookup/2790482-001/64/
Orange Free State. Republic silver Proof Essay Kroon 1887 PR64 NGC, KMX-Pn3, Hern-O4. Fine reeding to edge. By Wolfgang Lauer. An excessively rare 'salesman sample' pattern predating South Africa's official Pond coinage. Almost never seen at auction, Hern lists a presumed mintage for this type at just three pieces; however, only two have been traced and indeed this would seem to be the finer of these with its near-gem grade (clearing the next-best by 2 points). Even then, it would appear to be conservatively graded, as aside from some minor surface marks it is essentially as-struck with lightly reflective fields, toned to a gold-and-purple with charcoal highlights to the boldly rendered devices. The last example of this type to be sold at auction realized nearly $230,000 hammer in 2011 despite bearing a British East Africa countermark obliterating much of the detail, whilst a copper pattern in the same sale brought $145,000 hammer. Accordingly, this far finer and intact specimen must surely appeal to the highest level of South African collectors.
Ex. Dr. Frank Mitchell Collection
-
margusmaki
- Topeltkroon
-
margusmaki
- Topeltkroon
Tsiteerides klassikuid
https://www.eestipank.ee/press/rahvuslo ... -08062020
itaalia kubiseb hundimüntidest, portugalil nii eskuudoste kui euro peal, türgil liiride peal, serbia tundus ka selline vaeslaps aga keskaegsel hõbekrossil leidsin "helmet wolf" ekseplari.
Spetsialistid kindlasti lükkavad kohe ümber selle väite:D
kriimsilm270
ise küsin ise vastan, kõikide nende riikide rahvusloom on hunt ja Eesti ainus kelle ei ole hundiga münti (alles selle aasta lõpus siis ilmub esmakordselt)margusmaki kirjutas: 15 Veebr 2021, 22:29 Võin ka puusse panna, 10min ainult telefonis faktikontrolli surffasin...
Mis on ühist eestil, itaalial, portugalil, serbial ja türgil ja miks ainsana eesti erineb sellest nimekirjast![]()
https://www.eestipank.ee/press/rahvuslo ... -08062020
itaalia kubiseb hundimüntidest, portugalil nii eskuudoste kui euro peal, türgil liiride peal, serbia tundus ka selline vaeslaps aga keskaegsel hõbekrossil leidsin "helmet wolf" ekseplari.
Spetsialistid kindlasti lükkavad kohe ümber selle väite:D
kriimsilm270