platinum kirjutas:Mis sa Kaupo arvad K kogus olevast 3mk 1926 mündist? Mis hinde annaksid ja kui selline lahtiselt laual oleks, siis saadaksid?
Head küsimused.
See münt, kui keegi ei saa praegu aru, millest jutt käib.
Mis ma siis sellest arvan? Kuna tegemist on NGC karbis oleva mündiga, peab lähtuma NGC hindamisstandardist.
Läiget tundub olevat. Seega võib vast nõustuda MS hinnaguga. Vastavalt NGC hindamisstandardile peab münt olema vähem kui MS64, sest MS64 peaks olema "Average or better strike" ehk siis hea või natuke parem löök. Nagu eespool mainitud, selle 3-margase "lõvidel puuduvad näod pea täielikult." Seega on tegemist äärmisel juhul keskmise või alla keskmise kvaliteediga löögiga. Seega jääb vahemik MS60-MS63. Nüüd oleks oluline täpsemalt aru saada, mis seisus on tagapõhi. MS63 on "mõõdukalt" kriipse-kraapse, MS62 "rohkem või suuremad" kriipsud-kraapsud, kui MS63. MS61-MS60 on suuremad kriimud. Selle mündi pildid on väiksed, kuid silmapaistvaid kriime ei paista. Nii et pildi järgi arvaks, et MS62-MS63 võib ta olla küll.
Samas on mul on raske öelda, mis hinde ma oleks mündile andnud, kui see oleks laual lahtiselt olnud. Kahjuks ma juba tean selle mündi hinnet ja seega see teadmine "mürgitab" mu arvamust. Lisaks pole kahjuks nendelt piltidelt aru saada, kui heas seisukorras on tagapõhi. Aga arvatavasti AU säilivus
Euroopaliku hindamisskaala järgi (95% detailidest + some luster, paluks mitte segi ajada Sheldoni skaalaga, mida NGC ja PCGS kasutavad).
Aga eeldusel, et laua peal oleval mündil oleks tagapõhi korras olnud, oleksin saatnud. Tegemist on suhteliselt haruldase mündiga ja eriti veel korralikus säilivuses. Ma saadaks tõenäoliselt ka XF säilivuses mündi.