Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas muhfff »

viitas kirjutas:Hindamisel ei ole niivõrd oluline nn 'templi nõrkus', vaid ikkagi füüsiline kulumine. 10 kop 1912 oli ikkagi ilus/tugev, terav verming. Pind ilus jne. See, et õun oli natuke 'puudulik', seepärast antigi MS66, mitte 67.
Väidetavalt on MS müntidel 65% hindest tagapõhi, 35% ülejäänu.
Aga mu nurinat ja hämmingut põhjustabki see, et minu meelest pole tegemist terava verminguga - mina eeldan teravalt vermingult, et kõik detailid oleks teravalt vermitud, õun kaasa arvatud. Muidu võiks ju retooriliselt küsida, et kui palju detaile võib puudu olla, et veel MS66 saada?

Aga mul on tunne, et me jääme ilmselt sel teemal eriarvamustele. Mis on tegelikult ka ükskõik, sest peamine on siiski see, et Rain ise oma mündiga rahul on. Mündikogumine peab ju lõppude lõpuks rõõmu valmistama! : )
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Nagu ütles mulle hiljuti üks professionaalne numismaatik: "Hindamine on üks suur loterii". Kunagi ei tea, mis tegelikult karbile märgitakse. Selle üle pole mõtet vaielda, hindamine on lihtsalt liiga subjektiivne.
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

Subjektiivne on ta +-1 punkti võrra. Ei saa võtta ilmselget xf münti ja 5x saates loota ms62.
Lihtsalt jutu jätkuks. Mis sa Kaupo arvad K kogus olevast 3mk 1926 mündist? Mis hinde annaksid ja kui selline lahtiselt laual oleks, siis saadaksid? Pildid on registrys olemas. Nii lömmis näoga lõvisi ei usuks olevat ms63 aga võta näpust....
Meelis2712
Kroon

Postitus Postitas Meelis2712 »

Hea tähelepanek. Nendel lõvidel puuduvad näod pea täielikult.
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

Ka alumise lõvi alakäpp on nõrgalt välja vermitud, tavaliselt on laulupidude alumise lõvi parem tagakäpp selline, ülejäänud detailide järgi pole nõrk verming, pakuks keskmine vermingulöök + kõver/puudulik toorik, et aversi lõvide kõik detailid ei tulnud välja.
Samas kõige ilusama templiläikega 26 3ne, mida olen näinud.
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

platinum kirjutas:Mis sa Kaupo arvad K kogus olevast 3mk 1926 mündist? Mis hinde annaksid ja kui selline lahtiselt laual oleks, siis saadaksid?
Head küsimused. See münt, kui keegi ei saa praegu aru, millest jutt käib.
Mis ma siis sellest arvan? Kuna tegemist on NGC karbis oleva mündiga, peab lähtuma NGC hindamisstandardist.
Läiget tundub olevat. Seega võib vast nõustuda MS hinnaguga. Vastavalt NGC hindamisstandardile peab münt olema vähem kui MS64, sest MS64 peaks olema "Average or better strike" ehk siis hea või natuke parem löök. Nagu eespool mainitud, selle 3-margase "lõvidel puuduvad näod pea täielikult." Seega on tegemist äärmisel juhul keskmise või alla keskmise kvaliteediga löögiga. Seega jääb vahemik MS60-MS63. Nüüd oleks oluline täpsemalt aru saada, mis seisus on tagapõhi. MS63 on "mõõdukalt" kriipse-kraapse, MS62 "rohkem või suuremad" kriipsud-kraapsud, kui MS63. MS61-MS60 on suuremad kriimud. Selle mündi pildid on väiksed, kuid silmapaistvaid kriime ei paista. Nii et pildi järgi arvaks, et MS62-MS63 võib ta olla küll.

Samas on mul on raske öelda, mis hinde ma oleks mündile andnud, kui see oleks laual lahtiselt olnud. Kahjuks ma juba tean selle mündi hinnet ja seega see teadmine "mürgitab" mu arvamust. Lisaks pole kahjuks nendelt piltidelt aru saada, kui heas seisukorras on tagapõhi. Aga arvatavasti AU säilivus Euroopaliku hindamisskaala järgi (95% detailidest + some luster, paluks mitte segi ajada Sheldoni skaalaga, mida NGC ja PCGS kasutavad).

Aga eeldusel, et laua peal oleval mündil oleks tagapõhi korras olnud, oleksin saatnud. Tegemist on suhteliselt haruldase mündiga ja eriti veel korralikus säilivuses. Ma saadaks tõenäoliselt ka XF säilivuses mündi.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kasutaja avatar
Andvari
Kümnekroonine

Postitus Postitas Andvari »

Lisan võrdluseks enda 3 margase 1926 MS63.NGC sert 2796251-001.
Mulle tundub, et seda münti on puhastatud enne karpi panemist. Kui kedagi huvitab, siis selle mündi eest maksin 600.- eurot.
3 ne teine.jpg
3 margane.jpg
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
viitas
Viiekroonine

Postitus Postitas viitas »

platinum kirjutas:20 kop 1818 kulunud templiga, au55
Raske on leida seda tüüpi ilusaid 20 kopkaseid.
Mul samuti AU55 1825 aastast
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
viitas
Viiekroonine

Postitus Postitas viitas »

platinum kirjutas:Siiani kõige pikem hindamine, 2 kuud mündid ngc-s. 3 nädalat quality controli ja nüüd viimaks.
10 kop 1912 ms66
Hommik

Vaatan, et oled oma mündi juba E-bays müüki pannud.

raivo
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

Seal nad oma lõpu leiavad kui mulle ei sobi.
http://www.pegasusauctions.com/zi71-rus ... r-ngc-au55
Vaid aja küsimus kunas ma leian MS säilivuses.

Samal lehel nüüd hiljuti lisatud 1846 rubla tundub proof olema, ka serv on peegelläikega. Samas kui 1848 on samuti hinnatud kui ms61pl aga hoopis teist karva.
http://www.pegasusauctions.com/zi72-rus ... -prooflike
Vasta