Müntide hindamine NGC-s

Üldine (informatiivne münditeemaline) arutelu. Kõik teemad müntidest, mis mujale ei sobi
Vasta
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Re: Müntide hindamine NGC-s

Postitus Postitas muhfff »

mvahtra kirjutas:5 marka 1922 MS 63
Meelis2712 kirjutas:5 marka 22 MS63
Selline küsimus kah veel, et kumba tüüpi 5-margased teil on?
Kas esimest tüüpi (tärnid vasakule kaldu) või teist tüüpi (tärnid paremale kaldu). Kui raatsite, võite ka serdinumbrid anda ja ma vaatan ise : )
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Meelis2712
Kroon

Postitus Postitas Meelis2712 »

Minu oma peaks olema 2805673-007
Vahemik on 006 kuni 010. Mvahtra omad siis peale minu nr
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Meelis2712 kirjutas:Minu oma peaks olema 2805673-007
Vahemik on 006 kuni 010. Mvahtra omad siis peale minu nr
Selge! Siis on n-ö teist tüüpi.

"Esimest tüüpi" tean karbis ainult ühte münti (MS63); ülejäänud, mida näinud olen, on "teist tüüpi".
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

Siiani kõige pikem hindamine, 2 kuud mündid ngc-s. 3 nädalat quality controli ja nüüd viimaks.
10 kop 1912 ms66
Viitas arvas õieti selle. Lootsin ms67 :(
20 kop 1818 kulunud templiga, au55
Filipiinide katastroof mis oli ms62 ja tahtsin ainult plastiku vahetust, ms63
Ew 5 senti kahjuks ainult ms63rb
Järgmine saadetis on usa poole teel ja sellega teeme imesi :twisted: , head suve!
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

platinum kirjutas:10 kop 1912 ms66
Nii kulunud õunaga ja MS66? Noh, iga alahinnatud mündi kohta on ka üks ülehinnatud münt... : )
platinum kirjutas:20 kop 1818 kulunud templiga, au55
Kas see oli Haljaku oksjonilt?
platinum kirjutas:Filipiinide katastroof mis oli ms62 ja tahtsin ainult plastiku vahetust, ms63
Aga sellega läks siis ju kokkuvõttes hästi!
platinum
Viiekroonine

Postitus Postitas platinum »

See 10 kop pole yle hinnatud. Mina ja paljud teised ei hinda päris samade punktide järgi nagu sina. Ma nägin sel mündil võimalust, diiler arvas, et vōimalik ms67, 66 vähemalt.
20 kop ja 10 kop mõlemad haljakult.
Filipiinidega jäin rahule jah. mis seal ikka, et puhastama pidi aga siiski, ta oli juba karbis ju! Väike hämming ja mõttekoht. Ütleme, et sul on mingi parim ms67 münt vanas karbis kus serva ei näe. Sulle on oluline, et sealt kallid tähed oleksid nähtaval ja saadad uude karpi panekuks ja saad tagasi questionable authenticity.
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

platinum kirjutas:Mina ja paljud teised ei hinda päris samade punktide järgi nagu sina.
Minu arvamus pole oluline, imelik on lihtsalt see, et NGC ise oma punktide järgi ei hinda. Nagu eespool välja toodud NGC lingi taga kirjas oli, MS66 peaks olema väga hästi löödud münt (Very well struck with minimal marks and hairlines). Kahtlemata on selle 10-kopikalise näol tegemist ilusa mündiga, kuid kulunud õun ei ole väga hea löök. Tegemist on kas nõrga/viltuse löögiga või kulunud templiga.
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

muhfff kirjutas:Kahtlemata on selle 10-kopikalise näol tegemist ilusa mündiga, kuid kulunud õun ei ole väga hea löök. Tegemist on kas nõrga/viltuse löögiga või kulunud templiga.
See ei ole "kulunud", mis tähendab füüsilist kulumist (see münt ei olnud peale vermimist täiusliku õunaga ja "kulus"), kehv matriits / nõrk verming = ... mittetäielik/puudulik?
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

mart kirjutas:See ei ole "kulunud", mis tähendab füüsilist kulumist
Jah, õige märkus. "Puudulik õun" oleks täpsem öelda.
viitas
Viiekroonine

Postitus Postitas viitas »

Hommik

Hindamisel ei ole niivõrd oluline nn 'templi nõrkus', vaid ikkagi füüsiline kulumine. 10 kop 1912 oli ikkagi ilus/tugev, terav verming. Pind ilus jne. See, et õun oli natuke 'puudulik', seepärast antigi MS66, mitte 67.
10 kopikalistel (ka teistel biloonidel) tulid sellised ilusad vermingud üldse alles alates 1908 (oli vist), enne seda olid kõik/paljud sellised madalad vermingud, kus neid puudulike elemente kohtab päris tihti.

Näiteks pildil 10 kop 1888. Kotkal on näha palju 'puudulikke' detaile. Õun, kroon, vapid jne. Kuid hinne MS65.
Sul ei ole õigusi, et siin postituses manuseid näha.
Vasta