"Pärlid" ehk siis kas nutta või naerda?

Nägid kuskil midagi huvitavat? Jaga teistegagi!
Vasta
mart
Kahekümneviiene

Re: "Pärlid" ehk siis kas nutta või naerda?

Postitus Postitas mart »

"kastist väljas" müüginipp, kasuta "erakogu":
5 MARKA 1926 Eesti Vabariik -Haruldus erakogust
3 MARKA 1926 EESTI VABARIIK- HARULDUS erakogust.

samas on "erakogu" ostas levinud, nagu ka "erakokollektsioon"

lisaks müüginipi, mitte kasutada müügil sõna: varastatud
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

mart kirjutas:"kastist väljas" müüginipp, kasuta "erakogu"
Kusjuures ma olen ka mõelnud, et miks seda on vaja rõhutada, et erakogust. Mis siis alternatiiv oleks? Muuseumi kogust?
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

mõeldes isegi veel hiljutistele mündialbumitele* on "erakogu" minu jaoks miinusega, kuna on suurem tõenäosus, et münt võis albumis liigset paatina koguda ja seda puhastati; kuigi puhastatakse ka "äri eduks", iseasi, paljud müüjad seda tunnistavad.
endalgi oli ilus laupäev selline, et peale hommikusööki läksin vannituppa, võtsin ümarast tühjast küürimispasta plekk-karbist oma mündikogu ja hõõrusin samamoodi mündid hambapastaga üle, ahjaa, olin siis 8-9-aastane :P

* - probleem mündialbumitega? esimesed mündialbumid olid kehvast plastikust, mis sisaldasid väävlit või lenduvat kloori, mille tulemusena hakkas müntide pind erinevate ainetega reageerides tumenema, Gunnar Haljak ütles, et ühes vanas albumis olid hõbemündid süsimustad, paljud on näinud ka vanemates albumites olnud müntide kujutisi.
lisaks kile või kaante plastik eraldas lagunedes või imes endasse õhust õlisid (köök, garaazh, töökuur) ja mündid on "õlised". samas vanade kogude "õliste müntidega" pole välistatud vanakooli konserveerimist/hoidmist õlis; kasutati ka lakkimist, targemad kasutasid juukselakki, mida sai hiljem veega maha pesta, "kirvemehed" põrandalakke ja isegi liime (nt "paksu laki" moodi Ago liim). õlitamine ja lakkimine hoiavad pinda täiendavalt korrodeerumast, õlitamisega võivad kaduda ka osa mustust ja plekid.
münt võis albumis rohkem kahjustada saada ka ahjuküttega majas, kui mündile oli rohkem õhu juurdepääsu, kui kuskil kinnises karbis-riide vahel ja mündile kondenseerus rohkem seda hiljem rikkuvat niiskust

täiendava probleemina rikuvad albumid (-plastikud) ka vanemaid kapsleid, näiteks olümpia 100-rublaste kuldade kapslid lähevad benseeni lõhnaga albumites "uduseks"
priit282
10 senti

Postitus Postitas priit282 »

kas te nende "sõnademängudega" liiale ei lähe? see sõna ei sobi, seda sõna ei tohi müügikuulutuses kasutada, hüüumärke oli liiga palju, tekst oli rasvaselt jne. no kuulge härrased.
loomulikult on taunitav, kui müüja püüab varjata olulist infot müüdava eseme kohta. aga see, et millist sõna ei tohiks kasutada - see on minu arust juba liiast.

kui teie arust on sõna "erakogust" müügikuulutuses vale, siis palun tõestage, et see münt ei ole erakogust!
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

JOKK-olukord meeldib kõigile laiajatele, aga isegi neile ei meeldi sitaga näkkusaamine

pikas perspektiivis töötavad "keelatud sõnad", hüüumärgid ja "ülerasvastamine" müüja vastu, kuigi osad müüjad ei hakkagi aru saama, miks see vale on
priit282
10 senti

no aga kui sellised asjad on taunimist väärt, siis võiks ju keegi teha juhise, milline peaks olema müügikuulutus ja milline ei tohiks olla. sellise näidise võiks panna siia ülesse, et algajad (nagu mina) või ka kogenud (kes tunnevad end puudutatuna) saaksid snitti võtta. sama juhise võiks siis saata ka osta.ee-sse. milles probleem?

nagu ütleb vanasõna - kus näed viga laita, seal tule ja aita!
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

kui oled lugenud osta.ee foorumeid (jälgin turvalisust ja kollektsioneerimist), siis tead, et lähtutakse JOKK-põhimõttest, kuni ei ropenda, laima või ei pane toime-kutsu üles kuriteole, kirjuta, mida ja kuidas tahad. isegi ilmselgeid petuoksjoneid, kus müüakse vaid "pilte" pole põhjust kinni panna - probleem tekib alles siis, kui ostja ei saa raha eest kaupa, MAKSA DEPOSIIDIGA ja ESITA PRETENSIOON
kui asi on emotsionaalne, osta.ee-le (õigemini osta.ee kasutusprobleemide lahendamise eest raha saavale töötajale) ei maksa oma südamemuret saata, sellega pikeneb tegelike probleemide lahendamine.

osta.ee annab müügiks üldiseid juhiseid, aga teavad, et ei maksa üle reguleerida; seejuures just osta.ee-d saab kaas-süüdistada ülepunnitamises ja hüüumärkides:
"4) Kauba info (pealkiri, kirjeldus, pildid, asukoht)
Olete jõudnud kohta, mis määrab Teie müügi edukuse. Teil tuleb kirjeldada oma kaupa võimalikult atraktiivselt, et sellega kaubale ostja tähelepanu tõmmata."

"rasvastamise" all mõtlesid ilmselt minu täheldatud osta.ee teenuste "ületarbimist", kui ei osatud oma kaupa hinnata ning telliti teenuseid rohkem, kui sai kauba müügilt

kui tundsid end puudutatuna, oled inimene; ülejäänuid inimliiki kuulujaid pole kahjuks võimalik mõjutada
Viimati muutis mart, 12 Nov 2012, 13:15, muudetud 1 kord kokku.
priit282
10 senti

no jah, mis siis ikka.
siiski olen ma seda meelt, et igal müüjal on õigus oma müüdavat objekti iseloomustada just nii nagu ta soovib (ületamata seejuures müügikeskkonna poolt kehtestatud piire). see, kui tema iseloomustus hakkab tema enda vastu töötama, see on juba ju tema probleem.
ja veelkord - loomulikult on taunitav, kui müüja ise teadlikult varjab vajalikku infot või keerutab.
mart
Kahekümneviiene

Postitus Postitas mart »

priit282 kirjutas:no jah, mis siis ikka.
siiski olen ma seda meelt, et igal müüjal on õigus oma müüdavat objekti iseloomustada just nii nagu ta soovib (ületamata seejuures müügikeskkonna poolt kehtestatud piire). see, kui tema iseloomustus hakkab tema enda vastu töötama, see on juba ju tema probleem.
ja veelkord - loomulikult on taunitav, kui müüja ise teadlikult varjab vajalikku infot või keerutab.
ema ütleb pojale: ma kuulsin, et naabri-mann on rase
poeg: see on tema probleem
ema: sina oled isa!
poeg: see on minu probleem
ema: mul on selle pärast häbi!
poeg: see on sinu probleem
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Kontakt:

Postitus Postitas muhfff »

priit282 kirjutas:kas te nende "sõnademängudega" liiale ei lähe? see sõna ei sobi, seda sõna ei tohi müügikuulutuses kasutada, hüüumärke oli liiga palju, tekst oli rasvaselt jne.
Ma teiste eest ei hakka sõna võtma, kuid mind isiklikult häirib see seetõttu, et see on tarbetu müra, mille ainus eesmärk näib olevat algajaid eksitada. Kui oksjoni juures on kiri, et "erakogust", siis mis tuleb esimesena mõttesse? Isegi minul, kes ma enam vast päris algaja pole, assotseerub sõnaga "kogu" eelkõige erilise hoolega valitud eksemplarid. Parimad eksemplarid, mida koguja on suutnud muretseda. Aga mida ma näen, kui ma vaatan oksjonit lähemalt? Kulunud mündid, läikima poleeritud mündid jne jne.
Ok, mina tunnen ära, et tegemist pole kõige säravamate eksemplaridega, aga algajad? Mul on kurb vaadata, kuidas ostetakse mitmekordse hinnaga mingit jama kokku.
Teine asi, mis mind tõsiselt häirib, on sõna "haruldane" kasutamine. Tuleb välja, et iga teine asi on "haruldane". Mis sellest, et neid on pidevalt kümnete kaupa müügil, ikka "haruldane". Taaskord, mina neid "rariteete" kokku kokku ei osta, kuid on inimesi kes ostavad. Investeeringuks. Ja kui raha on vaja, siis kirjutavad mulle ja pakuvad müüa. Mis on tulemus? Vähemalt nende inimeste silmis on kõik (ma rõhutan, kõik!) müntidega tegelejad petised. Kuidas see mõjub mündikogumise mainele, võivad nüüd kõik ise mõelda.
priit282 kirjutas:no aga kui sellised asjad on taunimist väärt, siis võiks ju keegi teha juhise, milline peaks olema müügikuulutus ja milline ei tohiks olla. sellise näidise võiks panna siia ülesse, et algajad (nagu mina) või ka kogenud (kes tunnevad end puudutatuna) saaksid snitti võtta.
Müügikuulutuses peaks olema ainult oluline info. Pealkirjaks võiks olla näiteks riik ja nominaal (näiteks Eesti 1 senti 1929); paha ei tee ka säilivus (Eesti 1 senti 1929, Unc) või katalooginumber (Bitkin-xxx) vms. Muu on sisuliselt müra.
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Vasta