Internetist saab osta Kataloonia «euromünte»

Vasta
Kasutaja avatar
muhfff
Site Admin
Postitusi: 5016
Liitunud: 25 Apr 2011, 08:45
Kontakt:

Internetist saab osta Kataloonia «euromünte»

Postitus Postitas muhfff » 18 Veebr 2014, 14:59

(Euro)müntidega on neil objektidel vähe pistmist, kuid las olla selles teemas:
Internetist saab osta Kataloonia «euromünte»

Avaldatud: 18. veebruar kell 13:52

Kuigi Kataloonial võib tekkida raskusi Hispaaniast eraldumisega ja veelgi suuremaid probleeme seejärel taas ELi astumisega, saab anonüümse Facebooki-lehe vahendusel osta Hiinas vermitud «katalaani euromünte».

Kui Hispaania kaheeurosel on kuningas Juan Carlose portree, siis Facebooki sama summat sümboliseerivatel katalaanimüntidel on traditsiooniline rahvapidustuste inimpüramiid. 50-, 20-, 10-, 5-, 2- ja 1-sendistel on Kataloonia kaitsepühak Püha Jüri võitlemas lohega.

Esimene dekoratiivmüntide seeria on osutunud edukaks ja nüüd võib komplekti, mille katalaani Senyera-lipuga kaunistatud karbile on kirjutatud «Esimene katse vermida Kataloonia Vabariigi euromünte», soetada eBayst alghinnast kolm korda kõrgema tasu ehk 10 euro eest.

Hispaania ajalehel El Mundo õnnestus ühendust saada ka mündimüügi algatajaga, kes lubab enda kohta kasutada vaid nime Miquel. Tema sõnul läheb 20 protsenti saadud tulust ühele ühendusele, mis toetab Kataloonia iseseisvust.

Vastuseks küsimusele, kas ta valeeurosid vermides ELi seadusi ei riku, vastas Miquel, et tema mündid on pärisrahast pisut väiksemad ja mitte kusagile nende peale pole kirjutatud sõna «euro».
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com

mart
Kahekümneviiene
Postitusi: 2963
Liitunud: 12 Dets 2011, 19:52
Asukoht: Tallinn

Re: Internetist saab osta Kataloonia «euromünte»

Postitus Postitas mart » 18 Veebr 2014, 15:03

tahaks "lugusid" ka venemaa, poola ja eriti aruba "euromüntidest"!
mind huvitavad rohkem tsaari-vene mündid

Vasta