osta.ee
Re: osta.ee
Lisaks sellele oksjoni kirjelduseks pärandijutule ja eelmiste müükide "ameerika onu" või oli see "austraalia tädi" käest saadud müntidele on antud treipingi katsetuse mündijäänuk ka veel korraliku nühkimise ja keemiakatsetuse ohvriks langenud. Palju õnne võitjale ette. Oh jah.
Jaah... samas aus värk, müüja ei varja midagi, servapildilt on ju isegi näha, et münt on olnud treipingis...
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Tore, et foorumisse sattusin. See münt tundus mulle ka kahtlane aga mõtlesin isegi osaleda, et näha mis asi see on. Koolipingist on juba väga kaua möödas ning ei mäleta ka enam treimisest midagi. Kahtlusi äratas pigem see muhk mündi keskel ning see, et üks pool on UNC ning teine paistab XF. Müüja ise samuti üsna kidakeelne.
Nojah, palju õnne võitjale!
Järjekordne ilus näide osta.ee ahvidest, kes müüvad "200a" vana pärandusena saadud puutumata olnud ideelset puhastamata Toompead, Laulupidu, vms ning kui kätte saad siis on selline kena ultra hairlinesiga münt, mis on veel kuskilt keemiast läbi käinud ning kui deposiiti lahti ei taha lasta kohe siis hakkab mingi eneseõigustuse kiidulaul pihta, et "kõik on ju piltidelt näha" ja" mina olen aus müüja" bla bla bla 
Nojah, palju õnne võitjale!

Peamiselt huvitavad mind täna Eesti Wabariigi vigamündid.
Osta saatis uudiskirja.
AGA... kui paljud tegelikult seisukorda hinnata oskavad?
Kas kõik need lutsuks kulunud tsaarirublad, mis on praegu VF+++++++ saavad olema VF või XF? Või pigem G-VG, mida nad vääriks? Kardan, et see saab olema päris korralik vaidluste ja pretensioonide allikas, kui ostjale münt ei meeldi...
Nimekirjas pole ka Proofi.
Aga huvitav värk. Eks ole näha, kuidas see töötab
Ühelt poolt väga tore, "Vana" või "Kasutatud" või mis iganes väga ei kirjelda midagi.Oluline muudatus! Eseme seisukorra märkimise uuendus
Müntidel lisandub uus filter :
- G: Good
- VG: Very Good
- F: Fine
- VF: Very Fine
- XF: Extremely Fine
- AU: Almost Uncirculated
- UNC: Uncirculated
AGA... kui paljud tegelikult seisukorda hinnata oskavad?
Kas kõik need lutsuks kulunud tsaarirublad, mis on praegu VF+++++++ saavad olema VF või XF? Või pigem G-VG, mida nad vääriks? Kardan, et see saab olema päris korralik vaidluste ja pretensioonide allikas, kui ostjale münt ei meeldi...
Nimekirjas pole ka Proofi.
Aga huvitav värk. Eks ole näha, kuidas see töötab
Ostan Eesti, Tsaari-Vene ja NSVL münte, kodurahasid jne. Huvi korral raha kohe kätte! Pakkumised kas PM või eestimynt@gmail.com
Kui müntide oksjonitel on see kohustuslik valik, mitte lisavõimalus, siis arvatavasti päris paljud mündid hakkavad jääma seal keskkonnas müügile panemata kuna mündi müüja ei pea olema (ja enamasti ei olegi) hindamisekspert. Paljud ka ei erista Proofi nö tavamündist. 

Ostas käib ju kauba ostmine pildi järgi, mitte kuulmise. See, mis sitta sa sinna juurde kirjutad, ei pane teadliku ostjat veel ostma. 
EDIT:
Panin ühe üles, veel ei toimi. S.t valikut ei olnud sellist.

EDIT:
Panin ühe üles, veel ei toimi. S.t valikut ei olnud sellist.

Inimene õpib kogu elu, sureb aga ikka lollina....
Muudatus tuleb alates 9. oktoobrist vist
https://www.osta.ee/eesti-mundikaardid- ... 55842.html
Ma ei ole spetsialist, aga VG vist tähendab midagi muud.
Ma ei ole spetsialist, aga VG vist tähendab midagi muud.
Ega paljud müntide müüjad ei tea sellest müntide hindamise skaalast eriti midagi... ja ei hakkagi teadma. Õnneks on see valik oksjoni all vabatahtlik, nii et pigem võiks selle säilivusastme valimata jätta kui eriti kindel pole. Tegelikult isegi inimesed kes pidevalt münte müüvad ja on seda palju aastaid teinud, ei suuda seda 1 astme täpsusega teha, vaid tihti pannake kirjelduseks 2 astet, näiteks XF-AU või AU-UNC, osta.ee-s aga mingit vahemikku valida ei saa.
Ma lisaks veel juurde, et kui lote müüa, siis väga tihti on mündid erinevates säilivustes.